Élményfestés gyerekekkel közösen

Több bejegyzésben írtunk korábban arról, hogy mit jelent az élményfestés, illetve arról is, hogy milyen hatással vannak a kreatív tevékenységek az agyunkra és hogyan fejleszthető a kreativitás.

 

Ezekből a korábbi cikkekből is látszik, hogy az élményfestés egy nagyszerű kreatív tevékenység, amely nem igényel különösebb előképzettséget sem, művelése közben egyszerűen csak bele kell feledkezni az élménybe.

Egy ilyen alkalmon bármelyikünk tud értéket teremteni, alkotni és elmélyülni egy olyan művészeti tevékenységben, ami nem megterhelő, de a résztvevők agyát stimulálja és rendkívüli módon fejleszti.

Ezért nem hagyhatjuk ki ebből az örömből a gyerekeket sem és ezért indítottuk el a szülők és gyerekek közreműködésével zajló szülő-gyerek élményfestés alkalmakat.

 

Tudnivalók a szülő-gyerek élményfestésről

A szülő-gyermek festésre nagy szeretettel várjuk a gyerekeket akár már 6-7 éves kortól és a szülőket vagy a nagyszülőket. Az Események menüpontban meghirdetett alkalmak során a résztvevők páronként együtt alkotják meg kedvenc festményüket. Remek lehetőség ez a közös időtöltésre, ahol a vidám hangulat garantált már az első pillanattól fogva.

Az elkészült festmény pedig mindig emlékeztetni fogja az alkotókat az átélt közös élményre. A festéshez minden olyan eszközt biztosítunk, amire szükség lehet, a résztvevőknek semmit nem szükséges magukkal hozni. Még festőkötényt is adunk, bár ennek ellenére célszerű olyan ruhában jönni, amit nem kell sajnálni, ha véletlenül festékes lesz. Sajnos ugyanis az élményfestések alkalmával a foglalkozásokon használt akrilfesték száradás után nem mosható ki a ruhából.

Az esemény időtartama kb. 2,5-3 óra, amely idő alatt egy teljes festményt elkészítenek a résztvevők. Abban az esetben, ha egy szülő és egy gyerek egy közös vászonra fest, akkor elég egy jegyet vásárolni. Amennyiben pedig a szülő és a gyerek is külön vászonra szeretne festeni, akkor két jegy vásárlása szükséges. Ez utóbbi módozat választása esetén a megjegyzés rovatba kérjük beírni, hogy ’külön szeretnénk festeni’.

 

Választható festmények a szülő-gyerek élményfestésen

Olyan képeket igyekeztünk kiválasztani ezekre a különleges alkalmakra, amelyek nagy örömet jelenthetnek a gyerekeknek, de a felnőtt résztvevők is élményként és kihívásként élik meg az elkészítésüket.

Több festménynél előkerülnek a különleges anyagok is, mint például a foszforeszkáló festék az úgynevezett világító festéseknél. Ha ilyen festéket is használunk a szokásos akrilfesték mellett, akkor az elkészült kép nagyon látványos lesz, mivel a vászonra felvitt foszforeszkáló festék a nappali fénynél feltöltődik és ezért egész éjszaka világít.

Nappal lehet, hogy csak egy szép festménynek látszik az ezzel a technikával elkészített képed is, de aztán amikor leszáll az éjszaka és sötét lesz a helyiségben, ahová a művedet elhelyezted, akkor a különleges festékkel dekorált részek világítani fognak.

A technika használható azon részek kiemelésére, amelyek egy éjszakai tájképen tényleg a legfényesebbek lehetnek, ilyenek például a Hold és visszatükröződései mondjuk egy vízfelületen, a csillagok az éjszakai égbolton vagy a messziről a házakból kiszűrődő belső fények, de játszhatunk egy kicsit azzal a lehetőséggel is, hogy váratlan helyekre viszünk fel foszforeszkáló festéket vagy készítünk vele egy feliratot a képre, amit ajándékba szánunk. Képzeljük el azt a pillanatot, amikor az elrejtett üzenetet a megajándékozott személy csak esti fényviszonyok mellett fogja észrevenni.

 

Jelentkezés a szülő-gyerek élményfestésre

Ha gyermekedet is be szeretnéd vezetni az élményfestés csodálatos világába, gyertek el közösen egy szülő-gyerek festésre! Keresd a lehetséges alkalmakat az Események menüpontban!

Ha pedig már annyira lelkes a gyermeked, hogy egyedül is bátran csatlakozik egy festő csoportunkhoz, akkor ajánljuk neki a kimondottan gyerekek számára meghirdetett alkalmainkat. Ezeket szintén az Események menüpont naptárában találhatod meg.

Élményfestés és születésnap egyben

Születésnapokat is szívesen lebonyolítunk, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ne feledd, a közös élmény öröménél nincs maradandóbb ajándék. Töltsetek el együtt egy vidám, jó hangulatú délutánt vagy estét a családdal és a barátokkal! Mi pedig garantáljuk, hogy az ünnepeltnek a legnagyobb boldogságot szerzitek ezzel.

Jelentkezni és részleteket egyeztetni a Privát események menüpont alatt található űrlap kitöltésével lehet.

Blog

Élményfestés – Arany és türkiz

A hétköznapi életünkben is van jelentősége a körülöttünk előforduló színpároknak, színpárosításoknak. Fokozottan érdekes az, hogy milyen színekkel vesszük körbe magunkat azokban az életterekben, ahol sokat tartózkodunk. Színekkel kifejezhetünk hangulatokat, érzéseket, sugározhatunk nyugalmat, de akár gazdagságot és hatalmat is megjeleníthetünk.   A szín fogalma Színesnek nevezzük a fényt, ha különböző hullámhosszokon eltérő intenzitása van, a nem átlátszó felületeket, ha különböző hullámhosszokon más és más mértékben verik vissza a fényt és az átlátszó vagy áttetsző anyagokat is, ha különböző hullámhosszokon különböző mértékben bocsátják át a rájuk vetülő fényt. Összességében azt mondhatjuk tehát, hogy a szín nem más, mint a szemünkbe érkező fénynek az a tulajdonsága, hogy különböző hullámhosszúságú összetevői más intenzitásúak.   A színek hatása A színeknek kiemelkedő szerepük van az életünkben és az erre a témára irányuló vizsgálatok szerint egyes érzelmek sokkal jobban társíthatók egy adott színhez, mint bármely másikhoz, amely társítások ráadásul a világ nagy részén egyformán működnek. Ilyen szín-érzelem társítás például az, hogy a depressziós vagy szorongó állapotot legjobban a szürke szín fejezi ki, a vidámságot pedig a sárga szín jeleníti meg. A színválasztásaink legtöbbször tükrözik az életünk aktuális helyzeteit, állapotát és az ezek miatt kialakuló hangulatunkat is, de ne feledjük, hogy ez a jelenség akár meg is fordítható.

Olvass tovább »
Élményfestés, mint céges rendezvény

Élményfestés, mint céges rendezvény

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a céges csapatépítő programok, mert arra már sok munkáltató vagy főnök rájött, hogy jól együtt dolgozni azok az emberek tudnak, akik a munkafolyamatokon és a napi rutinon kívül egy kicsit többet is tudnak egymásról. A motiváltság is könnyebben megtartható, ha néha mindenki megengedheti, hogy egy kikapcsolódjon és ha feladatról van szó a csapatépítés közben, az legyen a kreativitást serkentő és a szokásostól eltérő élményeket adó dolog. Az élményfestés nagyon is megfelel az efféle szempontoknak, ezért is javasoljuk felnőtteknek is születésnapi programként vagy akár céges csapatépítésre is, mint kreatív tevékenységet.   A csapatépítés célja A csapatépítő rendezvények lényege az volna, hogy az egy helyen, egy csapatban dolgozó munkavállalók közötti kommunikáció és kapcsolat javuljon, a bizalom elmélyüljön, a cég és az egymás iránti lojalitás erősödjön. Ha ezekben eredményeket tudunk elérni, akkor az kihat a cég teljes működésére, hiszen csökken a fluktuáció, azaz a munkavállalók hosszú távon maradnak és a jobban összeszokott munkahelyi csoportok hatékonyabban tudnak együtt dolgozni. Egy jó csapatépítő program az új munkavállalók beilleszkedését is segítheti a számukra új környezetbe, ismeretségeket is könnyebben tudnak kötni a kötetlenebb keretek között, mint a munkahelyi szabályozott légkörben.   A munkavállalók közötti személyes kapcsolat Fontos, hogy a munkavállalók között ne csak

Olvass tovább »

Élményfestés – Holdfényes éj

A Holdról mára rengeteg információ áll rendelkezésre, de ez az égitest valamelyest mindig  misztikum marad az emberiség számára. Jelenléte állandó, de formája minden nap változó. Lehet parányi és hatalmas, fénye lehet megnyugtató, utat mutató és lehet borzongató és félelmetes. Valószínűleg nincs olyan látó ember a Földön, aki nem tekintett volna fel az égboltra a ragyogó Holdat megcsodálni. A Hold az emberiség egyik közös kincse, nem csoda, hogy szinte minden műfajú művészeti alkotásban megjelenik. Természetesen a festészet egyik kedvelt témája, nem csoda, hogy a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban több Holdat ábrázoló festmény közül válogathattok.   Tények a Holdról Kísérő égitestünk vélhetőleg 4,5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett, amikor egy nagyobb objektum eltalálta a Földet, ezáltal  a Föld körül keringő leszakadt sziklák összeolvadtak és lehűltek.  Ez a magyarázat arra, hogy a Hold összetevői teljesen megegyeznek a Földön található anyagokkal. A felszínén lévő kőzetek színét mi a Földről szürkésfehérnek észleljük, pedig valójában olyan sötét, mint a szén, csak a napfény tükröződik rajta ezüstös színben. A Holdon látható sötétebb foltok nem mások, mint 3 milliárd éves lávarétegek, melyeket holdtengereknek is szoktak nevezni. A Hold tőlünk átlagosan 384 ezer kilométerre található. Ennyi kilométert 133 nap alatt tudnánk megtenni autóval egy másodperc megállás nélkül. Ugyanakkor lenyűgöző tény, hogy

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü