Élményfestés – Richard Macneil

Kortárs festőnek lenni azért jó, mert bármit festhetsz és bármilyen stílusban, hiszen nagy újdonságot már valószínűleg úgy sem tudsz mutatni. A legjobb, ha önmagadat adod és ezzel alkotásra inspirálsz másokat is, arra biztatva őket, hogy alakítsák ki vagy találják meg a saját stílusukat.

Ez utóbbi azért is fontos, mert a hatalmas kínálatból csak az a művész tud kiemelkedni, aki valami olyat tud alkotni, ami megkülönbözteti a többiektől és felismerhetővé teszi a stílusát.

 

Richard Macneil kortárs brit festő

Egy olyan önálló művész ő, aki már egészen fiatal korában is festett és a kreatív iparban dolgozott.

1958-ban született Worcesterben és iskolái elvégzése után a Worcester Royal porcelán cégnél kezdte el a festői munkáját. Később is mindig a szobrászat, a kerámia, a porcelán és a grafika területén dolgozott, mind szűkebb hazájában, illetve az Egyesült Királyságban, mind pedig nemzetközi szinten.

Richard több évet töltött az Egyesült Államokban, ahol egy Bronn nevű cégnél dolgozott és nagy méretű, exkluzív szobrokat készített az amerikai nyugati parti művészeti irányzatnak és megrendelői igényeknek megfelelően. Az egyik legnagyobb eredménye és munkájának elismerése az volt, hogy egy műalkotása bekerült a Fehér Házba, az Ovális Irodába.

Később visszatérve az Egyesült Királyságba, a Worcestershire-i Suckley-be, Richard már ismert és elismert művészként és képeslap illusztrátorként dolgozott sok éven át, különböző cégek megrendeléseinek eleget téve. 2009-ben feleségével, Judyval, valamint fiaival, Daniellel és Kyle-lal együtt megalapította a The Macneil Stúdiót, ahol már kizárólag a saját munkáin dolgozik azóta is.

Az üzlet napjainkra igencsak beindult. A Richard Macneil műalkotások számos ajándék-, háztartási és papíráron is megtalálhatók szerte a világon. Richard mindvégig egyedi stílusának fejlesztésén dolgozott, akármit is csinált éppen. Képeit manapság már könnyen felismerhetjük az elmosódó körvonalakról, a jellegzetes témaválasztásokról és az olyan visszatérő motívumokról, mint a plüssmackó vagy a visszatükröződő alakok.

 

Városképek és más jellegzetes témák

Richard Macneil egyik kedvenc festészeti témája a városképek. Nagyon sok érdekes képet festett Londonról és a jellegzetes londoni tereptárgyakról. Piros buszok, esernyők, telefonfülkék, taxik és királyi testőrök sokszor és sokan szerepelnek a festményein.

Láthatóan London a szívének legkedvesebb téma, de találhatunk képeket a portfoliójában amerikai nagyvárosokról, Párizsról, Rómáról és Velencéről is. Az esernyők, a szép női lábak és cipők több festményén is felbukkannak.

 

Richard Macneil képek az élményfestéseken

Szeretjük Richard Macneil képeit és ezért néhányat beválogattuk a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban elkészíthető festmények sorába. Érdemes átböngészni az aktuális lehetőségeket az Események menüpontban, ahol – reményeink szerint – mindenki megtalálhatja a kedvére való képet és időpontot.

Amennyiben javasolnál egy képet, amelyet nem találtál meg a választékunkban, írj nekünk e-mailt vagy Facebook üzenetet.

Blog

Élményfestés – Vízesés

A víz egy nagyon különleges anyag festészeti szempontból is. Egyrészt áttetsző és átengedi magán a fénysugarak egy részét, másrészt viszont különleges módon visszatükrözi mindazt, ami a környezetében van. Egy vízesés megfestése pedig végképp nem könnyű feladat, hiszen a gyorsan és hirtelen lezubogó víz legkevésbé sem átlátszó vagy áttetsző. Inkább habos, tajtékos és színe fehéres vagy barnás is lehet, attól függően, hogy milyen anyagokat sodor és hordoz magával.   A víz felülete A felülete lehet olyan sima, mint a tükör, de fodrozódhat is. Ez a jelenség olyankor látható, ha épp hozzáér valami, vagy ha beledobunk egy kavicsot, esetleg végigsiklik rajta egy csónak. A szél vagy szellő hullámokat kelt a vízen, amelyek lehetnek alig érzékelhetők, enyhén fodrosak, kicsit habos széllel, a viharos erejű légmozgás pedig már óriási hullámokat korbácsol. Ezek a természeti hatások úgy megváltoztatják a víz nyugodt felületét, hogy nyoma sem marad a korábbi színeknek és hangulatnak. A magyar nyelvben csodálatos és egyben beszédes kifejezéseink vannak a vadul hullámzó víz leírására. Ilyen például, amikor azt mondjuk, hogy tajtékzik a tenger.   A víz színe A vízfelület messzebbről nézve egy (vagy néha több) jól meghatározható színben pompázik, amely szín ráadásul elég sok mindentől függhet. Meghatározó lehet az ég aktuális színe, a víz

Olvass tovább »

Élményfestés – Cicák

Nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb háziállat a cica. Több ezer éve társa az embernek ez a barátságos, hízelgő, pihe-puha állat, amely sokak magányán enyhít, vagy éppen tesz teljesebbé egy családot. A legtöbb macskatartó arról számol be, hogy kedvence mindig megérzi, hogy milyen a gazdája hangulata, és aszerint keresi a kapcsolatot vele. Ha kell játszani hívja, bújik hozzá, hízeleg dorombol, vagy éppen rá se hederít. A következőkben néhány érdekességet mutatunk be erről a páratlan állatról.   Az első bizonyíték a macska-ember barátságra Ez a rendkívül ügyes ragadozó egyes tudósok szerint körülbelül 10 000 éve kezdett az ember társaságában élni. Erre 2004-ben talált bizonyítékot egy francia kutató, Jean-Denis Vigne egy ciprusi sírban. A  körülbelül 9500 éves holttest mellett egy macska csontváza is hevert. Mivel a cicák nem őshonosak Cipruson, az állat a közeli levantei partokról kerülhetett oda. Ez a lelet bizonyítéka a tudatos macska-ember együttélésnek, és ez a felfedezés nagyjából összhangban van a genetikai kutatások eredményeivel, melyek szintén ezt a földrajzi és időbeni eredetet valószínűsítik a macskák háziasításával kapcsolatban.   A cicák világhódító útja Az ókori Egyiptomból 4000 évvel ezelőttről vannak írásos bizonyítékok arra, hogy az egyiptomiak tartottak macskát háziállatként. Kezdetben szent állatként tisztelték őket, olyannyira, hogy elpusztításuk halálbüntetést vont maga

Olvass tovább »

Élményfestés – Marilyn Monroe

A huszadik század egyik legnagyobb ikonjának sorsa közel se volt olyan ragyogó és csodás, mint amit a róla készült fényképek, filmek alapján képzelünk. Marilyn Monroe-nak nem adatott meg a nyugodt gyermekkor és felnőtt évei alatt sem találta meg tartósan a harmóniát. Rövid élete alatt jutott több mélység jutott neki, mint magasság, 36 évesen hagyta hátra örökre Hollywood hamis csillogását. Marylin gyerekkora Marilyn Monroe – eredeti nevén Norma Jeane Mortenson Baker – 1926. június 1-jén született, harmadik gyermekként. Édesanyja, Gladys Monroe két exférjének vezetéknevét adta kislányának, ám az, hogy valójában ki az édesapja, máig rejtély maradt. Még az is meglehet, hogy egy harmadik férfi, Stanley Gifford lehet a vér szerinti apa. Ő Gladys Monroe kollégája volt, de soha nem vállalta fel, hogy viszonya lett volna a kislány édesanyjával. A kis Norma édesanyja sajnos skizofréniában szenvedett, ezért még csecsemőkorában a Bolender házaspárra bízta legkisebb gyermekét. Bolenderék nagyon megszerették a kislányt, de Gladys Monroe sosem mondott le róla hivatalosan, így az örökbefogadás meghiúsult. Az édesanya hatalmas adósságot halmozott fel az évek alatt, ez a helyzet pedig betegségére is rossz hatással volt, ezért egy pszichiátriai intézetbe került. A kislányt ekkor kiemelték a szerető közegből és Grace McKee, az édesanyja egyik barátnője vette magához. Kezdetben

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü