Kreatív időtöltés télen

A téli időszak általában a bekuckózásról, az otthoni tevékenységek folytatásáról szól alapesetben is. Ezek még hangsúlyosabbá váltak az idei évben, amikor sokan ki sem mozdulnak otthonról, csak a legszükségesebb esetekben.

Ahhoz azonban, hogy ne kerüljünk rossz hangulatba a bezártság és az elszigetelődés okán, érdemes az időnket okosan beosztva kreatív tevékenységekre is időt szakítani, amelyekkel ráadásul fokozhatjuk az otthonunk kellemes hangulatát, készülhetünk az ünnepekre és örömet okozhatunk a szeretteinknek is.

 

Illatgyertya készítés

A téli időszak megérkeztével hideg lesz odakint és a nap sokkal nagyobb részében van sötét, mint a nyári időszakban, így szívesebben töltjük az időt otthon. Előkerülnek a kötött holmik, a puha párnák és a meleg takarók. A fények használatát is úgy alakítjuk, hogy meghitt, melegséget sugárzó környezetben érezhessük jól magunkat.

A szerencsésebbeknél van kandalló vagy kályha, amelybe biztosan begyújtanak az első didergős estén és előkerülnek a hangulatot fokozó gyertyák is. Ezek közül a legjobbak az olyan típusok, amelyek valamilyen enyhe, de határozottan finom illatot árasztanak magukból az égés során, miközben a fényüknél beszélgetünk vagy éppen egymást masszírozzuk.

Egy kis kézügyességgel és néhány jól megválasztott alapanyaggal magunk is készíthetünk illatos gyertyákat otthoni használatra. Gyertyaviaszt és hozzá való kanócot beszerezhetünk a hobbiboltokban, az illatosításhoz használható olajokat pedig nagy választékban találunk az illatszerboltokban vagy egy erre szakosodott árusoknál a nagyobb piacokon.

Ha több időnk és türelmünk van, akkor készíthetünk illatgyertyát valódi virágok segítségével is, mégpedig úgy, hogy a kiválasztott virágokat (pl. levendulát) az olvasztott viaszban néhány percig tovább melegítjük, majd egy gézlapon keresztül átszűrve öntjük formába.

 

Kopogtató vagy asztaldísz készítés

Ne csak akkor gyűjtsünk terméseket és faleveleket, ha ezt a gyermekünk iskolai feladata előírja. Saját kedvünkre is tehetünk vele, ha az összegyűjtött terméseket kompozícióba rendezzük. Asztaldíszt készíthetünk egy lapos tálon ragasztó nélkül is, de még szebb lesz az eredmény, ha ragasztópisztoly segítségével egymáshoz erősítjük a felhasznált darabokat.

Ha az ajtóra vagy a falra szeretnénk felakasztható dekorációt készíteni, akkor gondoskodjunk akasztóról is és vegyük figyelembe, hogy az elkészült mű nem vízszintesen, hanem függőlegesen lesz elhelyezve, tehát érdemes a kompozíciót is ennek megfelelően elképzelni, majd megvalósítani.

A termések nagyon gazdag választékban állnak rendelkezésre az erdőkben vagy akár a hobbiboltokban. legyünk kreatívak és kombináljunk össze többfélét vagy az egyszerűség jegyében használjunk csak egyetlen fajtát. A vadgesztenyéből készített koszorú formájú ajtódísz például nem is igényel mást, maximum egy szép színű, széles szaténszalagot díszítésnek. A terméseken kívül használhatunk még bogyókat, leveleket, gyöngyöket, tollakat is. A variációk száma szinte végtelen, használjuk a fantáziánkat és a legvadabbnak tűnő kreatív ötleteinket is vessük be.

Karácsonyi hangulatú koszorút és díszeket is készíthetünk, akár ajándékba is. Mindenkinek jólesik olyan meglepetést kapni, amely valakinek a keze munkájával, az ideje befektetésével készül el.

 

Élményfestés az otthonodban

A zordabb időjárás többet tartja otthon az embereket, aminek az is lehet az eredménye, hogy jobban szembesülnek azzal, hogy mennyi változtatni vagy csinosítani való rész van még a lakásban. Vagy hogy hol vannak még üres, de jól dekorálható falak, falrészletek.

Ha saját magunk készítette festményt helyezünk a falra, az biztosan garantáltan egyedi lesz. Egy korábbi bejegyzésünkben részletesen írtunk róla, hogy milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a megfestendő képet. Ezeket figyelembe véve választhatsz a Kreatívliget Élményfestő Stúdió kínálatából az Események menüpontban egy számodra kedves képet és a 3 órás foglalkozás alatt pedig elkészítheted azt.

Az online festés lehetősége egy új szolgáltatásunk, amellyel megoldhatóvá válik, hogy otthonodba rendelve a szükséges anyagokat és kellékeket vehess részt egy élményfestés foglalkozáson. Az online élményfestés élő bejelentkezéssel zajlik. Ennek során minden instrukciót elmondunk és lépésről-lépésre veled együtt festjük meg a képet.

Lehetőséged van kérdezni az instruktortól, ha elakadnál valamiben és segítségre van szükséged. Az esemény napján küldünk részedre egy linket, amivel csatlakozni tudsz majd az online élményfestéshez. A foglalkozás időtartama 3 óra, a résztvevők maximális létszáma 6 fő. Előfordulhat, hogy nem jó neked a meghirdetett időpont. Ebben az esetben sincs semmi gond, webshopunkban VIDEÓS élményfestő szettjeink közül is tudsz választani kedvedre valót. A szabadon megállítható és visszatekerhető videónkkal akkor alkotod meg a képet, amikor csak szeretnéd!

Szerintünk az egyik legjobb választás egy kreatív téli estére az élményfestés. Egy finom teát elkortyolgatva, fejlesztve a kreatív képességeket nagyszerű programlehetőség, amelyet akár ajándékba is adhatsz.

Blog

A festés pozitív hatásai

Bárki, aki eddigi életében alkotott valami kreatív dolgot, tudja hogy mennyire jó érzés már az alkotás folyamata is, és végül mindennek a megkoronázása az elkészült mű, amikor elégedetten dőlünk hátra, és gyönyörködünk a kezünk munkájában. Mindenki érzi, hogy az alkotó tevékenység pozitívan hat ránk, de vajon mik is ezek pontosan? Ezeket soroljuk fel ebben a bejegyzésben.   A festés felszabadít Előfordulhatnak az ember életében olyan traumák, fájdalmak, elakadások, amelyekről nehezen tud beszélni. Ilyenkor akár ki is festhetjük magunkból a problémát. Jó, ha csak hagyjuk, hogy az érzelmeink vezessék a kezünket, már ettől megkönnyebbülést érezhetünk, hiszen ezek a feldolgozatlan érzések, események kikerültek a vászonra. A festés öngyógyító folyamatokat indíthat el.   Az alkotás csökkenti a stresszt Rohanó világunkban könnyen előfordul, hogy annyira beszippant minket a napi mókuskerék, hogy pihenő időben is folyton a stresszt okozó dolgokon pörgünk. Kreatív alkotó tevékenység közben az agy kikapcsol, “flowba” kerülünk, ilyenkor kizárjuk a külvilágot, csak a vászonra koncentrálunk és csak az adott pillanat számít. Az izmaink ellazulnak, az idegrendszerünk megnyugszik, akárcsak egy meditáció során.   A festés fejleszti a kreativitást Minden kép egyedi, és nincs két egyforma festmény. Mindenképpen fejlődik a kreativitásunk festés során, még akkor is, amikor vezetett festésen veszünk részt. A vezetett festés

Olvass tovább »

Élményfestés – Mostantól az otthonodban is

Hisszük és valljuk, hogy az élményfestés foglalkozások egyik lényeges eleme az, hogy egy kis közösségben együtt alkotunk. Az élményhez valóban hozzátesz, hogy a résztvevők inspirálják és lelkesítik egymást, az instruktor pedig jelen idejű segítséget tud nyújtani annak, aki ezt kéri. Igen ám, de ez az év megmutatta nekünk, hogy a korábban teljesen természetesnek vett szokásaink és életünk egy megváltozott helyzetben egyáltalán nem olyan magától értetődőek. Ráadásul az egészségünk megőrzése érdekében tett óvintézkedések új kihívásokat jelentettek nekünk, amelyekre új – az addigi gyakorlattól merőben eltérő – megoldásokat kellett kitalálnunk.   Élményfestés otthon A fent leírtak szellemében hívtuk életre a KreatívLiget Webshopot, melynek segítségével házhoz rendelhetitek a festéshez szükséges kellékeket egy csomagban. Az otthoni festést magyarázó videóval segítjük, hogy az tényleg mindenki számára érthető legyen és ezáltal meg tudjon valósulni az élmény része, akár otthoni körülmények között is. Velünk bármit megfesthetsz, hidd el. Festő szettjeinkben minden szükséges eszközt megtalálsz ahhoz, hogy a festményed az otthonodban is tökéletesen sikerüljön. A szettekhez készített, bármikor megállítható és visszatekerhető videónkban minden instrukciót elmondunk és lépésről-lépésre veled együtt festjük meg a képet. Ezzel garantáljuk, hogy rajztudás vagy előképzettség nélkül is tökéletesen sikerül a műved. Nincs más hátra, már csak ki kell választanod, melyik képet festenéd meg. Ajándékba

Olvass tovább »

A megfelelő festék kiválasztása – Tanácsok kezdőknek

A KreatívLiget Élményfestő Stúdióban akrilfestéket használunk, de időről időre felmerül a kérdés a foglalkozásaink résztvevőiben, hogy milyen festéket válasszanak és vásároljanak, amikor otthon szeretnének festeni. Ebben a blogbejegyzésben a festékválasztás témakörét járjuk körbe és adunk pár támpontot a döntés meghozásához.   A festékválasztás szempontjai Csak úgy tudunk jól választani, ha végig gondoljuk, hogy milyen képet szeretnénk készíteni és azt mekkora anyagi és időráfordítással tudjuk kivitelezni. Ezeken kívül az sem baj, ha tisztában vagyunk a saját képességeinkkel, illetve azzal, hogy melyik technika az, amelyik igazán közel áll hozzánk. Érdemes akár többféle technikát és festéket is kipróbálni, mielőtt letesszük a voksunkat valamelyik mellett, bevásárolva a festékekből és a hozzá való eszközökből. Keressünk lehetőségeket a kipróbálásra és a gyakorlásra, valamint konzultáljunk a nálunk tapasztaltabb ismerősökkel, a művészellátó boltok eladóival vagy az élményfestés instruktoraival a témáról. Most két alapvető festéktípust fogunk összehasonlítani, hogy megkönnyítsük a döntést. A vízfestéket, mint lehetőséget most nem tárgyaljuk, hiszen a használata nagyban különbözik az itt említett másik két festéktípusétól.   Az olajfesték Ennek a festéktípusnak a korai elődeit a XV. században élt flamand festő Jan van Eyck kezdte el alkalmazni a képeihez. A használat során fokozatosan kísérletezte ki a számára legideálisabb összetételt, amely lehetővé tette, hogy hosszabb száradási idővel

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü