Élményfestés – Aranyló hegyek

Gustav Klimt a szecessziós festészet nagy alakja alkalmazta előszeretettel a képein az arannyal festést, A legszebb színű nemesfémmel való kapcsolata egészen a gyerekkoráig nyúlik vissza, az édesapja ugyanis aranyművesként dolgozott. Ahhoz, hogy tökéletesítse az arany használatának festményeken történő technikáját Klimt Olaszországba, Ravennába és Velencébe utazott, hogy bizánci művészek munkáját tanulmányozza.

A csók című híres alkotásához nem csak aranyfestéket, hanem valódi laparanyat is használt, ezzel téve még hatásosabbá az árnyalatot. Ez volt Klimt arany korszakának csúcsa.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni, hogy milyen lehet az akrilfesték mellett aranyfestéket is használni, akkor nézz körül a KreatívLiget Élményfestő stúdió megfesthető képei között és biztos, hogy fogsz találni kedvedre valót a többféle festményt, amelyeket a foglalkozásokon el is készíthetsz.

A legújabb festményünk, ahol kipróbálhatod az arannyal festést, az Aranyló hegyek című. Keresd meg a Helyszíni élményfestések között és foglald le a helyed a legközelebbi alkalomra!

Születésnapokat is szívesen lebonyolítunk, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ne feledd, a közös élmény öröménél nincs maradandóbb ajándék. Töltsetek el együtt egy vidám, jó hangulatú délutánt vagy estét a családdal és a barátokkal és mi garantáljuk, hogy az ünnepeltnek a legnagyobb boldogságot szerzitek ezzel! Jelentkezni és részleteket egyeztetni a Privát események menüpont alatt található űrlap kitöltésével lehet.

Aranyló hegyek

A valóságban talán akkor láthatjuk úgy, hogy az előttünk álló hegycsúcsok aranyló színben pompáznak, ha a nap felkelő vagy lenyugvó sugarai rávetülnek a havas tájra. Egy ilyen témáról készülő festmény is csodás hangulatot tud varázsolni a szobába, ahol majd kiakasztják a falra.

Szívből ajánljuk mindenkinek ezt a télies témát, akár saját részre vagy ajándékba szeretnék elkészíteni. Szeretettel várjuk minden kedves festeni vágyó vendégünket!

Blog

Az újévi fogadalmak nyomában

Az utóbbi 2 évben a világjárvány miatt rendkívül sok kihívással kellett szembenéznünk. Számos családban kellett egy szempillantás alatt lehetőséget teremteni az otthoni munkavégzésre és a gyerekek otthoni tanulására. Jó előre megtervezett, régi álmokat megvalósító utazásokat, programokat kellett bizonytalan ideig elhalasztani, esetleg végleg lemondani. Kevesebbet találkozhattunk a tágabb családunkkal, szeretteinkkel és sajnos túl sokan éltek át tragikus veszteséget a járvány miatt. Ezekben a példákban -mely csak a jéghegy csúcsa- egy közös van: a kontroll elvesztése. Senki se szereti, ha kihúzzák a lába alól a talajt. Már egy egészen kicsi gyereknél is megfigyelhető, mennyire fontos számára, hogy döntéseket hozhasson és annak valós következményei legyenek. Éppen ezért az újévi fogadalmaink azt az érzést erősíthetik bennünk -amennyiben betartható fogadalmat teszünk-, hogy urai vagyunk életünknek, vagy legalábbis egy kis szeletének. Ez okból fontos a jó célmeghatározás a következő évünket illetően.   A legnépszerűbb újévi fogadalmak Az újévi fogadalmaknak több ezer éves hagyománya van. Kezdetben az isteneket ünnepelték, az emberek különböző esküket tettek, vagy megajándékozták egymást és áldásokat kívántak barátaiknak. Az idő múlásával ez a szokás átalakult, hiszen  napjainkban leginkább nagy elhatározásokat teszünk – és jó esetben tartjuk is azokat. Aki újévi fogadalmat tesz, azt érzi, valamit változtatnia kellene az életén. A karácsonyi szünet, leállás jó

Olvass tovább »

Élményfestés – Férfi és nő

Vannak olyan dolgok, amelyek múlhatatlan és örök érvényű témák az emberi művészet történetében. Ilyen a szerelem, a misztikus kapcsolat férfi és nő között és az ehhez kapcsolódó érzések. Lehetünk boldogok vagy éppen boldogtalanok egy szerelem hatására. Ha pedig már benne vagyunk a kapcsolatban, biztosan lesznek benne szép és örömteli élményeink, de ugyanígy lesznek fájdalmas és nehéz pillanataink is. A művészek nem mindig a boldog pillanatokat örökítik meg a két nem kapcsolatából, de ha a saját otthonunk falára szeretnénk egy szép páros képet, akkor jobban tesszük, ha pozitív üzenettel és tartalommal ruházzuk fel azt és nem fájdalommal, meg az elmúlás érzésével.   A szeretet ábrázolása a festészetben A múlhatatlan témák közül az egyik legfontosabb a szeretet, amely, ha férfi és nő között áll fenn, akkor legtöbbször szerelemnek nevezzük. Minden bizonnyal mindig is volt, és mindig is lesz ilyen téma mindenfajta művészetben. A szeretet a létezés egyik értelme, a mitológiákban is megjelenő érzelem, az ember vágyának örök tárgya. Ahogy az átlagemberek, úgy a képzőművészek is annyiféleképpen tekintenek erre az érzelemre. Lehet mámorító boldogságunk forrása, de ugyanúgy szomorúságot és pokoli gyötrelmeket is okozhat a szerelem, attól függően, hogy az érzelem viszonzásra talál-e a vágyott partner oldaláról vagy sem.   Érzékiség és csókok Mi

Olvass tovább »

Élményfestés nőnap alkalmából

A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án ünnepelnek. Ugyanis 1857-ben ezen a napon New Yorkban csaknem negyvenezer munkásnő sztrájkolt, hogy a férfiakkal egyenlő bért kapjanak, valamint munkaidő-csökkentést kértek. Tehát a nőnap munkásmozgalmi eredetű, azonban manapság sok civil szervezet szót emel a nők elleni erőszak, a munkahelyi szexuális zaklatás, a prostitúció és minden más, nők ellen elkövetett erőszak ellen ezen a napon. A nőnap megálmodói egy tisztelgésnek szánták ezt a napot azon nők előtt, akik az egyenlő jogokért és lehetőségekért nem féltek felemelni a hangjukat.   Tüntetés a választójogért A Nemzetközi Nőnapot először 1917. március 19-én ünnepelték meg. Ebben a megemlékezésben  Ausztria, Dánia, Németország és Svájc vettek részt. Az ezen a napon szervezett  tüntetéseken és felvonulásokon sok férfi is tiszteletét tette. A cél elsősorban a nők választójogának megszerzése volt. A női választójog Finnországban 1906-tól lett elérhető, Oroszországban 1917-től, Németországban pedig 1919-től. A  franciaországi és az olaszországi nők azonban csak a II. világháború után lehettek választópolgárok, a belgák 1958-tól, a svájciak 1971-től, a portugálok 1976-tól, liechtensteini nők csupán 1984-től.   A magyar nők választójogának kacifántos története Magyarország is azon nemzetek közé tartozik, akik a 20. század elején tették lehetővé a nők számára

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü