Élményfestés – Martin Beaupré

Amikor festményeket választunk az élményfestés foglalkozásokra, kiemelt figyelemmel vagyunk a kortárs festészet és annak képviselői felé. Így találtunk rá arra a kanadai festőművészre is, akinek több képét is megtalálhatják érdeklődőink a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban aktuálisan megfesthető művek között.

 

Amit Martinról tudni lehet

Martin Beaupré Quebecben, Kanadában született 1961-ben. Az évek során megtalálta az egyensúlyi pontot azáltal, hogy a művészetét az energiával társította és főállású festőként tud dolgozni. Az elkészülő festményei sok esetben a saját belső világát tükrözik, amellyel harmonikus életvitelét is tükrözi. A képein keresztül egy zen utazásra visz minket nézőket, amely a szépség és a harmónia keresését tárja elénk tompa tónusokkal, vagy akár derűs és zsúfolt kompozíciókkal.

1995-ben Martin megalapította a Médit’Art műhelyt, ahol modern és intuitív festészetet tanít az arra fogékony érdeklődők számára. Rendszeresen moderált művészetterápiás műhelyeket hirdet meg amatőr és profi festők számára, amelyeket az eredeti otthonától távol, az Egyesült Államok sivatagaiban és Hawaii trópusi környezetében tart meg.

 

Martin Beaupré festményei

A képeit a világ minden tájáról érkező magán- és vállalati gyűjtők vásárolják. Ők úgy találják, hogy Martin kortárs vásznai katartikusak, mert mély érzelmeket keltenek a szemlélőben. A festmények az energiát és a dinamizmust a nyugalommal ötvözik, briliáns módon. Martin különféle anyagokkal dolgozik, amelyeket szívesen alkalmaz a képein akár vegyítve is, egy művön belül. Ezek az olaj, a modellező paszta, a homok, Swarovski kristályok és tinta.

Utazásai alkalmával mély benyomást tett rá az ázsiai kultúra. Ennek hatására a legszebb vásznain az egyszerű és letisztult keleti stílust fedezhetjük fel. Thaiföldön és Japánban találkozott buddhista szerzetesekkel is, akik nagyszerű ihletforrássá váltak a számára. Martin Beaupré mélyen hisz abban, hogy a japán művészet alapelvei szentek és ezeket az elveket ő is igyekezett megtartani a stílus alkalmazásakor.

 

Keresd a Martin Beaupré nevével jelzett képeket az Helyszíni élményfestések menüpontban, a KreatívLiget Élményfestés Stúdió aktuális kínálatában! Gyere el hozzánk egy igazán tartalmas művészeti programra és vidd haza a saját magad által elkészített festményt.

Blog

Élményfestés – Ősz a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban

Még néhány nap és beköszönt az ősz, ideje hozzászoknunk a tanév kezdetével járó változásokhoz. Akinek gyermeke van, lassan belerázódik a különórák, edzések, fejlesztések menetrendjébe, amelyek igen szoros ütemet tudnak diktálni a dolgozó szülőknek. Mindenkire hatással van a tanévkezdés, a megnövekedett forgalom az utakon, a nagyobb a zsúfoltság a közösségi közlekedésen. Éppen ezért még inkább felértékelődnek azok az órák, amelyek nyugodtak, távol repítenek a hétköznapi nyüzsgéstől és flow élményt adnak. A természet ősszel különösen vonzó, hiszen a fák színes leveleiben, az őszi virágok és termések sokaságában úgy gyönyörködhetünk, hogy a nyáron megtapasztalható kellemetlenségek nincsenek annyira jelen. Nincs szúnyog- és bogárinvázió, és a hatalmas hőséggel sem kell számolnunk, miközben mondjuk hegyet mászunk. Azonban az őszi időjárás nem mindig kegyes hozzánk, sokszor szorulunk be a szobába a hosszú esőzések miatt. A nappalok rövidülése is hozzájárul ahhoz, hogy többet vagyunk otthon az őszi időszakban. A feltöltődés lehetőségéről azonban a négy fal között sem kell lemondanunk, sokaknak nyújtanak vigaszt a jó könyvek, a sorozatok, a sütemény sütés, a családi társasjátékozás, a kreatív alkotás.   A festés, mint flow-élmény A festés nagyon jó alkotó tevékenység lehet, amiről akkor sem kell lemondanod, ha nem érzed magad különösebben tehetségesnek, vagy nincs tapasztalatod a vászonra festésben. Festés közben átélheted

Olvass tovább »

Mitől lett igazán híres a Mona Lisa festmény?

Ha száz embert megkérdeznének, hogy melyik a világ leghíresebb festménye, valószínűleg a többségük egyből rávágná a választ, hogy a Mona Lisa. Teljesen jogosan egyébként, mert Leonardo da Vinci portréja a sejtelmes mosolyú hölgyről, a köré épülő legendákkal egy olyan jelenséget alkotnak, amelyet nagyon sokan ismernek. Ma már nehéz elképzelni, de ez nem mindig volt így. Bár az igazi műértők mindig nagy becsben tartották ezt a festményt, a nagyközönség évszázadokon át alig ismerte. Az 1860-as években kezdték el a művészettörténészek a reneszánsz festészet kiemelt alkotásai között emlegetni, de a laikus közönséghez ez az információ nemigen ért el. Karl Baedeker, a híres német útikönyvszerző Párizs nevezetességeit bemutató kötete 1907-ben konkrétan két mondatban emlékezett meg a festményről. Csak mellékesen lett megemlítve a Louvre kiállításainak igazi sztárjai, a Milói Vénusz és Szamothrakéi Niké szobrok mellett.   A Mona Lisa festmény eltűnése 1911-ben aztán a kép eltűnt a helyéről. Jellemző az akkori biztonsági körülményekre, hogy másfél napig ez fel se tűnt senkinek. A Louvre-ban kiállított műtárgyakat ugyanis éppen akkoriban egy nagyszabású projekt keretében egyesével lefotózták. A Mona Lisa hűlt helyét pedig mindenki azzal magyarázta, hogy biztosan éppen elvitték fényképezni. A Louvre teljes biztonsági személyzete akkoriban 150 őrből állt. Ez ezer helyiségre és 250 ezer műtárgyra

Olvass tovább »

Újévi fogadalmak 2023-ra

Elérkezett az idei év vége is és hamarosan megint kezdődik egy új év. Ilyenkor sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amelyeket sajnos elég gyakran hamar elfelejtenek. Vannak akik egy ideig még próbálkoznak betartani az ígéreteiket, de ahogy halad előre az idő, egyre inkább elmúlik a lelkesedésük. Talán sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy ez miért van így…   Miért nem tudjuk betartani az újévi fogadalmainkat? Valószínűleg azért, mert az emberek olyan fogadalmakat akarnak magukra erőltetni, amelyeket nem is igazán éreznek a magukénak. Olyan is előfordul, hogy nem okoz semmilyen örömet a számukra a megvalósításuk. A másik probléma azzal van, hogy túl nagy célokat határoznak meg maguknak az újévi fogadalmat tevők, amelyek előtt már rögtön az elején megtorpannak, és nem viszik azokat végig. Pedig a legtöbbször egy kis erőfeszítéssel is sok mindenen lehetséges változtatni. A nagy változtatások és fogadalmak helyett jobban tesszük, ha kisebb léptékben és kisebb célokban gondolkodunk. Az így elért sikerek pedig aztán elegendő motivációt adhatnak a folytatáshoz is. A rossz szokások elhagyása és a jó szokások beépítése a mindennapokba ne egy pár napos projekt legyen, hanem egy folyamat, amelyben több részre bonthatók a feladatok és így sokkal könnyebben teljesíthetők is. Idővel pedig észre fogjuk venni, hogy azok a változtatások, amelyeknek

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü