Jégvarázs – Varázsold vászonra a szereplőket!

Korunk egyik legmeghatározóbb animációs filmje a Jégvarázs. Akár szeretnénk, akár nem, nem tudjuk kizárni az életünkből, hiszen 2013-as megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. Nincs olyan közösségi tér, ahol körbenézve ne találnánk szembe magunkat valamelyik szereplő mosolygós portréjával. Hiszen karaktereit akárhol megtalálhatjuk: egy ruhadarabon, biciklin, homokozóvödrön, kulacson, faliképen, vagy akármi máson. Az utóbbi 8 évben több millió gyerek öltözött az óvodai farsangon Annának, vagy Elzának. Számtalan gyerekzsúr tematikáját határozta meg ez a nagysikerű Disney film, mely nemcsak gyönyörű téli látványvilágával, hanem zenéjével is sokakat elvarázsol. A következőkben néhány kevésbé ismert érdekességet mutatunk be nektek róla.

 

A Jégvarázs sikerei számokban

Chris Buck és Jennifer Lee rendezte, az utóbbi az első nő, aki valaha Disney-filmet készített. A filmet számtalan neves díjra jelölték, többek között Oscar-díjra. A “Legjobb Eredeti Betétdal”díját elhozta és a “Legjobb Animációs Film” kategóriában is megnyerte az arany szobrot a Disney történetében először. A film bezsebelt továbbá egy Goldden Globe-díjat, két Grammy-díjat és két BAFTA-díjat is. A Jégvarázs filmzenéjéből készült album tizenhárom egymást követő héten szerepelt első helyen a Billboard 200-as listán, mely a világ legnevesebb zenei toplistája.

A filmen összesen 600 ember dolgozott, három millió órán keresztül, a munka 2,5 éven át tartott. Csak Elza jégkastélyának építésén például 50 animátor dolgozott 50 órán keresztül, ennek eredménye a 36 másodperces jelenet. Az animációs csapat létrehozott egy hópehely generáló programot, amellyel 2000 különböző alakú hópihét tudtak alkotni. A sok munka meghozta gyümölcsét, a film 1,3 milliárd dolláros bevételt hozott, ezzel minden idők legsikeresebb animációs meséje lett.

A mese helyszínét, Arendelle birodalmát a csodás norvég táj ihlette. A készítők el is utaztak ide, hogy minél élethűbben tudják ábrázolni a helyszínt. A film hatására a turisták száma hihetetlen módon megnövekedett, 153 százalékkal nőtt a Norvégiába szóló repülőjegyek iránti kereset. Nemcsak a norvég táj inspirálta a készítőket, hanem a népviselet és a nyelv is.

A nagysikerű filmnek a folytatására 6 évet kellett várni, a második rész előzetesének nézettsége is rekordot döntött, hiszen a trailert 24 óra alatt 116,4 millióan tekintették meg.

 

Érdekességek a Jégvarázs szereplőkről

A történetet Andersen A jégkirálynő című meséje ihlette, bár a végeredmény az eredeti történethez képest merőben más lett. Azért négy szereplő nevével Andersen előtt tisztelegnek: Hans, Kristoff, Anna, Sven nevei együttesen hasonlítanak Hans Christian Andersen nevére.

Ha már a névválasztásnál tartunk, kevesen tudják, hogy az egyik legkedvesebb figura, Olaf neve egy angol szóviccből származik, az “oh laugh” kifejezés magyarul azt jelenti, hogy “ó, nevess”. Az Olaf hangját kölcsönző színész Josh Gad elárulta, hogy a hóember szövegeinek jelentős része improvizált. A film producereit akarta megnevettetni, de a poénok annyira megtetszettek nekik, hogy végül a filmbe is bekerültek.

Egy forgatókönyv rengeteg változáson megy keresztül, mire a végeredmény a nézők elé kerül, az eredeti koncepcióban Elza lett volna a főgonosz. De mivel annyira jól sikerült a Let it go (Legyen hó) című dal, hogy a dalhoz igazították a szereplőt és az utolsó pillanatban megváltoztatták. Így Hans lett végül a negatív szereplő, aki azzal írta be magát a filmtörténetbe, hogy részese lehetett egy duettnek, ahol egy Disney hercegnő együtt dalol egy gonosz karakterrel.

 

Tökéletes ajándék kis Jégvarázs rajongóknak

Ha olyan ajándékot szeretnél adni gyermekednek, ami a kedvenc filmjével kapcsolatos, akkor a legjobb helyen jársz. Nálunk akár párosban is megfestheted gyermekeddel együtt a második rész egyik legkedvesebb figuráját, Tüzit. A kép ráadásul éjjel is a gyerekszoba dísze lesz, hiszen világító festéket is felhasználtok az elkészítéséhez. 6-7 éves kortól várjuk a kis alkotókat és kísérőjüket, minden eszközt és segítséget biztosítunk a 2,5-3 órán át tartó foglalkozáson. A festést privát eseményként is kérheted, így gyermeked együtt festheti meg a képet legjobb barátaival születésnapi zsúrja alkalmával.

Amennyiben Olaf, a vidám hóember mutatna jobban a falon, válassz otthoni élményfestő szettet. Minden eszközt elküldünk neked Olaf megfestéséhez, amit egy oktató videó segítségével készíthetsz el.

Vidám alkotást kívánunk!

Blog

A ló, mint festmény

A ló már 4000 éve társa az embernek. Sokan vélik úgy, hogy a ló a legszebb, legszabadabb teremtmények egyike, aki harmonikus mozgásával, intelligenciájával és hihetetlen érzékenységével nyűgözi le a lovak szerelmeseit. Bár az ember a lovat kezdetben hadi célok miatt, később a szállítmányozás és mezőgazdasági munka megkönnyítése végett édesgette magához, napjainkban a háziállatként tartott lovak legtöbb esetben társak, az ember mellé rendelt lények. A mai cikkben összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert érdekességet a lovakról.   A lovaknak rendkívül kifinomultak az érzékszerveik A lovak olyan lények, akik mind az öt érzékkel rendelkeznek. Tehát fejlett az íz, tapintás, hallás, szaglás és a látás érzékelésük. Ezeknél a csodás állatoknál felfedezhető még egy titokzatos hatodik érzékelés, amely a tájékozódásban nyújt nekik segítséget. Ez a képesség nagyon ritkán van jelen az embereknél. A szárazföldi emlősök közül a ló van a legnagyobb szemmel megáldva, így rendkívül nagy a látótere. A közhiedelemmel ellentétben a lovak is látják a színeket. A ló szaglása kiváló, hiszen ez a kapcsolatteremtés és a tájékozódás szempontjából is elengedhetetlen tulajdonság. Kifinomult  orrával kiszagolja lovasa keze alapján, ha az ideges. Az érzékeny szaglást kihasználva a tapasztalt kiképzők illatos folyadékkal kenik be kezüket, ha nehezen idomítható lovakkal van dolguk. A vér szagára az állat nyugtalan és

Olvass tovább »

Hogyan ábrázoljuk a hajat?

Az emberi hajat szépen és valósághűen sem megrajzolni, sem megfesteni nem könnyű feladat. Pedig, ha olyan képet szeretnénk festeni, amin minimum egy emberalak látható lesz, akkor érdemes megbarátkozni a gondolattal, hogy gyakorolni kell a haj ábrázolását. Másként nem megy. Ebben a bejegyzésben adunk pár tippet, hogy hogyan kezdj neki a hajfestésnek. Persze nem a valóságban, hanem a vásznon.   A haj ábrázolása Egy portré rajzolásának vagy festésének egyik legnehezebb része a haj ábrázolása. Elsőre nem is gondolná senki, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni, ha szépet szeretnénk alkotni. Olyan fortélyai vannak az élethű, fotórealisztikus haj ábrázolásnak, amelyekre az ember hosszú idő alatt jön rá és még hosszabb idő alatt tudja begyakorolni. Ne adjuk fel tehát már az elején, gyakoroljunk és próbálkozzunk kitartóan. Nem szabad elfelejteni, hogy mennyire sokféle haj létezik a valóságban is. Létezik hosszú, rövid, raszta, világos, sötét, vizes, száraz, tiszta, piszkos, göndör, hullámos, szögegyenes stb. Sokféle hajtípus van tehát, és a különféle fajtákat más és más módon kell ábrázolni a vásznon. Ezért is különösen nehéz a haj festése vagy rajzolása. Ha csak egyetlen jótanácsot adhatunk a témával kapcsolatban, akkor azt mondjuk, hogy legyen szó akár sötét, világos, rövid, hosszú vagy bármilyen hajkoronáról: Ne hajat akarj festeni! Ne hajszálakat akarj

Olvass tovább »

Élményfestés, mint privát program

Festeni már önmagában is nagy élmény, de vannak eszközeink, amelyek további értéket adnak ehhez az nagyszerű kikapcsolódási formához. Azon kívül, hogy sokféle festményből válogathatsz nálunk, amelyeket megfesthetsz a foglalkozásainkon, időről időre beiktatunk az eseménynaptárba olyan alkalmakat is, amikor a sima akrilfestéken kívül más anyagokat is kipróbálhatsz. További lehetőség, hogy baráti társaságok, családtagok vagy kollégák számára privát élményfestéseket is szervezünk. Születésnap, évforduló, lánybúcsú vagy akár céges csapatépítést is szervezhetsz. Bármi legyen is az alkalom apropója, megszervezzük és lebonyolítjuk az eseményt. Felnőtt és gyermek csoportok számára is többféle lehetőség elérhető.   Születésnap és élményfestés egyben Ha egy igazán különleges születésnapot szeretnél szervezni magadnak, egy ismerősnek vagy éppen a gyermekednek, de nem jut eszedbe semmi izgalmas, mert már minden elképzelhető helyszínt és tematikát kipróbáltatok? Van egy jó tippünk a számodra. Gyertek el hozzánk egy élményfestés alkalomra. Ez garantáltan felejthetetlen élmény lesz minden egyes résztvevőnek, hiszen a képet, amit előre leegyeztetünk és majd festeni fogtok, a foglalkozás végén mindenki haza is viheti. Így ettől is különleges ez az egész, hiszen végre nem csak a születésnapos kap ajándékot. A közös alkotás öröme és eredménye pedig minden nap, amikor ránéztek, emlékeztetni fog benneteket arra, hogy milyen jó dolog is egy összetartó, baráti közösség vagy család tagjaként

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü