Élményfestés – Lorenza Pasquali

Elgondolkodtató kérdés, hogy mi vezet valakit arra az elhatározásra, hogy kortárs festő lesz, illetve, hogy festmények készítéséből szeretne megélni a jelenkorban, a 21. század első évtizedeiben. Keveseknek adatik meg az az ösztönös tehetség, amelyet szakszerűen gondozva és továbbfejlesztve lehet kiteljesíteni. Ők felsőfokú művészeti iskolákban képeztetik magukat és egyfajta önmegvalósításként tekintenek a saját művészetükre.

Van azonban egy másik út is, amely azoknak a festőknek az útja, akik teljesen hétköznapi dolgokat, tájakat, történéseket álmodnak vászonra mindenki örömére. Ez a stílus a sajátja annak az olasz hölgynek is, aki jelen cikkünk főszereplője.

Lorenza Pasquali festészete

A hozzáértők szerint a hölgy akvarelljei egyszerre szeszélyesek és finomak, spontán és érdekes festészeti technikával ötvözve. Művei különösen szuggesztívek abban az esetben, amikor a természetet ábrázolja. Igazán jól a különböző évszakok változásában és a virágok ábrázolásában mutatkozik meg a tehetsége. Kedvenc témái közé tartozik még az állatok festése. Különösen, ha aranyos kutyákat és macskákat ábrázol, a képein különleges erővel mutatják meg magukat a kedves élőlények.

Belépni a Lorenza által megteremtett képi világba, olyan érzés, mint egy igazán kellemes és békés nyaraláson vennénk részt. A tiszta égbolt és a dagadó vitorlákkal ellátott hajók, a távoli világítótornyok vagy harangtornyok és sok más látnivaló a festményeken, olyan érzelmekkel, hogy magával ragadó stílusukat bárki szívesen látná a saját otthonában is. Nagyon élethűek és ugyanakkor mégis légiesek a képei, ettől egy kicsit olyanok, mintha egy idealizált világ megszépített lenyomatai lennének, nem is a valóság.

 

Egy olyan kritikus, akit megragadott ez a stílus, a következőket mondta róla:

„Lágy színek, átlátszó reflexiókkal, ragyogó és testes árnyalatokkal, jól körülhatárolt kontúrokkal adják a festménynek azt a tekintélyes kellemességet, amely arra készteti a megfigyelőt, hogy izgatott legyen, és egy kellemes, álomszerű valóság érzete fogja el, amiben egy képzeletbeli extázis állapotba kerülhet. Lorenza képeinek erős hatása van.

A festményeiből fakad egyfajta belső átmenet az elmélyülés felé, amely megszabadítja az elmét a gondolatoktól és a szellem világossá válik, mint egy tollpihe, amely felfelé repül a légáramlatban.”

Mi kellhet ennél több, miközben egy festményt szemlélünk? Ez lehet a művészet egyik jól körülírható célja, hogy elvarázsolja az embereket és kiragadja őket a – néha nem túl boldog és gondtalan – valóságból.

 

KreatívLiget Élményfestő Stúdió foglalkozások a kortárs festészet jegyében

Az aktuálisan elérhető élményfestés időpontokat mindig az Események menüpontban találod. Itt azt az információt is egyértelműen feltüntetjük, hogy mely képeket ajánljuk gyerekeknek, melyeket felnőtteknek és melyek azok, amiket pedig páros elfoglaltságnak. A képek között számos kortárs képet szerepeltetünk, amelyekből akár igazán nagyszerű ajándék is válhat. Szeretnénk, ha hosszú időre díszítené valakinek a lakását.

Képzett instruktoraink a foglalkozásokon segítenek abban, hogy végül mindenki sikerélménnyel és egy csodás – saját maga által elkészített – festménnyel távozzon tőlünk.

Szeretettel várunk mindenkit a legnépszerűbb és legújabb képekkel, frissítőkkel, csökkentett létszámmal és maximális odafigyeléssel stúdiónkban!

Blog

Élményfestés – Lorenza Pasquali

Elgondolkodtató kérdés, hogy mi vezet valakit arra az elhatározásra, hogy kortárs festő lesz, illetve, hogy festmények készítéséből szeretne megélni a jelenkorban, a 21. század első évtizedeiben. Keveseknek adatik meg az az ösztönös tehetség, amelyet szakszerűen gondozva és továbbfejlesztve lehet kiteljesíteni. Ők felsőfokú művészeti iskolákban képeztetik magukat és egyfajta önmegvalósításként tekintenek a saját művészetükre. Van azonban egy másik út is, amely azoknak a festőknek az útja, akik teljesen hétköznapi dolgokat, tájakat, történéseket álmodnak vászonra mindenki örömére. Ez a stílus a sajátja annak az olasz hölgynek is, aki jelen cikkünk főszereplője. Lorenza Pasquali festészete A hozzáértők szerint a hölgy akvarelljei egyszerre szeszélyesek és finomak, spontán és érdekes festészeti technikával ötvözve. Művei különösen szuggesztívek abban az esetben, amikor a természetet ábrázolja. Igazán jól a különböző évszakok változásában és a virágok ábrázolásában mutatkozik meg a tehetsége. Kedvenc témái közé tartozik még az állatok festése. Különösen, ha aranyos kutyákat és macskákat ábrázol, a képein különleges erővel mutatják meg magukat a kedves élőlények. Belépni a Lorenza által megteremtett képi világba, olyan érzés, mint egy igazán kellemes és békés nyaraláson vennénk részt. A tiszta égbolt és a dagadó vitorlákkal ellátott hajók, a távoli világítótornyok vagy harangtornyok és sok más látnivaló a festményeken, olyan érzelmekkel, hogy magával ragadó

Olvass tovább »

Élményfestés – Eiffel-torony

Az európai kontinens egyik legnépszerűbb városa Párizs, és nemcsak idegenforgalmi szempontból, hanem jellemző részleteivel ábrázolt képzőművészeti témaként is. Ez az a hely, ahol már hosszú évszázadok óta otthonra találhatnak szinte bármilyen művészeti ág művelői, legyenek akár írók, költők, festők, szobrászok vagy valamely színházi szakma képviselői. Nincs ez másként a XXI. században sem. Párizs mindenkit megihlet és magával ragad.   Párizs jelképe A festményen legtöbbször megörökített párizsi építmény természetesen az Eiffel-torony, ilyen témájú képet a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban is készíthetsz, többféle változatban. Keresd az aktuális lehetőségeket a weboldalon! De vajon tudunk-e bármit az Eiffel-toronyról és a zseniális mérnökről, aki a nevét is adta ehhez a legendás építményhez? Egy kis ismeretanyag következik Párizs fő jelképéről.   Az Eiffel-torony tervezése Nevét (franciául: La Tour Eiffel) a tervezőcég tulajdonosáról, Gustave Eiffel mérnökről kapta. Az 1889. évi világkiállításra készült és az eredeti tervek szerint annak lezajlása után lebontották volna. A torony teljes magassága 324 m, ebből maga a torony 300 m, a tetejére szerelve pedig +24 m-re magasodik egy tévéantenna. Első bejárható emelete 58 méter, a második 116 méter, a harmadik pedig 276 méter magasban van. Négyzet alapú, 1,6 hektár alapterületű, 10 100 tonna tömegű építmény, amelyet 12 000 acéldarabból szegecsek segítségével állították össze, átmeneti jelleggel. Évente mintegy 10 tonna festék szükséges

Olvass tovább »

Híres női festők – Remedios Varo Uranga

Híres női alkotókat bemutató sorozatunk új részében egy nem mindennapi tehetségű spanyol származású festőnőt mutatunk be. Remedios Varo Uranga leginkább szürrealista, posztmodern alkotásairól híres, ezek víziószerűen jelenítik meg kedvelt témáit, melyeket a tudomány, természet és mitológia ihletett.   Szüleitől széles látókört örökölt Remedios Varo Uranga egy spanyol-argentin család középső gyermekeként látta meg a napvilágot a spanyolországi Anglesben 1908-ban. Édesapja Rodrigo Varo y Zajelva vízmérnök volt, munkája miatt sokat költözött a család Spanyolországon belül, de Észak-Afrikában is éltek egy ideig.  Apja volt az, aki korán felfigyelt Varo tehetségére és megtanította kislányát szakmájának eszközeivel rajzolni. Felkeltette benne azt a szemléletet, hogy precízen rajzoljon és a részletekre összpontosítson, ez a fajta aprólékosság későbbi művészetében is tetten érhető. Édesanyja, Ignacia Uranga Bergareche is formálta Varo művészetét azáltal, hogy mélyen vallásos katolikusként az okkultizmus világa is nagyon érdekelte. Innen eredeztethető, hogy Varo alkotásain sokszor visszaköszönnek természetfeletti, misztikus lények.  A gyermekek szüleiktől a természet, a tudomány, a vallás és a világ dolgai iránt való érdeklődést kapták örökül.   Az elveihez hű volt, még ha ez veszélybe is sodorta Tehetsége olyan szembeötlő volt, hogy szülei mindössze 15 évesen íratták be a madridi  San Fernando Akadémiára, ahol elsajátította a rajz és festészet alapjait. Itt ismerte meg későbbi férjét,

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü