Élményfestést karácsonyra? Igen!

Eljött az évnek az a szakasza, amikor szinte mindenki azon töri a fejét, hogy mit ajándékozzon a szeretteinek, a rokonainak, a barátainak vagy akár a kollégáinak. Az utóbbi pár évtizedben kicsit túlzottan is arra helyeződött át a hangsúly a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban, hogy kit, milyen meglepetéssel kápráztassunk el. A családtagok egymást túllicitálva igyekeznek minél nagyszerűbb ajándékokat választani az üzletekben és a webáruházakban.

Szeretnénk ajánlani egy alternatívát a megszokott, sablonos ajándékok ellenében. A sokadik pizsama, alsónadrág csomag vagy éppen parfüm helyett egy olyan megoldást, amely azon kívül, hogy életre szóló, maradandó élményt ad, még egy csodás – saját készítésű – festmény birtokosává is teszi a megajándékozottat. Ráadásul, ha kedve tartja, ő még tovább ajándékozhatja a képet.

 

Ajándékozz kreatív élményt karácsonyra!

Az élményfestés egy egész délelőttöt vagy délutánt betöltő izgalmas, kreatív kikapcsolódás, amelynek a végeredménye egy csodás kép. Mi is lehetne ennél jobb ajándék karácsonyra?

Magyarországon is egyre népszerűbbek az élményfestés foglalkozások, amelyek egyesítik magukban a kikapcsolódást a mindennapokból a kreatív energiákat aktivizáló időtöltéssel. Az alkalmak során egy ismert vagy kevésbé ismert, de előre bemutatott festmény alapján készíthetik el a résztvevők a saját műalkotásaikat. Közben pedig igényes környezetben és jó társaságban telik el a három óra, a feltöltődés pedig garantált. A foglalkozást minden esetben instruktor vezeti, aki lépésről lépésre segít a festmény elkészítésében, a résztvevők pedig bepillanthatnak az akrilfestékekből történő színkeverés és a különböző festési technikák rejtelmeibe. Remek ajándék lehet egy élményfestés.

 

Bárki lehet festő

Aki nem biztos magában vagy azt gondolja, hogy ő biztosan nem képes elkészíteni egy festményt, jobban teszi, ha félreteszi az ilyen gondolatait. Nagyon sok – eleinte hasonlóan gondolkodó – ember példája bizonyítja, hogy festeni mindenki tud. Egy jól irányzott ajándékutalvánnyal biztathatjuk alkotásra a szeretteinket is, hiszen szakszerű segítséggel és a pontos instrukciók alapján mindenki sikerélménnyel telve, egy csodálatos festménnyel a hóna alatt távozhat tőlünk, nem utolsó sorban egy felejthetetlen élménnyel is gazdagodva.

 

Téli témájú festmények

A hóval borított dombok, fából készült kunyhó az erdő mélyén, fenyők, erdei állatok és angyalkák is témái a téli témájú festményeinknek. Vannak képek, amelyeknél különleges technikákat is ki lehet próbálni. Ilyen például a világító festés.

Az eseményeken a festménytől függően többféle vászonmérettel és színes vásznakkal is dolgozunk. A stúdió nagytermében egy nagyképernyős televízió segíti, hogy folyamatosan nyomon követhesd a festési folyamat minden mozzanatát.

 

Ajándékutalvány élményfestésre

Meglepetéseket kitalálni és ajándékozni szeretteinknek jó dolog. Valami igazán maradandót és különlegeset ajándékozni még annál is jobb. Az élményfestés alkalmakon elkészülő kép örök emlék marad, amely mindig jó érzéssel tölti majd el a készítőjét, hiszen elvehetetlen sikerélmény és csupa pozitív érzés kapcsolódik a megfestett képhez. Legyen az alkalom akár születésnap, névnap, évforduló vagy jelen esetben karácsony, élményfestést adni ajándékba igazán egyedi, kreatív és ötletes.

Ajándékozz kreatív élményt és lepj meg valakit a szeretteid közül egy KreatívLiget Élményfestő Stúdió ajándékutalvánnyal!

Blog

Élményfestés – Párizs

Az európai kontinens egyik legnépszerűbb városa Párizs, és nemcsak idegenforgalmi szempontból, hanem jellemző részleteivel ábrázolt képzőművészeti témaként is. Ez az a hely, ahol már hosszú évszázadok óta otthonra találhatnak szinte bármilyen művészeti ág művelői, legyenek akár írók, költők, festők, szobrászok vagy valamely színházi szakma képviselői. Nincs ez másként a XXI. században sem. Párizs mindenkit megihlet és magával ragad.   Párizs, mint festészeti téma Franciaország fővárosába a XIX. század elejétől áramlottak a festők és más művészek. Fénykorát az 1870-es évektől az első világháború kitöréséig élhette meg, ez volt a boldog békeidők (Belle-Époque) névvel illetett kor. Ebben az időszakban a Montmartre negyedben élt többek között Claude Monet, Henri Toulouse-Lautrec, Pierre-Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Maurice Utrillo, Salvador Dalí és Munkácsy Mihály is. A készülő festményekhez jó „alapanyagot” szolgáltatott a város és a benne élő emberek. A hangulatok és a színek buja kavalkádja Párizs, a táncosnők és a mulatók világa. A bohém életet élő művészek és modelljeik világa, akik az önmegsemmisítő életmódjuk ellenére végül maradandót alkottak, ezzel megmutatva a saját korukat az utókornak.   Párizs épületei festményeken A festményen legtöbbször megörökített párizsi építmény természetesen az Eiffel-torony, ilyen témájú képet a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban is készíthetsz, többféle változatban. Keresd az aktuális lehetőségeket

Olvass tovább »

Különleges alkotók – Autista művészek a nagyvilágban

Aki  felpillantott a budapesti Gellérthegyen lévő Szabadság-szoborra április 2-án este, egy kék fényben fürdő műalkotást csodálhatott meg. Ugyanis e napon tartják az autizmus világnapját, melyet 2007. december 18-án jelölt ki az ENSZ. Az a célja a kezdeményezésnek, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra és az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint a földön.   Pár szóban az autizmusról Az autizmus egy olyan állapot, amely eltérő fejlődéshez vezet. A pontos okát nem tudni, de abban minden témában jártas szakember egyetért, hogy az idegrendszeri elváltozást kiváltó okok elsősorban genetikai eredetűek, de a környezeti hatások is befolyásolják. Mivel egyre több embert érint, rengetegen kutatják a lehetséges hátterét. Bízhatunk benne, hogy pár éven belül sokkal több ismeret áll majd rendelkezésre az autizmusról. Az autizmus viszonylag gyakori fogyatékosság, a lakosság egy százalékát érinti. Tehát ma Magyarországon legalább 100.000 ember van, aki valamelyest érintett. Az autisták jelentős szeletét teszik ki társadalmunknak, érdemes hát róluk többet megtudni. Akiben van nyitottság feléjük, megtapasztalhatja mennyire különleges szemüvegen keresztül szemlélik a világot.   A tünetek széles spektrumon mozognak A napjainkban inkább az autizmus spektrumzavar kifejezést használják erre az állapotra, hiszen a spektrum szó arra utal, hogy az autizmusnak rengeteg megjelenési formája van. Az autizmussal élő személyek agya ugyanis másképpen

Olvass tovább »

Élményfestés – Lótuszvirág

A KreatívLiget Élményfestő Stúdióban elkészíthető Buddha képeken is jellegzetes motívum a lótuszvirág. Ismerjük meg együtt ennek a csodaszép növénynek a szimbolikus jelentését és a különböző vallásokban betöltött szerepét!   A különleges lótuszvirág A lótuszok vízi–mocsári növények. Nagy méretű leveleik a víz felszíne fölé emelkednek, pajzs alakúak, szélük ép, felületük erősen viaszos, erezetük pedig villás. A lótuszvirág az iszapig lenyúló gyökerei segítségével minden éjszaka belemerül a vízbe, a következő reggelen pedig újra kivirágzik. Minden nap megcsodálhatjuk a gyönyörű virágait, aztán este újra a sötét vízfenéken tér nyugovóra. A szirmok viaszos védőrétegének köszönhetően szépsége soha nem változik. Így amikor minden reggelente kivirágzik, ugyanolyan szép lesz, mint ahogy azt az előző nap is láthattuk. A lótusz a vízbe merüléssel majd az ezt követő újjászületési képességével igencsak meglepte az embereket. Nem csoda, hogy máshogy magyarázni nem tudták a létezését így már az ókortól fogva a vallási szimbolikához kapcsolták.   A lótuszvirág a kultúrában és a vallásban A lótuszvirágot számos különböző kultúrában, illetve legfőképpen a keleti vallásokban a tisztaság, a megvilágosodás, a szellemi megújulás és az újjászületés szimbólumaként tartják számon. A tulajdonságai alapján elmondható róla, hogy az iszapos környezet ellenére is képes csodálatosan szép virágokat produkálni és tisztának maradni, mint akár egy tiszta lelkű ember.

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü