Újévi fogadalmak 2023-ra

Elérkezett az idei év vége is és hamarosan megint kezdődik egy új év. Ilyenkor sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amelyeket sajnos elég gyakran hamar elfelejtenek. Vannak akik egy ideig még próbálkoznak betartani az ígéreteiket, de ahogy halad előre az idő, egyre inkább elmúlik a lelkesedésük. Talán sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy ez miért van így…

 

Miért nem tudjuk betartani az újévi fogadalmainkat?

Valószínűleg azért, mert az emberek olyan fogadalmakat akarnak magukra erőltetni, amelyeket nem is igazán éreznek a magukénak. Olyan is előfordul, hogy nem okoz semmilyen örömet a számukra a megvalósításuk. A másik probléma azzal van, hogy túl nagy célokat határoznak meg maguknak az újévi fogadalmat tevők, amelyek előtt már rögtön az elején megtorpannak, és nem viszik azokat végig.

Pedig a legtöbbször egy kis erőfeszítéssel is sok mindenen lehetséges változtatni. A nagy változtatások és fogadalmak helyett jobban tesszük, ha kisebb léptékben és kisebb célokban gondolkodunk. Az így elért sikerek pedig aztán elegendő motivációt adhatnak a folytatáshoz is.

A rossz szokások elhagyása és a jó szokások beépítése a mindennapokba ne egy pár napos projekt legyen, hanem egy folyamat, amelyben több részre bonthatók a feladatok és így sokkal könnyebben teljesíthetők is. Idővel pedig észre fogjuk venni, hogy azok a változtatások, amelyeknek pozitív hatását érezzük, visznek majd előre a céljaink felé.

 

Mitől jó egy újévi fogadalom?

A leggyakoribb fogadalmak közé tartozik az életmódváltás, amely persze mindenkinek egy kicsit mást jelent. Valaki a káros szenvedélyeit szeretné elhagyni, valaki többet szeretne mozogni és egészségesebben táplálkozni, valaki több én-időt szeretne, vagy több minőségi együtt eltölthető időt a szeretteivel.

Fogadalmat tenni csak akkor érdemes, amikor már eleve szerettél volna valamit megvalósítani vagy megváltoztatni, és ehhez már tényleg csak egy utolsó löket hiányzik. Ez az a pillanat, amikor pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy miben és hogyan kellene változtatnunk, csak még nem szántuk rá magunkat teljes mértékben.

Ha eljutottál ebbe az állapotba, akkor itt az ideje, hogy teljes mértékben elkötelezd magad a céljaid mellett és azokat akár újévi fogadalomba öntve törekedj a megvalósításukra is!

 

Néhány jó tanács az újévi fogadalmak betartásához

Biztosan vannak a környezetben olyan barátok, kollégák vagy más ismerősök, akikkel hasonlóan gondolkodtok és hasonló dolgokon szeretnének változtatni. Keresd meg őket és tölts velük több időt, beszéljétek át a tapasztalataitokat és meglátod, jobban ösztönzitek majd egymást a célok elérésében is.

Egyáltalán nem ciki, ha leírod valahová a döntésedet vagy a fogadalmaidat, de akár vezethetsz naplót is a céljaid megvalósításáról. Érdemes az köztes sikerekről is írni, ezeket látva további erőt és motivációt kaphatsz a továbbiakhoz.

A legfontosabb az, hogy bízzál magadban, és abban, hogyha eleget teszel valamiért, akkor biztosan sikerülni fog megvalósítani a céljaidat.

 

Legyen egy még kreatívabb év a következő!

Az KreatívLiget Élményfestő Stúdió megálmodóiként nekünk az újévi fogadalmakról elsősorban a kreatív tevékenységekhez kapcsolódó én-idő és minőségi együtt töltött idő jut eszünkbe. Ezek azok a célok, amelyeknek a megvalósításához mi is tevékenyen hozzá tudunk járulni.

Eddig csak gondolkodtál és álmodoztál arról, hogy rajzolni és festeni fogsz? Akkor itt az ideje, hogy elkezdj rajzolni és festeni.

Eddig a rohanó hétköznapokban folyamatosan azt érezted, hogy nem töltesz elegendő időt a gyermekeddel, miközben szükségetek lenne a közös programokra? Akkor itt az ideje, hogy részt vegyetek a szülő-gyermek élményfestés foglalkozások valamelyikén.

Eddig csak irigykedve nézted azokat az ismerőseidet, akik saját maguk készítette festményekkel dekorálták az otthonukat, de nem mertél hasonlóba fogni? Akkor itt az ideje, hogy elkezdj máshogy gondolkodni a saját képességeidről és csatlakozz bátran a felnőttek számára meghirdetett élményfestés alkalmakhoz.

Az aktuális lehetőségeket keresd az Események menüpontban!

Blog

Adventi készülődés élményfestéssel

Lassan ráfordulunk az év utolsó hónapjára. A december rengeteg örömöt, de az átlagnál jóval több tennivalót és stresszt is tartogathat sokunknak. Sok munkahelyen van év végi zárás, a Karácsony közeledtével az ünneppel kapcsolatos teendőink is sokasodnak. Az ajándékok beszerzése, a háztartások kitakarítása, a menü megtervezése, az ajándékok beszerzése, a rokoni, baráti találkozók szervezése mind-mind elvileg örömteli feladatok, de ugyanakkor tűnhetnek egy végtelen maratonnak is.   Senki sem tud kimaradni a Karácsonyból A sok teendő, amit december tartogat számunkra, sokszor elvonja a figyelmet a Karácsony lényegéről. A keresztények Jézus születésében Isten végtelen szeretetét látják megnyilatkozni. Úgy tartják Isten elküldte fiát a Földre, ezáltal Isten is emberré lett, megtestesült. A Karácsonyt a nem hívő emberek is meg szokták ünnepelni, sokan a család és a szeretet ünnepeként tekintenek erre a jeles eseményre. Akárhogy is viszonyulunk a téli napfordulóhoz igazított ünnephez, decemberben mindenképp valamilyen formában kapcsolatba kerülünk vele. A fényes dekorációk, a karácsonyi vásárok, a kidíszített kirakatok,  az adventi koszorúk a lakásokban, a karácsonyi zene és hangulat a boltokban és bevásárlóközpontokban mind a Karácsony előhírnökei. Sokan készítenek gyermekeiknek, vagy párjuknak adventi naptárat is, amely minden napra tartogat valamilyen meglepetést. A legkézenfekvőbb megoldás az ajándékok tekintetében sokaknak valamilyen apró édesség szokott lenni. Azonban egyre nagyobb

Olvass tovább »

Élményfestés – Egzotikus tájképek

Az egzotikus tájak több okból is lehetnek szívünknek kedvesek. Vagy azért, mert már jártunk ilyen tájon, és szeretjük felidézni az ott megszerzett élményeket, vagy pedig azért, mert még sosem jártunk ilyen helyen, de nagyon szeretnénk. A visszaemlékezés vagy akár az álmodozás, tervezgetés időszakában is jó az egzotikus tájképeket nézegetni, illetve még jobb azokban egy alkotó folyamat keretein belül elmerülni.   Mit jelent az egzotikus kifejezés? Távoli vidékről való. Lehet az akár nép, növény, állat vagy akár nyelv is egzotikus. Távoli, tengerentúli, főleg forró égövi vidéken élő emberek, növények vagy tenyésző állatok, illetve velük kapcsolatos, hozzájuk tartozót jelent. Átvitt értelemben lehet rendkívüli vagy különös is, a megszokottól nagyon eltérő és rendszerint egy távoli világrész hangulatát sugalló.   Egzotikum a festészetben Elsőre Paul Gauguin jutott eszünkbe erről a témáról, nem véletlenül. A párizsi születésű Eugène Henri Paul Gauguin a 19. századi festészet méltán ismert alakja. Az ő festményei méltó helyet érdemelnek a posztimpresszionizmus igazi alkotásai között Cézanne és Van Gogh művei mellett. Gauguin a színekkel merészen bánt és folyamatosan kísérletezett. A festő élete igazán kalandos volt, élt Peruban, Panamában, Tahitin, de a Marquise- és Martinique-szigeteken is. Nem túl hosszú élete során volt tengerész és tőzsdeügynök, festeni csak később kezdett el, már 28

Olvass tovább »

Élményfestés – Tavaszi képek

Februárban jön el az az idő, amikor már nem csak a farsang és a busójárás szól a téltemetésről, hanem sok ember gondolatai és vágyai is a tavasz körül forognak. Sokan várjuk már nagyon a téli időszak végét, még akkor is, ha megvannak a hideg időnek is a maga szépségei. A tavasz jót tesz a lelkünknek. A megújulást, a több napsütést, a természet ébredését és sok virágot hoz magával.   A tavasz meghatározása A tavasz a mérsékelt éghajlati övezet egyik évszaka. A trópusi éghajlatú tájakon ez az évszak egyszerűen nem létezik. A tavasz arról ismerhető meg, hogy ilyenkor felélénkül az élővilág, virágba borulnak a növények, zöldellenek a mezők és lombot növesztenek az erdők. Földünk északi féltekéjén a március, az április és a május, míg a déli féltekén a szeptember, az október és a november a tavaszi hónapok.   A tavasz kezdete A csillagászati tavasz a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig tart, tehát az északi féltekén közelítőleg március 21-től június 21-ig, a déli féltekén pedig közelítőleg szeptember 23-tól december 21-ig örülhetünk ennek az évszaknak. Tavasszal emelkedik az átlaghőmérséklet nappal és éjszaka is, de az is lehetséges, hogy esetenként szeszélyessé és kicsit kiszámíthatatlanná válik az időjárás. Ebben az évszakban esik a legtöbb eső

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü