Élményfestés – Martin Beaupré

Amikor festményeket választunk az élményfestés foglalkozásokra, kiemelt figyelemmel vagyunk a kortárs festészet és annak képviselői felé. Így találtunk rá arra a kanadai festőművészre is, akinek több képét is megtalálhatják érdeklődőink a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban aktuálisan megfesthető művek között.

 

Amit Martinról tudni lehet

Martin Beaupré Quebecben, Kanadában született 1961-ben. Az évek során megtalálta az egyensúlyi pontot azáltal, hogy a művészetét az energiával társította és főállású festőként tud dolgozni. Az elkészülő festményei sok esetben a saját belső világát tükrözik, amellyel harmonikus életvitelét is tükrözi. A képein keresztül egy zen utazásra visz minket nézőket, amely a szépség és a harmónia keresését tárja elénk tompa tónusokkal, vagy akár derűs és zsúfolt kompozíciókkal.

1995-ben Martin megalapította a Médit’Art műhelyt, ahol modern és intuitív festészetet tanít az arra fogékony érdeklődők számára. Rendszeresen moderált művészetterápiás műhelyeket hirdet meg amatőr és profi festők számára, amelyeket az eredeti otthonától távol, az Egyesült Államok sivatagaiban és Hawaii trópusi környezetében tart meg.

 

Martin Beaupré festményei

A képeit a világ minden tájáról érkező magán- és vállalati gyűjtők vásárolják. Ők úgy találják, hogy Martin kortárs vásznai katartikusak, mert mély érzelmeket keltenek a szemlélőben. A festmények az energiát és a dinamizmust a nyugalommal ötvözik, briliáns módon. Martin különféle anyagokkal dolgozik, amelyeket szívesen alkalmaz a képein akár vegyítve is, egy művön belül. Ezek az olaj, a modellező paszta, a homok, Swarovski kristályok és tinta.

Utazásai alkalmával mély benyomást tett rá az ázsiai kultúra. Ennek hatására a legszebb vásznain az egyszerű és letisztult keleti stílust fedezhetjük fel. Thaiföldön és Japánban találkozott buddhista szerzetesekkel is, akik nagyszerű ihletforrássá váltak a számára. Martin Beaupré mélyen hisz abban, hogy a japán művészet alapelvei szentek és ezeket az elveket ő is igyekezett megtartani a stílus alkalmazásakor.

 

Keresd a Martin Beaupré nevével jelzett képeket az Helyszíni élményfestések menüpontban, a KreatívLiget Élményfestés Stúdió aktuális kínálatában! Gyere el hozzánk egy igazán tartalmas művészeti programra és vidd haza a saját magad által elkészített festményt.

Blog

Victorine Meurent Manet festmény

Híres női festők – Victorine Meurent

Még a legtájékozottabb művészetkedvelők is zavarba jönnek, ha olyan nőket kell felsorolniuk, akik a festészet területén maradandót alkottak. A XX. század időszakából még biztosan eszünkbe jutnak női festők, de ahogy haladunk visszafelé az időben, úgy válhatunk egyre bizonytalanabbá, hogy egyáltalán voltak-e a régebbi korszakokban olyan hölgyek, akik a festészetben találták meg a hivatásukat. Biztosan állítjuk, hogy minden korban voltak női festők és persze az is bizonyos, hogy nem mindegyiküknek maradt fenn a neve vagy a képei az utókor számára. A női festőkről szóló bejegyzésünkben már megemlítettük Victorine-t, de ez a cikk most csak róla és a munkásságáról fog szólni.   Manet modellje Victorine Meurent nem festő dinasztiából származott és nem volt jómódú családja sem, így egészen más módot kellett találnia, hogy lehetősége legyen ismereteket és gyakorlatot szerezni a festészet terén. Először modellnek állt, hogy pénzt keressen és ezen az úton is közelebb kerüljön a művészekhez. Hiába volt azonban a tehetsége és a törekvése, hogy elismert női festő legyen, az utókor számára egy képen kívül nem maradt fenn semmi az életművéből. A modell karrierje segítségével viszont maradandó emléke lett. 19 éves korában Édouard Manet a ’Reggeli a szabadban’ és az ’Olympia’ című képeihez is ő állt aktmodellt, a kor megbotránkozását kiváltva.

Olvass tovább »

Élményfestés – Star Wars

A Csillagok háborúja (Star Wars) eredetileg egy több filmből álló sci-fi (vagy más megközelítésben) fantasy sorozat, amely George Lucas filmrendező ötletein alapszik és ő volt az, aki, az első forgatókönyveket írta. Az elkészült filmek cselekménye a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” élő szereplők történetét meséli el.   A Star Wars filmek története Az első filmet 1977-ben mutatták be, ez volt a ’Csillagok háborúja’, a film gyorsan megkerülhetetlen klasszikussá vált, amolyan kult-filmmé, amely számos más filmre és tudományos-fantasztikus műre is hatással volt. Az első filmet két további sikeres folytatás követte, az 1980-ban bemutatott ’A Birodalom visszavág’, illetve az 1983-ban bemutatott ’A Jedi visszatér’. Ez a három film alkotja az eredeti Star Wars trilógiát. Az első három filmet 1999 és 2005 közötti bemutatókkal egy előzmény trilógia követte, amely nem egyértelműen csak jó reakciókat váltott ki a rajongókból és a kritikusokból. 2015-ben újabb trilógia vette kezdetét, amely ’A Jedi visszatér’ című rész eseményei után játszódik és ’Az ébredő Erő’ című epizóddal indult, majd ’Az utolsó Jedik’ című résszel folytatódik és jelenleg a harmadik részt, a ’Skywalker kora’ címűt várjuk. A Star Wars filmek összességében hatalmas sikernek bizonyultak, az összes bemutatott film együttvéve már több mint 8,5 milliárd dollár bevételt termelt a mozik kasszáinál. Az

Olvass tovább »

Festészeti stílusok, irányzatok – 2. rész

Ez a második része a festészeti stílusokról és irányzatokról szóló cikkünknek. Az első részben sorra vettük a legjelentősebbeket a X. századtól, amelyek több művészeti ágban és így a festészetben is megjelentek és értékes művek születtek az égiszük alatt. Ebben a fejezetben az irányzatok bemutatásával a XIX. század második felétől indulunk, amikor annyi új és egymásból ugyan következő, de merőben eltérő stílus alakult ki, hogy nem is győzzük felsorolni őket. Lesz egy harmadik rész is, amelyben bemutatjuk a XX. században kialakult legújabb kori irányzatokat.   Stílusok a festészetben (XIX. század) A realizmus Az elnevezés a latin ’realis’, azaz valós szóból ered és a valóság átfogó, hű, és a jellemző vonásokat kiemelő ábrázolására törekvő művészeti irányzatot jelenti. A kialakulása az 1850-es évekre tehető, amikor elérkezett a kapitalista társadalomból és annak a kedvenc ábrázolásmódjából, a romantikából való általános kiábrándulás időszaka. A realizmus a pillanatnyi jelenségekkel, a felszínes és tünékeny dolgok ábrázolásával szemben a valóság lényeges elemeit hangsúlyozza. A lényegi összefüggések megmutatása céljából elkerüli a véletlenszerű elemek ábrázolását és a mondanivalót tömöríti, egyszerűsíti. A tájfestésben részletmentesen, összefogott ecsetkezeléssel, nagy egységekben adja vissza az eléje táruló valóságot, inkább megpróbálkozik a belső lényeg érzékeltetésével is. A realista ábrázolás elfordult a romantikában meglévő történelemszemlélettől is. A hősi

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü