Próbáld ki nálunk a fluid art technikát!

Egy kép akkor is tud gondolkodásra sarkallni vagy emlékeket, érzelmeket előhívni, ha nonfiguratív. Kínálatunkban eddig csak megadott képek újrafestése volt elérhető, azonban bővítettük a választékot a folyatásos technikával, ahol garantáltan nem születik két egyforma kép. A végeredmény mindenkinél különböző lesz és a képre tekintve mindenkiben más asszociációt ébreszt. Ha eljössz a foglalkozásunkra, akkor megismerkedhetsz a fluid art, azaz a „folyékony művészet” varázslatos világával!

 

Mi az a fluid art?

A fluid art egyfajta absztrakt festészeti technika. Akril festéket vegyítünk speciális hígítóval, ettől a festék folyóssá válik, de a konzisztenciáját megőrzi. Ez azt jelenti, hogy ez a speciális folyadék úgy hígítja a festéket, hogy annak színe és fedőképessége szinte változatlan marad. Ezentúl kondicionálja a festéket, így kevésbé valószínű, hogy a száradás során a festményen repedések keletkeznek. A kép teljes száradás után teljesen vízálló lesz.

 

Hogyan készül egy fluid art kép?

A festéket nem ecsettel visszük fel a vászonra, hanem folyatjuk, így a különböző színű festékek gyönyörű színátmeneteket képezve keverednek össze.  Egy-egy keverékbe olajat is csepegtetünk, ettől nagyon érdekes cellás és hálós elemeket lehet képezni az alkotásban. A kiöntött festékben több rétegben vannak a színek, az olaj pedig – ahogy a keverék felszínére jön – előcsalogatja az alatta lévő színrétegeket is.

Az óránkon kétféle öntési technikát is elsajátíthatsz, amelyekhez két különböző inspirációs témát adtunk meg. Az egyik a víz alatti vulkán témáját járja körbe színhasználatával és a képen keletkező mintázatokkal. A másik pedig egy tengerpart megalkotása, a kék és a sárgás homokszín ezer árnyalatának és átmenetének megjelenítésével. Ez önmagában is nagyon izgalmas folyamat, de itt nem állunk meg. Különböző csillám- és fémporokat biztosítunk a foglalkozáson, amitől gyönyörű metálos, vagy fényes hatást tudsz adni az alkotásodnak.

 

Miért is érdemes ezt egy élményfestés alkalmával elsajátítanod?

Ez első ránézésre nem tűnik bonyolult feladatnak, az interneten is számos videó kering, ahol játszi könnyedséggel készülnek a szebbnél-szebb absztrakt alkotások. Ezerféle ötlet, kiegészítő eszköz, színkombináció kavarog a szemünk láttára és áll össze egy csodás absztrakt képpé. Azonban ha még nincs gyakorlatod ezen speciális technika terén, akkor inkább ne otthon kísérletezz a drága alapanyagokkal, vállalva a sikertelenség kockázatát! Az élményfestésen minden hozzávaló a rendelkezésedre áll majd és olyan tudással indulhatsz haza, hogy magabiztosan és sikeresen tudod majd új ismereteidet otthon is használni. Ezen túl ez egy igencsak festékigényes, egyben nagy felfordulással, festék “pacsálással”  járó módszer, így ha hozzánk jössz el, nem kell kockára tenned az étkezőasztalod makulátlanságát, vagy a nappalid padlójának épségét.

 

Mire számíts, ha eljössz hozzánk?

  • Ez egy olyan esemény, ahová csak 12 éven felülieket tudunk fogadni, mivel a terem kapacitása szűkös és a kísérők már nem férnének el.
  • A foglalkozások időtartama 2-2,5 óra, de csúszás is előfordulhat, kérlek ezt kalkuláld bele a program tervezésénél.
  • A foglalkozáson 2 darab 30*30 cm-es festmény elkészítésében segítünk. Amennyiben páros festést választotok, akkor 2 darab 50*50 cm-es kép tulajdonosai lesztek. Páros festés esetén 2 db jegy vásárlása szükséges. Kérünk, hogy a megjegyzés rovatban jelezzétek, ha párban szeretnétek festeni.
  • A festményeket a festés után nem tudod azonnal elvinni, javasoljuk, hogy minimum 4 napra hagyd itt nálunk száradni.
  • Vedd figyelembe, hogy a normál eseményekre vásárolt ajándékutalványok ezen foglalkozásokra nem válthatóak be. A különbözeti összeg megfizetésével természetesen lehetséges, ha ezt szeretnéd, kérlek hívj minket telefonon.

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet a foglalkozás iránt, ne habozz, foglalj időpontot helyszíni élményfestő alkalmunkra! Júliusban és augusztusban is van lehetőséged kipróbálni nálunk a fluid art technikát.

Szeretettel várunk!

Blog

Henri Rousseau festménye

Festők, akik másoltak

Amikor az élményfestést illetik kritikával, sokszor jönnek elő azzal az érvvel az emberek, hogy ez az egész nem más, mint egyszerű másolás és semmiképp nem nevezhető művészetnek. Igen ám, de attól még, hogy egyszerű másolásnak nevezzük az élményfestést, attól még igenis lehet értékes időtöltés, amely nem csak szórakoztató, hanem fontos része lehet egy olyan tanulási folyamatnak is, amelynek egy előrehaladott szakaszában már elmondhatjuk, hogy az addig festmények másolásával nem kevés időt töltő és gyakorló festő tanonc a megszerzett és elmélyített technikai tudás birtokában képessé válhat saját elgondolása alapján új alkotások létrehozására.   A másolás nem lopás Picasso már elismert és keresett művész volt, amikor állítólag elhangzott tőle az a mondat, hogy „A középszerű művész másol, a zseniális pedig lop.” Nem tudjuk, hogy valóban mondott-e ilyet, de az biztos, hogy érdemes egy kicsit átgondolnunk, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Mi a különbség a másolás, a hamisítás és a plagizálás között? Másolásnak azt a gyakorlatot nevezzük, amikor az általában kezdő művészek korábban élt és alkotott mesterek műveit próbálják lemásolni és ezt leginkább gyakorlás céljából teszik. A másolás egy fontos alkotórész a festészetben, hiszen a tanuló ezáltal új technikákat ismerhet meg, és gyakorlatban is el tudja sajátítani a festészet különböző szakmai

Olvass tovább »

Privát élményfestés a KreatívLigetnél

Festeni már önmagában is nagy élmény, de vannak eszközeink, amelyek további értéket adnak ehhez az nagyszerű kikapcsolódási formához. Azon kívül, hogy sokféle festményből válogathatsz nálunk, amelyeket megfesthetsz a foglalkozásainkon, időről időre beiktatunk az eseménynaptárba olyan alkalmakat is, amikor a sima akrilfestéken kívül más anyagokat is kipróbálhatsz. További lehetőség, hogy baráti társaságok, családtagok vagy kollégák számára privát élményfestéseket is szervezünk. Születésnap, évforduló, lánybúcsú vagy akár céges csapatépítés, bármi legyen is az alkalom apropója, megszervezzük és lebonyolítjuk az eseményt. Felnőtt és gyermek csoportok számára is többféle lehetőség elérhető.   Születésnap és élményfestés egyben Ha egy igazán különleges szülinapot szeretnél szervezni magadnak, egy ismerősnek vagy éppen a gyermekednek, de nem jut eszedbe semmi izgalmas, mert már minden elképzelhető helyszínt és tematikát kipróbáltatok? Van egy jó tippünk a számodra. Gyertek el hozzánk egy közös élményfestésre. Ez garantáltan felejthetetlen élmény lesz minden egyes résztvevőnek, hiszen a képet, amit előre leegyeztetünk és majd festeni fogtok, a foglalkozás végén mindenki haza is viheti, így nem csak a születésnapos kaphat ajándékot. A közös alkotás öröme és eredménye pedig minden nap, amikor ránéztek, emlékeztetni fog benneteket arra, hogy milyen jó dolog is egy összetartó, baráti közösség vagy család tagjaként munkálkodni egy közös festőprogramon, de akár a mindennapokban is. Szakképzett

Olvass tovább »

Festők fordulatos élete – Munkácsy Mihály

Munkácsy a 19. századi festészet meghatározó alakja, alkotásai a mai napig ismertek és elismertek nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközileg is. 1844. február 20-án született Munkácson, Lieb Mihály Leó néven. Ezt a nevet használta egészen 1868-ig, amikortól aztán Munkácsira változtatta a nevét, amely eseményről belügyminisztériumi kérelmező levél is fennmaradt az utókor számára. Szüleit még kisgyerek korában elvesztette, 8 éves korától anyai nagybátyjánál nevelkedett Békéscsabán. Egyáltalán nem volt jó tanuló az iskolában, méghozzá annyira nem, hogy gyámja már 11 éves korában asztalosinasnak adta. Előbb Békéscsabán, majd Aradon töltötte inaséveit, rendkívül mostoha körülmények között. A szenvedésének egy komolyabb betegség vetett véget, amelynek végül egy szerencsés kimenetelű találkozás lett az eredménye. Ezek az események végül végérvényesen megváltoztatták Munkácsy életét, és a továbbiakban nem kerülhette el a végzetét, végérvényesen összefonódott a sorsa a festészettel.   Munkácsy tehetségének felfedezése 16 éves volt, amikor megismerkedett a gyulai Wenckheim-kastélyban dolgozó Szamossy Elek akadémiai képzettségű festővel, és önmaga tehetségét bizonyítva a mesternek, végül a tanítványa lett. Szamossy segítségével nemcsak technikai ismereteit gyarapította, de megismerkedett a művészettörténet alapjaival is. További lehetőséget kapott a tanulásra és a fejlődésre Buziáson, Ormos Zsigmond temesi főispán, műgyűjtő és művészettörténész házában. Ormos jól képzett, világlátott ember volt, ismereteit szívesen adta tovább az arra a fogékonynak mutatkozó

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü