Készülj a nyárra élményfestéssel!

A viszonylag hűvös április után a májusi napsugarak végre ízelítőt adnak a sokak által várva-várt nyárból. Az utóbbi két évben a koronavírus kapcsán hozott korlátozások idén nyáron végre nem fogják befolyásolni a nyaralási terveinket. Sokan bepótolhatják az elhalasztott utazásaikat, megvalósíthatják régi vágyaikat.

A nyár előtti utolsó hónap jó lehetőséget nyújt arra, hogy megálmodjuk a nyári pihenő heteinket. Ahányan vagyunk, annyiféle módon szeretünk regenerálódni, töltődni. A nyaralásra való hangolódásban segíthet nekünk egy élményfestő foglalkozás. Itt a számunkra tökéletes pihenés helyszínének megfestésével már elkezdhetjük az utazás lelki részét, a kész alkotás pedig jelképezhet egy fajta fényt az alagút végén: a szorgos hétköznapok után eljön a jól megérdemelt pihenés.

Nézzetek körbe élményfestő alkalmaink témái között, inspirálódjatok a nyaralási helyszínekből!

 

Akiknek a Balaton a Riviéra…

A világban szétszóródott valamennyi magyart a közös nyelven túl még legalább egy dolog összeköti: a Balaton. A legnagyobb tavunk, amely minden évszakban elvarázsolja a vízpartra vágyókat és több millió embernek nyújt hűvös csobbanást a legmelegebb nyári napokon. A tavon való ringatózás, legyen szó gumimatracról, csónakról, vagy kis vitorlásról a szabadság és a gondtalanság életérzését tudja nyújtani nekünk, amire a az utóbbi időben különösen nagy szükségünk van.

Ha szívünknek nagyon kedves ez a tó, akkor a Balatoni naplemente című festményt érdemes elkészíteni, de a Vitorlás a naplementében nevű alkotás is a balatoni estéket segíthet felidézni. A Balaton északi partjának jellegzetes hegyvonulatait a Balaton című videós szettünkkel tudod megfesteni.

 

Tengerparti feltöltődés

Azoknak sem okozunk csalódást, akiknek a tökéletes nyaralás a végtelen tenger látványával fonódik össze.

Görögország klasszikus célpontja a tengerpartra vágyóknak, a tenger gyönyörű kékségét a jellegzetes görög épületek keretezik hívogatóan. A Görög kikötő, vagy a Santorini című képeink segítenek a görög életérzést előhívni.

Nincs is jobb annál, mint egy jó könyv társaságában élvezni a homokos tengerparton a napsütést. Monika Luniak Vakáció nevű képe ezt a pillanatot örökíti meg.

A tengerpart egyik ikonikus épülete a Világítótorony, ha számodra ennek látványa idézi meg a tengerparti nyaralásokat, akkor ragadj ecsetet otthonodban és fesd meg! A Csónak a tengerparton nevű alkotás sem fog csalódást okozni, ha a tenger hangulatát próbálod megidézni.

A tenger állatvilága végtelenül változatos és gyönyörű. Ha a világító Medúzák című képet választod, éjjel is gyönyörködhetsz ezekben  tengeri élőlényekben.

 

A természet közelsége igazi lelki wellness élmény

Biztosan vannak azonban néhányan, akik számára a nyüzsgő vízpart kevésbé komfortos. Számukra az erdő csendje, a természet szépsége jelenti a tökéletes kikapcsolódást.

A langyos nyáresték lehetővé teszik a csillagos égboltban való gyönyörködést. A csillagoké a főszerep a Kisherceg és a róka, a Cicusok a holdfényben, a Galaxis és a Titokzatos barlang című festményeinken, válogass közöttük, ha az univerzum végtelenségét szeretnéd viszontlátni a vásznadon.

Az erdei kirándulások élményét leginkább a Nyírfák és az Út a folyóhoz című festmények tudják visszaadni.

 

A város is vonzó célpont lehet

Vannak, akik az igazán aktív kikapcsolódásban lelnek örömöt. Egy nyüzsgő nagyváros rendkívül sokoldalúan biztosíthat szórakozást. A modern, vagy ókori építmények, a koncertek, parkok, éttermek, kávézók, múzeumok között biztosan talál mindenki aktuális igényének megfelelő időtöltési lehetőséget. Klasszikus úticél Párizs, melynek ikonikus tornyát a Randevú Párizsban című képen is megfestheted.

A tengerentúl egyik jellegzetes látványossága a Brooklyn híd, mely mögött a nyüzsgő metropolisz terül el jellegzetes felhőkarcolóival.

A nyár sokak számára az ismerkedés, a randizás, a szerelembe esés évszaka is. A számos programlehetőség, fesztivál, szabadtéri esemény jó alkalmat nyújt az offline ismerkedésre, kalandozásra. Akik számára egyet jelent a nyár a szerelemmel, azok válasszák a Szerelmesek című képet.

Blog

Privát élményfestés a KreatívLigetnél

Festeni már önmagában is nagy élmény, de vannak eszközeink, amelyek további értéket adnak ehhez az nagyszerű kikapcsolódási formához. Azon kívül, hogy sokféle festményből válogathatsz nálunk, amelyeket megfesthetsz a foglalkozásainkon, időről időre beiktatunk az eseménynaptárba olyan alkalmakat is, amikor a sima akrilfestéken kívül más anyagokat is kipróbálhatsz. További lehetőség, hogy baráti társaságok, családtagok vagy kollégák számára privát élményfestéseket is szervezünk. Születésnap, évforduló, lánybúcsú vagy akár céges csapatépítés, bármi legyen is az alkalom apropója, megszervezzük és lebonyolítjuk az eseményt. Felnőtt és gyermek csoportok számára is többféle lehetőség elérhető.   Születésnap és élményfestés egyben Ha egy igazán különleges szülinapot szeretnél szervezni magadnak, egy ismerősnek vagy éppen a gyermekednek, de nem jut eszedbe semmi izgalmas, mert már minden elképzelhető helyszínt és tematikát kipróbáltatok? Van egy jó tippünk a számodra. Gyertek el hozzánk egy közös élményfestésre. Ez garantáltan felejthetetlen élmény lesz minden egyes résztvevőnek, hiszen a képet, amit előre leegyeztetünk és majd festeni fogtok, a foglalkozás végén mindenki haza is viheti, így nem csak a születésnapos kaphat ajándékot. A közös alkotás öröme és eredménye pedig minden nap, amikor ránéztek, emlékeztetni fog benneteket arra, hogy milyen jó dolog is egy összetartó, baráti közösség vagy család tagjaként munkálkodni egy közös festőprogramon, de akár a mindennapokban is. Szakképzett

Olvass tovább »

Miért fehér a hó?

Egyre kevesebbszer fordul elő mostanában, hogy hótakaró fedi a tájat a téli hónapokban Magyarországon. Pedig a hóval fedett táj nem csak esztétikai élmény, hanem hasznos az őszi vetés számára is. A szántóföldeket befedő nagy fehér hólepel megvédi a vetést a széltől, a madaraktól, az erős fagytól és olvadáskor pedig elegendő vizet is biztosít a növényeknek. Amikor mégis havazik és fehérbe borul a táj, sokunkban felmerül a kérdés, hogy vajon miért fehér a hó vagy legalábbis a szemünk miért látja annak? Ugyanez a kérdés foglalkoztathatja a Kreatívliget Élményfestő Stúdió foglalkozásain téli tájat festő résztvevőket is. Bár ők már azt is tudhatják, hogy a fehérnek is lehet sokféle árnyalata és ha a havas tájra árnyékokat is festünk, akkor még több árnyalat és szín kerül rá a képre.   A hóesés A régi népmese úgy magyarázta, hogy Holle anyó rázta ki jó alaposan a tollas paplanját fenn az égben, más spirituális irányú magyarázatok szerint viszont az angyalok szeretete hullik ilyenkor ránk. A valóságban egyszerűbbnek tűnik, hogy hogyan képződnek a hópelyhek. Hónak a 0 Celsius fok alatt képződött csapadékot nevezzük, amely a vízpárát tartalmazó levegő szakaszos lehűlésével jön létre. Ilyenkor a levegőben képződött jégrészecskék további jégrészecskékké fagynak, és hókristállyá egyesülnek. A hó laza és

Olvass tovább »

Élményfestés – Holdfényes éj

A Holdról mára rengeteg információ áll rendelkezésre, de ez az égitest valamelyest mindig  misztikum marad az emberiség számára. Jelenléte állandó, de formája minden nap változó. Lehet parányi és hatalmas, fénye lehet megnyugtató, utat mutató és lehet borzongató és félelmetes. Valószínűleg nincs olyan látó ember a Földön, aki nem tekintett volna fel az égboltra a ragyogó Holdat megcsodálni. A Hold az emberiség egyik közös kincse, nem csoda, hogy szinte minden műfajú művészeti alkotásban megjelenik. Természetesen a festészet egyik kedvelt témája, nem csoda, hogy a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban több Holdat ábrázoló festmény közül válogathattok.   Tények a Holdról Kísérő égitestünk vélhetőleg 4,5 milliárd évvel ezelőtt keletkezett, amikor egy nagyobb objektum eltalálta a Földet, ezáltal  a Föld körül keringő leszakadt sziklák összeolvadtak és lehűltek.  Ez a magyarázat arra, hogy a Hold összetevői teljesen megegyeznek a Földön található anyagokkal. A felszínén lévő kőzetek színét mi a Földről szürkésfehérnek észleljük, pedig valójában olyan sötét, mint a szén, csak a napfény tükröződik rajta ezüstös színben. A Holdon látható sötétebb foltok nem mások, mint 3 milliárd éves lávarétegek, melyeket holdtengereknek is szoktak nevezni. A Hold tőlünk átlagosan 384 ezer kilométerre található. Ennyi kilométert 133 nap alatt tudnánk megtenni autóval egy másodperc megállás nélkül. Ugyanakkor lenyűgöző tény, hogy

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü