Elérkezett az idei év vége és hamarosan kezdődik egy új. Ilyenkor sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amelyeket sajnos elég gyakran hamar elfelejtenek. vannak akik egy ideig még próbálkoznak betartani az ígéreteiket, de ahogy halad előre az idő, egyre inkább elmúlik a lelkesedésük.

 

Miért nem tudjuk betartani az újévi fogadalmainkat?

Valószínűleg azért, mert az emberek olyan dolgokat akarnak magukra erőltetni, amelyeket nem is igazán éreznek a magukénak. Olyan is előfordul, hogy nem okoz semmilyen örömet a számukra a megvalósításuk. A másik probléma azzal van, hogy túl nagy célokat határoznak meg maguknak az újévi fogadalmat tevők, amely előtt már rögtön az elején megtorpannak.

Pedig a legtöbbször egy kis erőfeszítéssel is sok mindenen lehetséges változtatni. A nagy változtatások és fogadalmak helyett jobb kisebb léptékben és kisebb célokban gondolkodni. Az így elért sikerek pedig elegendő motivációt adhatnak a folytatáshoz is.

A rossz szokások elhagyása és a jó szokások beépítése a mindennapokba ne egy pár napos projekt legyen, hanem egy folyamat, amelyben több részre bonthatók a feladatok és így sokkal könnyebben teljesíthetők is. Idővel pedig észre fogjuk venni, hogy azok a változtatások, amelyeknek pozitív hatását érezzük, visznek majd előre a céljaink felé.

 

Mitől jó egy újévi fogadalom?

A leggyakoribb fogadalmak közé tartozik az életmódváltás, amely persze mindenkinek egy kicsit mást jelent. Valaki a káros szenvedélyeit szeretné elhagyni, valaki többet szeretne mozogni és egészségesebben táplálkozni, valaki több énidőt szeretne, vagy több minőségi együtt eltölthető időt a szeretteivel.

Fogadalmat tenni csak akkor érdemes, amikor már eleve szerettél volna valamit megvalósítani vagy megváltoztatni, és ehhez már tényleg csak egy utolsó löket hiányzik. Ez az a pillanat, amikor pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy miben és hogyan kellene változtatnunk, csak még nem szántuk rá magunkat teljes mértékben.

Ha eljutottál ebbe az állapotba, akkor itt az ideje, hogy teljes mértékben elkötelezd magad a céljaid mellett és azokat akár újévi fogadalomba öntve törekedj a megvalósításukra is!

 

Néhány jó tanács az újévi fogadalmak betartásához

Biztosan vannak a környezetben olyan barátok, kollégák vagy más ismerősök, akikkel hasonlóan gondolkodtok és hasonló dolgokon szeretnének változtatni. Keresd meg őket és tölts velük több időt, beszéljétek át a tapasztalataitokat és meglátod, jobban ösztönzitek majd egymást a célok elérésében is.

Egyáltalán nem ciki, ha leírod valahová a döntésedet vagy a fogadalmaidat, de akár vezethetsz naplót is a céljaid megvalósításáról. Érdemes az köztes sikerekről is írni, ezeket látva további erőt és motivációt kaphatsz a továbbiakhoz.

A legfontosabb az, hogy bízzál magadban, és abban, hogyha eleget teszel valamiért, akkor biztosan sikerülni fog megvalósítani a céljaidat.

 

Legyen egy még kreatívabb év a következő!

Az KreatívLiget Élményfestő Stúdió megálmodóiként nekünk az újévi fogadalmakról elsősorban a kreatív tevékenységekhez kapcsolódó énidő és minőségi együtt töltött idő jut eszünkbe. Ezek azok a célok, amelyeknek a megvalósításához mi is tevékenyen hozzá tudunk járulni.

Eddig csak gondolkodtál és álmodoztál arról, hogy rajzolni és festeni fogsz? Akkor itt az ideje, hogy elkezdj rajzolni és festeni.

Eddig a rohanó hétköznapokban folyamatosan azt érezted, hogy nem töltesz elegendő időt a gyermekeddel, miközben szükségetek lenne a közös programokra? Akkor itt az ideje, hogy részt vegyetek a szülő-gyermek élményfestés foglalkozások valamelyikén.

Eddig csak irigykedve nézted azokat az ismerőseidet, akik saját maguk készítette festményekkel dekorálták az otthonukat, de nem mertél hasonlóba fogni?Akkor itt az ideje, hogy elkezdj máshogy gondolkodni a saját képességeidről és csatlakozz bátran a felnőttek számára meghirdetett élményfestés alkalmakhoz.

Az aktuális lehetőségeket keresd az Események menüpontban!

Blog

Másolás vagy festés?

Amikor az élményfestést kritizálják, akkor sokszor jönnek azzal az érvvel az emberek, hogy ez az egész nem más, mint egyszerű másolás. Az ő véleményük szerint így semmiképp nem nevezhető művészetnek. Igen, de attól, hogy egyszerű másolásnak nevezzük az élményfestést, még igenis lehet értékes időtöltés. Amely nemcsak szórakoztató, hanem fontos része lehet egy olyan tanulási folyamatnak is. Ezen folyamat előrehaladott szakaszában már elmondhatjuk, hogy az addig festmények másolásával sok időt töltő és gyakorló festőtanonc a megszerzett és elmélyített technikai tudás birtokában képessé válhat saját elgondolása alapján új alkotások létrehozására is.   A másolás nem lopás Picasso már elismert és keresett művész volt, amikor állítólag elhangzott tőle az a mondat, hogy „A középszerű művész másol, a zseniális pedig lop.” Nem tudjuk, hogy Picasso valóban mondott-e ilyet. Az viszont biztos, hogy érdemes egy kicsit átgondolnunk, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban? Mi a különbség a másolás, a hamisítás és a plagizálás között? Másolásnak azt a gyakorlatot nevezzük, amikor a kezdő művészek korábban élt és alkotott mesterek műveit próbálják lemásolni és ezt leginkább gyakorlás céljából teszik. A másolás egy fontos alkotórész a festészet tanulásában. Így a tanuló új technikákat ismerhet meg, és gyakorlatban is el tudja sajátítani a festészet különböző szakmai fogásait és

Olvass tovább »

Bizarr okokból megrongált műalkotások

Hatalmas visszhangot kapott az a hír, hogy egy női parókát viselő, kerekesszékes férfi egy tortát vágott a Mona Lisát védő üvegfalra. Az üvegfal nem véletlenül volt már Leonardo da Vinci egyik fő műve előtt a párizsi Louvre-ban, mert nem ez volt az első olyan eset, amikor rongálási kísérlet áldozata volt a szelíd mosolyú hölgy képmása. Sőt, nem csak ez a műtárgy vált célpontjává valamilyen elborult elmének, hanem számos más világhírű alkotás is. Új cikksorozatunk első részében szemezgetünk a leghíresebb, vagy épp legabszurdabb műtárgy rongálásokból.   A Mona Lisa rendkívül vonzó célpont a vandálok számára A tortás eseten kívül már négyszer próbálták megrongálni Leonardo e csodás képét. A legelső alkalommal, 1956-ban a festmény alsó részét savval locsolta le valaki, ekkoriban a festmény még a franciaországi Montauban múzeumban volt kiállítva. Ugyanezen év decemberében pedig egy bolíviai vandál dobta meg kővel a festményt, ekkor Mona Lisa bal könyökén található festékréteg rongálódott meg. A festmény ezután restaurálásra szorult. Közel húsz évvel később, 1974 áprilisában a Mona Lisa a tokiói Nemzeti Múzeumban volt megtekinthető. Egy mozgássérült nő rendkívül elégedetlen volt a Tokiói Nemzeti Múzeummal, azon paprikázta fel magát, hogy szerinte nem fordítottak kellő figyelmet a mozgáskorlátozottakra. Dühét a festményen vezette le, mégpedig úgy, hogy vörös

Olvass tovább »
Leonid Afremov - Séta a tónál

Élményfestés – Leonid Afremov

Ha egy csodálatosan színes, tudatosan megkomponált foltokból álló festményt találsz az interneten, amely még akkor is szinte ragyog, ha történetesen egy esőáztatta utcát ábrázol esti fényekkel, akkor majdnem biztos lehetsz benne, hogy Leonid Afremov egyik munkájához van szerencséd. Ő az a festő, akit szoktak a 21. század impresszionistájának is nevezni és tudható róla, hogy a munkáinak elterjedéséhez és kedvező fogadtatásához nagy részben hozzájárult az internet és az olyan – világhálón bárki számára elérhetővé váló – értékesítési csatornák, mint az Amazon vagy az eBay. Ez utóbbi segítségével sikerült eladni az első olyan festményeit, amelyeket nem megrendelésre, hanem a saját elgondolása és akarata szerint készített, a saját emlékei, érzései, benyomásai alapján.   A kezdetek A későbbi sikerek még egyáltalán nem látszottak a nehéz kezdet idejében. Leonid Afremov Fehéroroszországban született és élt egészen 1990-ig, amikor családjával Izraelbe költözött. Később Amerikában is éltek egy ideig, végül pedig Mexikóban, egy Playa del Carmen nevű üdülővárosban telepedtek le. A 90-es években még főleg vízfestményeket készített és megrendelésre dolgozott, képei értékesítésében egyik fia segítette, aki az megrendeléseken felül elkészülő festményekkel házalt és próbálta azokat eladni. A próbálkozások sikeresebbnek bizonyultak, mint amikor galériákon keresztül próbálkoztak képeket eladni, így elérkezett az az idő, amikor a művész már saját kedvtelése

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü