Készíts velünk képet folyatásos technikával!

Egy kép akkor is tud gondolkodásra sarkallni minket embereket vagy emlékeket, érzelmeket előhívni bennünk, ha nonfiguratív. A KreatívLiget Élményfestő Stúdió kínálatában eddig csak megadott képek újrafestése volt elérhető. A közelmúltban azonban bővítettük a választékunkat a folyatásos technikával, ahol garantáltan nem születik két egyforma kép. A végeredmény mindenkinél különböző lesz és a képre tekintve mindenkiben más asszociációkat fog ébreszteni. Ha eljössz a foglalkozásunkra, akkor megismerkedhetsz a fluid art, azaz a „folyékony művészet” varázslatos világával!

 

Mit jelent a folyatásos, azaz a fluid art technika?

A fluid art egyfajta absztrakt festészeti technika. Akril festéket vegyítünk speciális hígítóval, ettől a festék folyóssá válik, de a konzisztenciáját megőrzi. Ez azt jelenti, hogy ez a speciális folyadék úgy hígítja a festéket, hogy annak színe és fedőképessége szinte változatlan marad. Ezentúl kondicionálja is a festéket, így kevésbé valószínű, hogy a száradás során a festményen repedések keletkeznek. A kép teljes száradás után teljesen vízálló lesz.

 

Hogyan készül egy fluid art kép?

A festéket nem ecsettel visszük fel a vászonra, hanem folyatjuk, így a különböző színű festékek gyönyörű színátmeneteket képezve keverednek össze.  Egy-egy keverékbe olajat is csepegtetünk, ettől nagyon érdekes cellás és hálós elemeket lehet képezni az alkotásban. A kiöntött festékben több rétegben vannak a színek, az olaj pedig – ahogy a keverék felszínére jön – előcsalogatja az alatta lévő színrétegeket is.

A foglalkozásainkon kétféle öntési technikát is elsajátíthatsz, amelyekhez két különböző inspirációs témát adtunk meg. Az egyik a víz alatti vulkán témáját járja körbe színhasználatával és a képen keletkező mintázatokkal. A másik pedig egy tengerpart megalkotása, a kék és a sárgás homokszín ezer árnyalatának és átmenetének megjelenítésével. Ez önmagában is nagyon izgalmas folyamat, de itt nem állunk meg. Különböző csillám- és fémporokat biztosítunk a résztvevőknek, amelyek segítségével gyönyörű metálos vagy fényes hatás érhető el az alkotáson.

 

Miért érdemes a fluid art technikát nálunk megtanulnod?

Első ránézésre nem tűnik bonyolult feladatnak ez a festési mód. Az interneten is számos videó kering, ahol játszi könnyedséggel készülnek a szebbnél-szebb absztrakt alkotások. Ezerféle ötlet, kiegészítő eszköz, színkombináció kavarog a szemünk láttára és áll össze egy csodás absztrakt képpé. Azonban mi azt javasoljuk, hogy ha még nincs gyakorlatod ezen speciális technika terén, akkor inkább ne otthon kísérletezz a drága alapanyagokkal, vállalva a sikertelenség kockázatát! Az élményfestés alkalmainkon minden hozzávaló a rendelkezésedre áll és ráadásul olyan tudással indulhatsz majd haza, amivel magabiztosan és sikeresen tudod az új ismereteidet otthon is alkalmazni. Tudnod kell, hogy ez egy igencsak festékigényes, egyben nagy felfordulással, festék “pacsálással”  járó módszer, így ha hozzánk jössz el, nem kell kockára tenned az étkezőasztalod makulátlanságát, vagy a nappalid padlójának épségét sem.

 

Mire számíts, ha eljössz hozzánk élményfestésre?

  • Ez egy olyan esemény, ahová csak 12 éven felülieket tudunk fogadni, mivel a terem kapacitása szűkös és a kísérők már nem férnének el.
  • A foglalkozások időtartama 2-2,5 óra, de csúszás is előfordulhat, kérlek ezt kalkuláld bele a program tervezésénél.
  • A foglalkozáson 2 darab 30*30 cm-es festmény elkészítésében segítünk. Amennyiben páros festést választotok, akkor 2 darab 50*50 cm-es kép tulajdonosai lesztek. Páros festés esetén 2 db jegy vásárlása szükséges. Kérünk, hogy a megjegyzés rovatban jelezzétek, ha párban szeretnétek festeni.
  • A festményeket a festés után nem tudod azonnal elvinni, javasoljuk, hogy minimum 4 napra hagyd itt nálunk száradni.
  • Vedd figyelembe, hogy a normál eseményekre vásárolt ajándékutalványok ezen foglalkozásokra nem válthatóak be. A különbözeti összeg megfizetésével természetesen lehetséges, ha ezt szeretnéd, kérlek hívj minket telefonon.

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet a folyatásos technika iránt, ne habozz, foglalj időpontot helyszíni élményfestő alkalmunkra! Ősszel is van lehetőséged kipróbálni nálunk a fluid art technikát. Szeretettel várunk az élményfestés alkalmakon!

Blog

Élményfestés – Szív motívum

A szív motívum az egyik legtöbbet használt jelkép, amit világszerte használunk a szeretet, a szerelem vagy éppen az egészség kifejezésére. Tesszük mindezt úgy, hogy a szimbólum formája valójában nem sokban hasonlít a valódi szív, mint szerv alakjára. Több elmélet is létezik annak a magyarázatára, hogy hogyan és miből alakult ki a napjainkban is használt szív motívum.   A szív motívum eredete A legelterjedtebb elképzelés szerint a szív formát egy ókorban alkalmazott gyógynövény, a fogamzásgátlóként használt szilfium termése ihlette. A kutatók ugyan nem tudják, hogy a görögök és rómaiak pontosan mely növényre használták ezt a megnevezést, de a tudomány több olyan növényfajt is ismer, amelyre valamennyire ráillenek a korabeli leírások. Azért vélnek összefüggést felfedezni a növény és a szív motívum között, mert kapcsolat áll fenn köztük a szexualitás témáján keresztül. Más elképzelések szerint a modern szív szimbólum alakja a női mellek, a szeméremdomb, Ámor nyílhegyének, vagy akár a herezacskó formájából eredeztethető. Tehát a szerelmet, a kapcsolódást két ember között igencsak a testiség oldaláról közelíti. Az sem kizárható, hogy a ma is használt jelkép azután született meg, hogy a középkori tudósok az ókori orvosi szövegeket felhasználva igyekeztek megrajzolni a szív felépítését. Abban az időben ugyanis tiltott dolog volt a boncolás, a kor

Olvass tovább »

Tacsi élményfestés a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban

A kutyák már nagyon hosszú ideje közel kerültek az emberhez és ezáltal bekerültek a festményeken ábrázolt témák közé. Régebben elsősorban vadászat közben mutatták be ezeket a hűséges állatokat vagy egy tekintélyt sugárzó emberalakot ábrázoló képen abszolút mellékszereplőként. Azóta ez a helyzet már régen megváltozott és egy festmény főszereplője is lehet kutya, a kutyabarát művészetek iránt rajongók legnagyobb örömére. Ebben a bejegyzésben egy sokak által ismert kutyafajtáról lesz szó, amely sokak kedvencévé vált az elmúlt időszakban és mint ilyen, bekerült a KreatívLiget Élményfestő Stúdió festmény kínálatába is. A tacskók nem tartoznak a legkedvesebb ebek közé és néha kicsit hisztisek is lehetnek, de ennek ellenére nagyon szeretjük őket.   A tacskó tulajdonságai Ő az egyik legismertebb kutyafajta a világon. Hatalmas öntudata, ki-ha-én-nem viselkedése és különleges jelleme sokak szívét ejtette már rabul és még fogja is a jövőben. A fajtára jellemző természete mellett a különleges megjelenés már csak hab a tortán. Rövid, izmos lábai hosszú törzsével párosulva teszik igazán aranyossá, ugyanakkor a gyors, mozgékony alkati sajátosságok remekül funkcionálhatnak a vadászat során. Bátorsága és merészsége pedig példaértékű, legtöbbször abszolút meghazudtolja a testi méreteit.   A fajta eredete és más érdekességek a tacskóról Már az ókori Egyiptomból is fennmaradtak olyan leletek, amelyek rövid lábú, hosszú

Olvass tovább »

Élményfestés – London

London az Egyesült Királyság és azon belül Anglia fővárosa. A legnagyobb városi terület az Egyesült Királyságban és Európában Moszkva után a legnépesebb város. A Londoni-medencében helyezkedik el, a Temze folyó mindkét partján. A története egészen a várost alapító rómaiakig nyúlik vissza, akik a várost Londinium-nak nevezték el. A középkor emlékeit a város központjában található City of London őrzi, a mai London ezt a városrészt veszi körbe.   London, mint festészeti téma Londonban több világörökségi helyszín található. Ezek többek között a Tower of London, a Kew Gardens, a Westminster-palota és a Westminsteri apátság. Híres nevezetessége a városnak a Buckingham-palota, a London Eye, a Tower Bridge, a Piccadilly Circus, a Trafalgar tér, a Szent Pál Székesegyház és a Wembley Stadion is. Ezek közül több is igen népszerű festészeti téma napjainkban is, jó alapot szolgáltatva a kortárs festők képeinek és dekorációt biztosítva sok otthonnak és irodának.   London épületei festményeken Claude Monet 1899 ősze és 1901 tavasza között egy jó pár festményt készített a londoni Parlament épületéről, a Westminster palotáról. A képek szinte teljesen azonos nézőpontból ábrázolják az épületet. Monet először a Savoy hotel egyik szobájából, később pedig a Saint Thomas kórház teraszáról készítette el a festményeit. A képek a sűrűsödő esti ködben

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü