Élményfestés – Már az otthonodban is elérhető

Hisszük és valljuk, hogy az élményfestés foglalkozások egyik lényeges eleme az, hogy egy kis közösségben együtt alkotunk. Az élményhez valóban hozzátesz, hogy a résztvevők inspirálják és lelkesítik egymást, az instruktor pedig jelen idejű segítséget tud nyújtani annak, aki ezt kéri.

Ez mind így igaz, de az elmúlt években kiderült a számunkra, hogy a korábban teljesen természetesnek vett szokásaink és életünk egy megváltozott helyzetben egyáltalán nem olyan magától értetődőek. Ráadásul az egészségünk megőrzése érdekében tett óvintézkedések és korlátozások teljesen új kihívásokat jelentettek mindannyiunk számára, amelyekre új – az addigi gyakorlattól merőben eltérő – megoldásokat kellett kitalálnunk.

 

Élményfestés otthon

A fent leírtak szellemében hívtuk életre még 2020. végén a KreatívLiget Webshopot, melynek segítségével minden kedves vásárlónk házhoz rendelheti a festéshez szükséges kellékeket egy csomagban. Az otthoni festést magyarázó videóval segítjük, hogy az tényleg mindenki számára érthető legyen és ezáltal meg tudjon valósulni az élmény része, akár otthoni körülmények között is.

Velünk bármit megfesthetsz, hidd el. Festő szettjeinkben minden szükséges eszközt megtalálsz ahhoz, hogy a festményed az otthonodban is tökéletesen sikerüljön. A szettekhez készített, bármikor megállítható és visszatekerhető videónkban minden instrukciót elmondunk és lépésről-lépésre veled együtt festjük meg a képet. Ezzel garantáljuk, hogy rajztudás vagy előképzettség nélkül is tökéletesen sikerül a műved. Nincs más hátra, már csak ki kell választanod, melyik képet festenéd meg. Ajándékba is tökéletes választás azoknak az ismerősöknek, akikről tudod, hogy szeretnek alkotni.

Rendeld meg és várd a futárt!

 

Élményfestés a KreatívLiget webshopból

Itt az ideje, hogy az otthonodban is átéld a hamisítatlan KreatívLiget élményt! Nincs olyan festmény, amit ne tudnál megfesteni videós szettjeink segítségével, hiszen egy kis dobozban egy teljes élményfestést megkapsz minden szükséges eszközzel és segítséggel.

Az élményfestés szettekkel vagy élményfestés ajándékutalványainkkal szeretteidet is felejthetetlen pillanatokkal ajándékozhatod meg.

Nincs időd minden képet megfesteni, mégis festményeink egyikével díszítenéd otthonod vagy lepnél meg valakit? Ez sem probléma, hiszen a webshopunkban, már az instruktoraink által festett képeket is megvásárolhatod.

Blog

Híres magyar festők – Orlai Petrich Soma

Márciusi nemzeti ünnepünk táján egészen biztosan találkozunk a szabadságharc és forradalom lánglelkű költőjének, Petőfi Sándornak a portréjával. Azonban a híres kép készítőjét alig ismerik, pedig egy rendkívül szorgalmas és tehetséges magyar festő volt, aki az akkori irodalmi élet ismert alakjaival is jó barátságot ápolt. Ismerjük meg Orlai Petrich Somát, a történeti festészet jeles alakját.   Jogászból lett festő Felvidéki gyökerekkel rendelkező  evangélikus családba született Mezőberényben 1822-ben. Anyai ágon rokonságban állt Petőfi Sándorral, aki a másod-unokatestvére volt. Középiskolai tanulmányait Mezőberényben, Szarvason és Sopronban végezte, később Pápán szerzett jogi végzettséget. Tanulmányai egy részét Petőfivel és Jókaival töltötte, az ő hatásukra maga is írogatott. 1846-tól fordult az érdeklődése a festészet felé, kezdetben Bécsben, majd Münchenben, később Rómában és Párizsban is tanulta a szakma csínját-bínját. Európai tanulmányútjáról hazatérve egy ideig arcképfestésből kereste a kenyerét Debrecenben,  majd ismét Bécs lett lakhelye. Végül 1955-ben költözött haza Pestre, miután megalakult a pesti állandó műtárlat. 1851-től kezdte használni az Orlai nevet, de csak 1853-ban vehette fel hivatalosan. 1854-ben kötötte össze életét Névery Annával, akit  Ninának becézett. 1861-től munkája elismeréseként az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat igazgató-választmányi tagja lett, mégpedig olyan neves festők társaságában, mint Barabás Miklós, Zichy Jenő, vagy Than Mór.   Mindenkit elveszített, akit szeretett A szakmai sikerek

Olvass tovább »

Élményfestés – Pitypang

Gyermekkorunk kedvenc virágja, amely jó szolgálatot tett, mint koszorú alapanyag és terméseit pedig nagy kacagások közepette fújtuk egymásra és a nagyvilágba. Valószínűleg sosem gondoltuk, hogy még ennél is érdekesebb virág a pitypang. Elnevezése a gyermekláncfű vagy pongyola pitypang vagy népiesen cserbóka. Az őszirózsafélék családján belül a pitypang nemzetségbe tartozó, Magyarországon is gyakori évelő növényfaj. A termést szakszerűen úgy hívják, hogy repülőszőrös mag. Ez az a része, amelyet gyermekkorunkból olyan jól ismerünk.   A pitypang felhasználási lehetőségei Itt érdemes megjegyeznünk, hogy a rukkola a gyermekláncfű nemesített változata. A csípős-kesernyés aromájú levelek mára ínyenc saláta alapanyagnak számítanak, míg a pitypang, vagyis a gyermekláncfű a népi gyógyászat egyik régóta ismert gyógynövénye. Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Ez fontos részlet, mert a virágzás után már egyáltalán nem finom az íze, ugyanis ekkorra megkeseredik. A növény gyökerét nyersen vagy vajon párolva, vagy szárítás után durvára őrölve kávépótlóként is használták az élénkítő hatása miatt. Levelével és gyökerével már nagyon hosszú ideje kezelik a máj, epehólyag, vese megbetegedéseit és az ízületi problémákat. Hatásos a bőrproblémák és a narancsbőr ellen, csökkenti a vér koleszterinszintjét, ugyanakkor étvágyfokozó, epehajtó és hashajtó hatása is ismert. A friss virágokból szirupot is készítenek, amelyet pitypangméznek nevezünk. A pitypang hatóanyagai A

Olvass tovább »

Kevésbé ismert festők – Fülöp herceg

Híres festőkről szóló cikksorozatunkban csupa olyan művész munkásságát mutattuk be olvasóinknak, akiket nagy valószínűséggel már ismertek valamennyire a festészet és a képzőművészet iránt érdeklődő és nyitott szemmel járó műkedvelők. Ebben a sorozatban felbukkant többek között Pablo Picasso, Salvador Dalí, Edvard Munch, Gustav Klimt, Vincent van Gogh, Claude Monet és René Magritte, hogy csak néhányat említsünk a híres kiválóságok közül. A magyar művészek közül külön bejegyzést szenteltünk Munkácsy Mihálynak, Szinyei-Merse Pálnak és Csontváry Kosztka Tivadarnak, illetve Rippl-Rónai Józsefnek. Szeretnénk a jövőben olyan festők képei és életműve iránt is felkelteni az érdeklődést, akik valamiért nem kerültek annyira előtérbe eddig, sőt akár teljesen ismeretlenek olvasóink számára. Első ilyen művészünk Gustave Caillebotte francia festő volt, aki Párizsban született és a 19. század második felében élt és alkotott. Jelen bejegyzésünk főszereplője egy olyan személy, aki, mint közszereplő nagy valószínűséggel az egész világon ismert, de a festői munkássága sokak számára teljesen ismeretlen lehetett. Ő Fülöp herceg, II. Erzsébet brit uralkodó nemrég elhunyt férje.   Fülöp herceg, a festő Fülöp edinburghi herceg (1921–2021) II. Erzsébet királynő (1926) férjeként számos hivatalos és protokoll eseményen vett részt hosszú élete során. Különböző rendezvényeken, külföldi utakon képviselte a királyi családot, sokat sportolt, mindenféle funkciói és titulusai voltak, de azt kevesen tudták

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü

Kedves Vendégeink!

Az eseményeken való részvételhez oltási/védettségi igazolás nem szükséges!