Élményfestés – Különleges technikák, látványos felületek

Festeni már önmagában is nagy élmény, de vannak eszközeink, amelyek további értéket adnak ehhez az nagyszerű kikapcsolódási formához. Azon kívül, hogy sokféle festményből válogathatsz nálunk, amelyeket megfesthetsz a foglalkozásainkon, időről időre beiktatunk az eseménynaptárba olyan alkalmakat is, amikor a sima akrilfestéken kívül más anyagokat is kipróbálhatsz.

 

Valódi homok a festményen

Egy tengerparti hangulat megjelenítése a vásznon mindig különleges élmény. Visszaidézi kedves emlékeinket egy-egy elmúlt nyaralásról és készítése közben már hangolódhatunk a következőre.

Ha valódi homokot használunk az akrilfesték mellett, akkor a festményünk szinte megelevenedik, a fókusz áthelyeződik és egy ilyen anyag segítségével bevonjuk a harmadik dimenziót is az ábrázolásba.

Kísérletező kedvűek tovább fokozhatják a hatást azzal, hogy a nyaralásról hazahozott kagylókat és csigákat a megfestett képre szépen megkomponálva helyezik, ezzel is emléket állítva a nyári élményeknek.

 

Arannyal festés

Gustav Klimt a szecessziós festészet nagy alakja alkalmazta előszeretettel a képein az arannyal festést, A legszebb színű nemesfémmel való kapcsolata egészen a gyerekkoráig nyúlik vissza, az édesapja ugyanis aranyművesként dolgozott. Ahhoz, hogy tökéletesítse az arany használatának festményeken történő technikáját Klimt Olaszországba, Ravennába és Velencébe utazott, hogy bizánci művészek munkáját tanulmányozza.

A csók című híres alkotásához nem csak aranyfestéket, hanem valódi laparanyat is használt, ezzel téve még hatásosabbá az árnyalatot. Ez volt Klimt arany korszakának csúcsa.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni, hogy milyen lehet az akrilfesték mellett aranyfestéket is használni, akkor nézz körül a KreatívLiget Élményfestő stúdió megfesthető képei között és biztos, hogy fogsz találni kedvedre valót a többféle festményt, amelyeket a foglalkozásokon el is készíthetsz.

 

Foszforeszkáló festék

Ha ilyen festéket is használunk az akrilfestéken kívül, akkor az elkészült kép nagyon látványos, mivel a felvitt foszforeszkáló festék nappali fényben feltöltődve egész éjszaka világít.

Nappal csak egy szép festménynek látszik az ezzel a technikával elkészített képed, aztán amikor leszáll az éj és sötét lesz a helyiségben, ahová elhelyezted, akkor a különleges festékkel dekorált részek világítani fognak. Használható a technika azon részek kiemelésére, amelyek egy éjszakai tájképen tényleg a legfényesebbek, ilyenek például a Hold és visszatükröződése mondjuk egy vízfelületen, a csillagok az égen vagy a messziről látszódó házak belső fényei, de játszhatunk azzal is, hogy váratlan helyekre viszünk fel foszforeszkáló festéket vagy készítünk egy feliratot a képre, amit ajándékba adunk és amit az ünnepelt csak esti fényviszonyok mellett fog észrevenni.

 

Csillámpor

Ez a technika a homokhoz hasonlóan térbelivé teszi az elkészült képet és igazán hatásos eszköze bizonyos részletek kiemelésének. A csillámpor nemcsak a gyerekszobában mutathat jól. Egy felnőtt, komoly nő otthonában is megállja a helyét dekorálási eszközként, hiszen a legtöbben imádjuk a csillogó, fénylő, ragyogó dolgokat. Egy kis csillogás mindenkinek kell!

 

Keresd a cikkben említett képeket a Helyszíni élményfestések menüpontban és jelentkezz a számodra megfelelő időpontra! Ha gyermekedet is be szeretnéd vezetni az élményfestés csodálatos világába, gyertek el közösen egy szülő-gyerek festésre. Ha pedig már annyira lelkes, hogy egyedül is bátran csatlakozik egy festő csoportunkhoz, akkor ajánljuk neki a kimondottan gyerekek számára meghirdetett alkalmainkat. Ezek szintén a Helyszíni élményfestések menüpont naptárában találhatók meg.

Születésnapokat is szívesen lebonyolítunk, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ne feledd, a közös élmény öröménél nincs maradandóbb ajándék. Töltsetek el együtt egy vidám, jó hangulatú délutánt vagy estét a családdal és a barátokkal! Mi pedig garantáljuk, hogy az ünnepeltnek a legnagyobb boldogságot szerzitek ezzel. Jelentkezni és részleteket egyeztetni a Privát események menüpont alatt található űrlap kitöltésével lehet.

Blog

Fessünk állatokat!

Az állatok képi ábrázolása majdnem egykorú az emberiséggel. A kezdetekben persze teljesen más okból és céllal rajzolt vagy festett állatokat az ősünk a barlangok falára. Képeinek elsődleges értelme a bőséges vadászzsákmány iránti elkötelezettség volt, nekünk pedig – több ezer évvel később – értékes információforrás elődeink életéről és körülményeiről. Ahogy fejlődött az emberiség, úgy lett egyre sokszínűbb az állatok ábrázolása is, amely sok esetben összefüggött az adott népcsoport hitvilágával, vallási nézeteivel. Ezzel kapcsolatban elég például az egyiptomi kultúrára gondolnunk, ahol a különböző állatokkal megszemélyesített istenekről készült szobrok, festmények és rajzok nagy számban maradtak fenn az utókor számára vagy akár azokra az indiánokra, akik totemállatok „használatával” látták biztosítva a jövőjüket.   Állatos festmények napjainkban A mai kor embere leginkább azért rajzol és fest állatokat, mert ebben örömét leli. Az állatok világa olyan sokszínű, hogy mindenki megtalálhatja benne a számára kedves fajtákat vagy egyedeket. Van, akit a vadállatok nyűgöznek le és van, akit pedig a megszelídített, a háziasított és az emberi élethez szoktatott állatok. Az alkalmazott technikák és az ábrázolás lehetőségei manapság olyan választékban állnak rendelkezésre, hogy az alkotni vágyó embert néha hatalmába keríti a bőség zavara. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy milyen szempontok alapján dönthető el, hogy mit és hogyan fessünk. Általánosságban igaz

Olvass tovább »

Kreatív ajándék az élményfestés

Hiába múlt el a karácsony, ami a leginkább az ajándékozáshoz kapcsolódó ünnepünk, azért az év más időszakaiban is törhetjük azon a fejünket, hogy mit ajándékozzunk a szeretteinknek, a rokonainknak, a barátainknak vagy akár a kollégáinknak születésnapra, névnapra, évfordulóra, nyugdíjba vonulásra stb. Szeretnénk ajánlani olvasóink figyelmébe egy alternatívát a megszokott, sablonos ajándékok ellenében. A sokadik váza, robotgép vagy éppen étkészlet helyett egy olyan megoldást, amely azon kívül, hogy életre szóló, maradandó élményt ad, még egy csodás – saját készítésű – festmény birtokosává is teszi a megajándékozott személyt.   Kreatív élményt ajándékba Az élményfestés egy egész délelőttöt vagy délutánt betöltő izgalmas, kreatív kikapcsolódás, amelynek a végeredménye egy csodás kép. Mi is lehetne ennél jobb ajándék egy kreatív személynek, akit szeretnénk meglepni valami eredeti ötlettel? Hazánkban is egyre népszerűbbek az élményfestés foglalkozások, amelyek egyesítik magukban a kikapcsolódást a mindennapokból a kreatív energiákat aktivizáló időtöltéssel. Az alkalmak során egy ismert vagy kevésbé ismert, de előre bemutatott festmény alapján készíthetik el a résztvevők a saját műalkotásaikat. Az elmúlt hónapokban sokat dolgoztunk azon, hogy lehetővé tegyük a foglalkozások online elérését, a feltöltődés pedig így is garantált. Minden esetben instruktor vezeti a folyamatot, aki lépésről lépésre segít a festmény elkészítésében, a résztvevők pedig bepillanthatnak az akrilfestékekből történő

Olvass tovább »

Eltűnt és megkerült festmények – Klimt: Egy hölgy arcképe

A mai cikkben bemutatott képet 1997-ben emelték le a falról piacenzai Ricci Oddi modern művészeti galériából. A képet Gustav Klimt készítette 1916-1917 táján és az ‘Egy hölgy arcképe’ címet viselte. A lopás előtt döbbenten álltak a művészetkedvelők és a rendőrök is, mígnem 2019-ben a kertészek megtalálták a festményt a galéria területén. A műremek a kertben egy fémajtóval fedett üregbe volt rejtve egy nejlonzacskóba tekerve. A felfedezést követően két férfi magára vállalta a rablást és “nagylelkűen” így nyilatkoztak: most ajándékként visszaadták azt a városnak.   Gustav Klimt egyetlen olyan képe, melyet átfestett 1916 és 1918 között Klimt számos nőt ábrázolt a festményein, egyaránt modellt álltak neki legmagasabb körökből származó hölgyek, és alsóbb osztályból származó fiatal lányok is. Az ellopott festményen egy barna hajú fiatal nő arca és felsőteste látható. Azonban, hogy pontosan kit ábrázol a kép, a mai napig nem tudjuk. A képpel kapcsolatos érdekesség, hogy csak 1996-ban, nem sokkal a lopás előtt fedezték fel egy röntgen során, hogy a hölgy portréja mögött egy másik kép rejlik. Klimt saját női portréját festette át, amelyet 1912-ben Drezdában állítottak ki, de később eltűnt és a művészettörténészek hiába keresték éveken át. Az átfestett képen egy fiatal nő látható kalapban és boával hasonló pózban. Az

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü