Élményfestés ajándékba

A karácsony előtti időszakban szinte mindenki azon töri a fejét, hogy mit ajándékozzon a szeretteinek, a rokonainak, a barátainak vagy akár a kollégáinak. Ez az év ráadásul nagyon más lesz, mint amit eddig megszoktunk. A közös ünneplések elmaradnak, helyette mindenki szűk családi körben karácsonyozhat csak. Idén elhagyunk sok olyan szokást, amelyek egyébként emelnék az ünnep fényét. Az utóbbi pár évtizedben amúgy kicsit túlzottan is arra helyeződött át a hangsúly a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban, hogy kit, milyen meglepetéssel kápráztassunk el és a családtagok egymást túllicitálva igyekeznek minél nagyszerűbb ajándékokat választani az üzletekben és a webáruházakban.

Az idei karácsony talán kicsit tényleg az igazi elcsendesülésről és várakozásról fog szólni inkább.

Szeretnénk ajánlani egy alternatívát a megszokott, sablonos ajándékok ellenében, a sokadik pizsama, alsónadrág csomag vagy éppen parfüm helyett egy olyan megoldást, amely azon kívül, hogy életre szóló, maradandó élményt ad, még egy csodás – saját készítésű – festmény birtokosává is teszi a megajándékozott személyt.

 

Kreatív élményt karácsonyra

Az élményfestés egy egész délelőttöt vagy délutánt betöltő izgalmas, kreatív kikapcsolódás, amelynek a végeredménye egy csodás kép. Mi is lehetne ennél jobb ajándék karácsonyra?

Magyarországon is egyre népszerűbbek az élményfestés foglalkozások, amelyek egyesítik magukban a kikapcsolódást a mindennapokból a kreatív energiákat aktivizáló időtöltéssel. Az alkalmak során egy ismert vagy kevésbé ismert, de előre bemutatott festmény alapján készíthetik el a résztvevők a saját műalkotásaikat. Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk azon, hogy lehetővé tegyük a foglalkozások online elérését, a feltöltődés pedig így is garantált. Minden esetben instruktor vezeti a folyamatot, aki lépésről lépésre segít a festmény elkészítésében, a résztvevők pedig bepillanthatnak az akrilfestékekből történő színkeverés és a különböző festési technikák rejtelmeibe.

Remek ajándék lehet egy élményfestés tehát ebben a különleges, megváltozott helyzetben is, amely mindannyiunktól különleges megoldásokat követelt.

 

Bárkiből lehet festő

Aki nem biztos magában vagy a képességeiben, az jobban teszi, ha félreteszi az ilyen gondolatait. Nagyon sok – eleinte hasonlóan gondolkodó – ember példája bizonyítja, hogy festeni mindenki tud, de nem is ez a fő lényeg. Hanem az alkotás öröme.

Egy ajándékutalvánnyal alkotásra bíztathatjuk a szeretteinket is, hiszen szakszerű segítséggel és a pontos instrukciók alapján mindenki sikerélménnyel telve, egy csodálatos festménnyel és nem utolsó sorban egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva.

 

 Ajándékutalvány élményfestésre

Meglepetéseket kitalálni és ajándékozni szeretteinknek jó dolog. Valami igazán maradandót és különlegeset ajándékozni még jobb.

Az élményfestés alkalmakon elkészülő kép örök emlék marad, amely mindig jó érzéssel tölti majd el a készítőjét, hiszen elvehetetlen sikerélmény és csupa pozitív érzés kapcsolódik a megfestett képhez. Legyen az alkalom akár születésnap, névnap, évforduló vagy jelen esetben a karácsony:  élményfestést adni ajándékba igazán egyedi, kreatív és ötletes dolog.

A KreatívLiget Élményfestő Stúdió foglalkozásaira felhasználható ajándékutalvány a vásárlástól számított egy évig érvényes és bármelyik kép festésére érvényes.

Ajándékozz élményt és lepd meg szeretteid egy KreatívLiget Élményfestő Stúdió ajándékutalvánnyal!

Blog

Mit jelképeznek a különböző virágok?

Egyáltalán nem újdonság, hogy az emberek virágokat ajándékoznak egymásnak. Persze mostanában legtöbbször valamilyen alkalomhoz kötjük, ha virágot vásárolunk egy szerettünknek vagy valamelyik hozzátartozónknak. Születésnap, névnap, esküvő, ballagás, Valentin nap, temetés vagy bármilyen évforduló lehet apropója a virágoknak. Ráadásul pedig mindegyik hordozhat valamilyen többlet jelentéstartalmat is, amelyek napjainkra kicsit elhalványodtak. Úgy gondoljuk azonban, hogy ezeket érdemes újra felidéznünk.   Hogy lett a virágoknak jelentése? Már a régi időkben is – ráadásul teljesen különböző kultúrákban egyaránt – a virágokhoz különböző jelentéseket társítottak. Ezeket többnyire a növény természetes tulajdonságai alapján határozták meg. Az a speciális „nyelv”, amelyben a virágokkal fejeztek ki érzéseket és mondanivalót, a segítségükkel kezdtek különböző elvont jelentéseket közölni, csak Viktória királynő korában, a XVIII. században alakult ki. Azért akkor, mert ennek a korszaknak nagyon szigorú etikai-, és viselkedés kódexe volt. Ez mindenki számára meghatározta, hogy mit mondhat és kinek, így véve elejét annak, hogy bárki bármilyen tiszteletlen vagy illetlen dolgot mondjon egy másik embernek. Ebben az időben kezdtek el a virágokhoz különböző konkrét jelentéseket társítani, hogy a segítségükkel kifejezhessék azt is, amit szavakkal nem tudtak vagy nem lehetett. A hölgyeknek általában volt egy kis könyve is a virágok jelentésével, hogy könnyebben megfejthessék az ajándékba kapott virágok mondanivalóját.   A virágok

Olvass tovább »

Alkotni nem csak a vászonra lehet – Jolita Vaitkute

Egy hihetetlenül tehetséges és zavarba ejtően fiatal művész munkásságát mutatjuk be mai cikkünkben. Ez a 26 éves litván alkotó  installációkat, performanszokat, illusztrációkat és portrékat készít igen szokatlan anyagok felhasználásával. Alkotásait  ételből, földből, falevélből, erdei termésekből, de olykor szemétből  készíti. Az 1995-ös születésű litván nő meglehetősen védi a magánéletét, így nem sokat lehet tudni családi körülményeiről, életének eddigi fordulatairól. A művész alkotásai a politikai és társadalmi élet aktuális kérdéseit dolgozzák fel. Reflektálva az világ folyamatos változására, Jolita legtöbb alkotása rövid életű. A kiállítás után azonnal megsemmisül, ha installációról van szó,  viszont amennyiben ételből készül, azt a fotózás után megeszik.   A portrék virtuóza Kedvelt témája a portrék készítése, melyeket rendkívül változatos alapanyagokból készít. A tányérra rajzolt híres emberek portréinak készítéséről így nyilatkozott: “Ezen ismert emberek portréit csokoládé, különféle fűszerek, ketchup, sajt és néhány egyéb termék felhasználásával készítettem. Általában szeretek portrékat rajzolni, így szinte mindegy, hogy milyen anyagot használok az ábrázoláshoz. Eleinte az ablakpárkányomat használtam vászonnak, mert a felülete sima és ragyogó fehér volt. Általában 2-6 órát vesz igénybe egy darab elkészítése, méretétől függően. A legnehezebb a portrékat tisztán és felismerhetően tartani.” A sorozatban többek közt készült Obamáról ketchupból portré, Putyint borsból formázta meg, Conchita Wurst-ot  pedig csokipudingból alakította ki. De Albert

Olvass tovább »

Balatoni táj élményfestés

A Balaton nem egy egyszerű tó, hanem inkább már fogalom, főleg nekünk, magyar embereknek. Gyermekkori nyarak és szerelmek szép emléke, csodálatos naplementék, színek, illatok, élmények kavalkádja a fejünkben és a szívünkben. Akár az északi, akár a déli part áll inkább közelebb a szívünkhöz, abban egyetérthetünk, hogy a Balaton sokunknak egy jelkép.   A magyar tenger, ez a Balaton A Balaton a Dunántúlon található,  Magyarország vízrajzának meghatározó eleme és Közép-Európa legnagyobb tava. Viszonylag könnyen felmelegszik, sekély vize kiválóan alkalmassá teszi a fürdőzésre és sportolásra, élővilága pedig rendkívül gazdag, és a környező táj igen változatos, főleg az északi parton. Az ott elterülő vulkanikus hegyvonulatok különlegesek és egyediek. Szőlőtermesztésre kiválóan alkalmas területek ezek. Az alcímben is megjelenített romantikába hajló jelzős szerkezet eredetére többféle magyarázat is létezik. Sokan a siófoki fürdőházhoz kötik ezt az elnevezést. Az 1878-ban megnyílt impozáns épület egyik felirata volt a “Magyar Tenger”, ezért gondolják sokan, hogy onnan ered az elnevezés elterjedése is. A legelső említés viszont még korábban történhetett, de ebben nincs történelmileg hiteles, egységes álláspont, hogy kitől származik. Kazinczy Ferenc, Pálóczi Horváth Ádám, Galánthai Fekete János és Vajda Péter neve is felmerül, mint lehetséges értelmi szerző. Az viszont biztos, hogy napjainkban is sokszor és sokan alkalmazzák a Balatonra a

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü