Élményfestés karácsonyra

Eljött az évnek az a szakasza, amikor szinte mindenki azon töri a fejét, hogy mit ajándékozzon a szeretteinek, a rokonainak, a barátainak vagy akár a kollégáinak. Az utóbbi pár évtizedben kicsit túlzottan is arra helyeződött át a hangsúly a karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban, hogy kit, milyen meglepetéssel kápráztassunk el és a családtagok egymást túllicitálva igyekeznek minél nagyszerűbb ajándékokat választani az üzletekben és a webáruházakban.

Szeretnénk ajánlani egy alternatívát a megszokott, sablonos ajándékok ellenében, a sokadik pizsama, alsónadrág csomag vagy éppen parfüm helyett egy olyan megoldást, amely azon kívül, hogy életre szóló, maradandó élményt ad, még egy csodás – saját készítésű – festmény birtokosává is teszi a megajándékozottat. Ráadásul, ha kedve tartja, ő még tovább ajándékozhatja a képet.

 

Ajándékozz kreatív élményt karácsonyra!

Az élményfestés egy egész délelőttöt vagy délutánt betöltő izgalmas, kreatív kikapcsolódás, amelynek a végeredménye egy csodás kép. Mi is lehetne ennél jobb ajándék karácsonyra?

Magyarországon is egyre népszerűbbek az élményfestés foglalkozások, amelyek egyesítik magukban a kikapcsolódást a mindennapokból a kreatív energiákat aktivizáló időtöltéssel. Az alkalmak során egy ismert vagy kevésbé ismert, de előre bemutatott festmény alapján készíthetik el a résztvevők a saját műalkotásaikat és közben igényes környezetben és jó társaságban telik el a három óra, a feltöltődés pedig garantált. A foglalkozást minden esetben instruktor vezeti, aki lépésről lépésre segít a festmény elkészítésében, a résztvevők pedig bepillanthatnak az akrilfestékekből történő színkeverés és a különböző festési technikák rejtelmeibe. Remek ajándék lehet egy élményfestés.

 

Bárki lehet festő

Aki nem biztos magában vagy azt gondolja, hogy ő biztosan nem képes elkészíteni egy festményt, jobban teszi, ha félreteszi az ilyen gondolatait. Nagyon sok – eleinte hasonlóan gondolkodó – ember példája bizonyítja, hogy festeni mindenki tud. Egy jól irányzott ajándékutalvánnyal bíztathatjuk alkotásra a szeretteinket is, hiszen szakszerű segítséggel és a pontos instrukciók alapján mindenki sikerélménnyel telve, egy csodálatos festménnyel a hóna alatt távozhat tőlünk, nem utolsó sorban egy felejthetetlen élménnyel is gazdagodva.

 

Téli témájú festmények

A hóval borított dombok, fából készült kunyhó az erdő mélyén, fenyők, erdei állatok és angyalkák is témái a téli témájú festményeinknek. Vannak képek, amelyeknél különleges technikákat is ki lehet próbálni. Ilyen például a világító festés.

Az eseményeken a festménytől függően többféle vászonmérettel és színes vásznakkal is dolgozunk. A stúdió nagytermében egy nagyképernyős televízió segíti, hogy folyamatosan nyomon követhesd a festési folyamat minden mozzanatát.

 

Ajándékutalvány élményfestésre

Meglepetéseket kitalálni és ajándékozni szeretteinknek jó dolog. Valami igazán maradandót és különlegeset ajándékozni még annál is jobb.

Az élményfestés alkalmakon elkészülő kép örök emlék marad, amely mindig jó érzéssel tölti majd el a készítőjét, hiszen elvehetetlen sikerélmény és csupa pozitív érzés kapcsolódik a megfestett képhez. Legyen az alkalom akár születésnap, névnap, évforduló vagy jelen esetben karácsony, élményfestést adni ajándékba igazán egyedi, kreatív és ötletes.

A KreatívLiget Élményfestő Stúdió foglalkozásaira felhasználható ajándékutalvány a vásárlástól számított egy évig érvényes és bármelyik kép festésére érvényes.

Ajándékozz élményt és lepd meg szeretteid egy KreatívLiget Élményfestő Stúdió ajándékutalvánnyal!

Blog

Élményfestés – őszi táj

Az ősz a tavasz mellett a legszínesebb időszaka az évnek, a zöld színüket elvesztő levelek számtalan színben tudnak pompázni. Akár még egy fa lombján belül is találkozhatunk egyszerre több színárnyalattal, amely sajátosság előkelő helyre emeli az őszi tájat és erdőt a festészeti témák sorában. Amikor elérkezik az évnek a hűvös idővel, korai sötétedéssel és gyakori esővel járó időszaka és mindenki inkább meleg takarókra, puha párnákra és forró teára vágyik a hosszú erdei séták helyett, a lelkünknek azért jót tesz a természet színváltozásának látványa, mait akár egy festmény formájában is az otthonunkba csempészhetünk. Az már csak hab a tortán, ha ezt a festményt saját magunk készítjük el egy élményfestés foglalkozáson.   Az ősz festői Az ősz különlegessége minden korszakban megfogta a képzőművészeket. A meleg árnyalatú színek kavalkádján kívül számtalan témát szolgáltattak az alkotáshoz az ilyenkor érő gyümölcsök, a szőlő és a belőle készülő bor, az eső, az erdő és állatai és az ebben az időszakban zajló mezőgazdasági munkák. Magyar és külföldi festők egyaránt szívesen választották és választják mostanában is témának az őszt, igazán nincs nehéz dolgunk, ha remek példákat szeretnénk felsorolni.   Claude Monet Az élményfestés foglalkozásaink egyik legnépszerűbb alkotója Claude Monet, akit közvetve az impresszionizmus, mint művészeti irányzat névadójaként is

Olvass tovább »

Érdekességek a pitypangról

Gyermekkorunk kedvenc virágja, amely jó szolgálatot tett, mint koszorú alapanyag és terméseit pedig nagy kacagások közepette fújtuk egymásra és a nagyvilágba. Valószínűleg sosem gondoltuk, hogy még ennél is érdekesebb virág a pitypang. Elnevezése a gyermekláncfű vagy pongyola pitypang vagy népiesen cserbóka. Az őszirózsafélék családján belül a pitypang nemzetségbe tartozó, Magyarországon is gyakori évelő növényfaj. A termést szakszerűen úgy hívják, hogy repülőszőrös mag. Ez az a része, amelyet gyermekkorunkból olyan jól ismerünk.   A pitypang felhasználási lehetőségei Itt érdemes megjegyeznünk, hogy a rukkola a gyermekláncfű nemesített változata. A csípős-kesernyés aromájú levelek mára ínyenc saláta alapanyagnak számítanak, míg a pitypang, vagyis a gyermekláncfű a népi gyógyászat egyik régóta ismert gyógynövénye. Virágzás előtti fiatal leveleiből salátát vagy főzeléket készítenek. Ez fontos részlet, mert a virágzás után már egyáltalán nem finom az íze, ugyanis ekkorra megkeseredik. A növény gyökerét nyersen vagy vajon párolva, vagy szárítás után durvára őrölve kávépótlóként is használták az élénkítő hatása miatt. Levelével és gyökerével már nagyon hosszú ideje kezelik a máj, epehólyag, vese megbetegedéseit és az ízületi problémákat. Hatásos a bőrproblémák és a narancsbőr ellen, csökkenti a vér koleszterinszintjét, ugyanakkor étvágyfokozó, epehajtó és hashajtó hatása is ismert. A friss virágokból szirupot is készítenek, amelyet pitypangméznek nevezünk. A pitypang hatóanyagai A

Olvass tovább »

Élményfestés – Mostantól az otthonodban is

Hisszük és valljuk, hogy az élményfestés foglalkozások egyik lényeges eleme az, hogy egy kis közösségben együtt alkotunk. Az élményhez valóban hozzátesz, hogy a résztvevők inspirálják és lelkesítik egymást, az instruktor pedig jelen idejű segítséget tud nyújtani annak, aki ezt kéri. Igen ám, de ez az év megmutatta nekünk, hogy a korábban teljesen természetesnek vett szokásaink és életünk egy megváltozott helyzetben egyáltalán nem olyan magától értetődőek. Ráadásul az egészségünk megőrzése érdekében tett óvintézkedések új kihívásokat jelentettek nekünk, amelyekre új – az addigi gyakorlattól merőben eltérő – megoldásokat kellett kitalálnunk.   Élményfestés otthon A fent leírtak szellemében hívtuk életre a KreatívLiget Webshopot, melynek segítségével házhoz rendelhetitek a festéshez szükséges kellékeket egy csomagban. Az otthoni festést magyarázó videóval segítjük, hogy az tényleg mindenki számára érthető legyen és ezáltal meg tudjon valósulni az élmény része, akár otthoni körülmények között is. Velünk bármit megfesthetsz, hidd el. Festő szettjeinkben minden szükséges eszközt megtalálsz ahhoz, hogy a festményed az otthonodban is tökéletesen sikerüljön. A szettekhez készített, bármikor megállítható és visszatekerhető videónkban minden instrukciót elmondunk és lépésről-lépésre veled együtt festjük meg a képet. Ezzel garantáljuk, hogy rajztudás vagy előképzettség nélkül is tökéletesen sikerül a műved. Nincs más hátra, már csak ki kell választanod, melyik képet festenéd meg. Ajándékba

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü