Festményvásárlás a KreatívLiget webáruházból

A tavalyi év (2020) számunkra is nagy részben arról szólt, hogy folyamatosan újraterveztük és alakítgattuk a KreatívLiget Élményfestő Stúdió életét, tevékenységét, foglalkozásait. Minden erőnkkel igyekeztünk a küldetésünket továbbra is teljesíteni a nehezített körülmények ellenére is.

Ez a küldetés az élményfestés tevékenység népszerűsítése. Célunk a kreatív tevékenységek iránt érdeklődők meggyőzése arról, hogy a képességek fejleszthetők és gyakorlással tökéletesíthetők. Ehhez pedig tökéletes módszer a festmények készítése, akár másolása is.

Hiába azonban minden törekvésünk, ha az aktuális szabályozás nem teszi lehetővé, hogy összegyűljünk. És nem teszi lehetővé azt sem, hogy csoportosan, egy légtérben hódolhassunk a közös szenvedélyünknek, az alkotásnak. Ez a felismerésünk felgyorsította azt a már amúgy is elindult folyamatot, amelyben végül elkészült a KreatívLiget Webshop.

Mit tehet egy kreatív tevékenységekért rajongó ember, ha a külső körülmények következményeként nem lehet személyesen részt venni egy-egy élményfestés foglalkozáson?

A nemrégiben elkészült Kreatívliget webáruházból mindenki meg tudja rendelni a számára kedves festmények alapanyagait és többféle lehetőség közül választhat, hogy azt milyen módon festi meg. Ezen felül többek kérésének eleget téve – a korábbi tapasztalatok alapján – a legnépszerűbbnek bizonyuló képek elkészült állapotban is megvásárolhatóak.

 

Festmények vásárlása

Nincs időd minden képet megfesteni, mégis festményeink egyikével díszítenéd otthonod vagy lepnél meg valakit? Ez sem probléma, hiszen a webáruházunkból, már az instruktoraink által festett képeket is házhoz lehet rendelni. Válogass kedvedre instruktoraink által megfestett képeink között és mi eljuttatjuk azt hozzád.

A kínálat változó, de igyekeztünk úgy összeállítani a választékot, hogy minden korosztály számára legyenek benne stílusban és témában is megfelelő festmények. Kattints a KreatívLiget webshopra Te is, és garantáltan nem fogsz csalódni!

Bízunk benne, hogy az élet hamarosan visszatér egy olyan állapotba, amikor újra találkozhatunk személyesen is az élményfestő stúdióban, ahol majd sok új festménnyel is készülünk a kedves résztvevőknek. Nagyon várjuk már ezt az időszakot…

Blog

Állatos festmények a nagyvilágban

Az állatok képi ábrázolása majdnem egykorú az emberiséggel. A kezdetekben persze teljesen más okból és céllal rajzolt vagy festett állatokat az ősünk a barlangok falára. Képeinek elsődleges értelme a bőséges vadászzsákmány iránti elkötelezettség volt, nekünk pedig – több ezer évvel később – értékes információforrás elődeink életéről és körülményeiről. Ahogy fejlődött az emberiség, úgy lett egyre sokszínűbb az állatok ábrázolása is, amely sok esetben összefüggött az adott népcsoport hitvilágával, vallási nézeteivel. Ezzel kapcsolatban elég például az egyiptomi kultúrára gondolnunk, ahol a különböző állatokkal megszemélyesített istenekről készült szobrok, festmények és rajzok nagy számban maradtak fenn az utókor számára vagy akár azokra az indiánokra, akik totemállatok „használatával” látták biztosítva a jövőjüket.   Híres állatos festmények Olyan képeket szeretnénk bemutatni, amelyeket biztosan mindnyájan ismertek, de mégis jó feleleveníteni a háttértörténeteket, amelyek ezekhez a festményekhez tartoznak. Hölgy hermelinnel A kép Leonardo da Vinci egyik leghíresebb festménye, Hermelines hölgy néven is szokták említeni. A híres művész korai munkái közé tartozik ez a kép, és újítást hozott az itáliai festészetben, mert egyike volt az első olajfestményeknek. Egyes vélemények szerint, bár a kép címe szerint a hölgy egy hermelint tart a kezében, az állat valójában inkább egy vadászgörény. Ebben sajnos nem tudunk igazságot tenni, de az biztos, hogy

Olvass tovább »

Buddha ábrázolások a világban

A buddhává válás folyamata és a megvilágosodás Gautama Sziddhárta, akit Buddhának nevezünk a köznyelvben, egy sákja nemzetségbeli király fiaként született, a mai Nepál területén található Lumbiniben, a hagyomány szerint időszámításunk előtt 563-ban. Huszonkilenc éves volt, amikor feleségét és fiúgyermekét elhagyva az igazság keresésének szentelte hátralévő életét. Több évi remeteség után rájött, hogy testének kínzásával inkább elhomályosítja az elméjét, ahelyett, hogy közelebb jutna az igazi bölcsességhez. Ezért aztán felhagyott az aszkéta életmóddal. Végül az új módszerrel Bódhifa alatt meditálva buddhává, azaz „megvilágosodottá” vált. Életének további részében Észak-Indiát bejárva terjesztette életfilozófiáját, és már haláláig is több ezer ember vált a követőjévé. Buddha felismerésének lényege az volt, hogy rájött: a világunkban semmi sem állandó, és mint ilyen végső soron nem kielégítő, csakis feltételek függvényében, átmenetileg létezik. A tanításának alapja az, hogy felismerjük: semmilyen világi érték – sem a test, sem a pénz, sem a hírnév vagy a hatalom, sem a kapcsolataink nem óvnak meg minket az elmúlástól, a fájdalomtól, az elégedetlenségtől és a kiábrándulástól. Ráébredt arra, hogy belső erőforrásaink megfelelő felismerése és használata révén a tartós boldogság mégis elérhető és megvalósítható. Az igazi buddhista tanítás szerint élvezetek hiábavaló hajszolása helyett energiáinkat érdemes a tudatunkban rejlő lehetőségek kibontakoztatására fordítanunk.   Hogy nézett ki Buddha

Olvass tovább »

Híres női festők – Georgia O’Keeffe

A mai cikkünkben Georgia Tottoeanocomita O’Keeffet mutatjuk be, aki amerikai festőnőként élete második felében Mexikóban találta meg a nyugalmat és inspirációt. Festményei főként mexikói tájképek, absztraktba hajló virág ábrázolások, sajátos stílusban festett amerikai felhőkarcolók. O’Keeffe-re sokszor úgy hivatkoznak, mint az amerikai modernizmus anyjára.   Magyar származású nagyapjáról nevezték el Georgia 1887. november 15-én látta meg a napvilágot egy tejüzemi farmon Sun Prairie-n, Wisconsin-ban. Szülei, Francis Calyxtus O’Keeffe és Ida Totto O’Keeffe, a farmon dolgoztak. Anyai nagyapja egy magyar bevándorló volt, aki a George Totto nevet használta Amerikában, édesanyja pedig apja iránt érzett tiszteletből választotta lányának a Georgia nevet. Lakóhelyükből adódóan a kis Georgia első vizuális élményei a határtalan kukoricamezőkhöz kötődtek. A végtelen táj, az ég bárányfelhőkkel tarkított változó színű kéksége, a természet ereje olyan meghatározó élménnyel bírtak, ami O’Keeffe  egész életművében megjelent. A természettől sosem szakadt el, még abban az életszakaszában sem, mikor városban élt, hiszen még a várost is tájnak látta. A felhőkarcolók számára varázslatos erővel bírtak, mint az égbolt felé nyújtózkodó mamutfenyők. Tehetsége hamar megmutatta magát, tanulmányai során mindenhol kitűnt tehetségével és hamar eltökélte, hogy festő lesz belőle. Azonban mire befejezte tanulmányait, a reklámiparba szegődött grafikusnak, mert nem hitt benne, hogy festőként el tudná magát tartani. Később rajztanárként

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü