Élményfestés ajándékba? Igen!

Hiába múlt el a karácsony már lassan három hónapja, azért az év más időszakaiban is törhetjük azon a fejünket, hogy mit ajándékozzunk szeretteinknek, rokonainknak, barátainknak vagy akár kollégáinknak születésnapra, névnapra, évfordulóra, nyugdíjba vonulásra stb. Szeretnénk ajánlani egy alternatívát a megszokott, sablonos ajándékok ellenében. A sokadik váza, robotgép vagy éppen étkészlet helyett egy olyan megoldást, amely azon kívül, hogy életre szóló, maradandó élményt ad, még egy csodás – saját készítésű – festmény birtokosává is teszi a megajándékozott személyt.

 

Kreatív élményfestést ajándékba

Az élményfestés egy egész délelőttöt vagy délutánt betöltő izgalmas, kreatív kikapcsolódás, amelynek a végeredménye egy csodás festmény lesz. Mi is lehetne ennél jobb ajándék egy kreatív személynek, akit szeretnénk meglepni valami eredeti ötlettel?

Magyarországon is egyre népszerűbbek az élményfestés foglalkozások, amelyek egyesítik magukban a kikapcsolódást a mindennapokból, a kreatív energiákat aktivizáló időtöltéssel. Az alkalmak során egy ismert vagy kevésbé ismert, de a résztvevők számára előre bemutatott festmény alapján készíthető el a saját műalkotás. Minden esetben instruktor vezeti a folyamatot, aki lépésről lépésre segít a festmény elkészítésében, a festő tanoncok pedig bepillanthatnak az akrilfestékekből történő színkeverés és a különböző festési technikák rejtelmeibe.

Remek ajándék lehet egy élményfestés tehát bármely korosztálynak, mert ez a kikapcsolódási forma nincs sem korhoz, sem pedig nemhez kötve.

 

Bárkiből lehet festő

Aki nem biztos magában vagy a képességeiben, az jobban teszi, ha elfelejti az ilyen gondolatait. Sok – eleinte hasonlóan gondolkodó – ember példája bizonyítja, hogy festeni mindenki tud. De nem is ez a fő lényeg, hanem az alkotás öröme.

Egy élményfestésre szóló ajándékutalvánnyal alkotásra biztathatjuk a szeretteinket. Szakszerű segítséggel és a pontos instrukciók alapján mindenki sikerélménnyel telve, egy csodálatos festménnyel és nem utolsó sorban egy felejthetetlen élménnyel gazdagodva térhet haza a nap végén.

 

 Ajándékutalvány élményfestésre

Meglepetéseket kitalálni és ajándékozni szeretteinknek jó dolog. Valami igazán maradandót és különlegeset ajándékozni még jobb.

Az élményfestés alkalmakon elkészülő kép örök emlék marad, amely mindig jó érzéssel tölti majd el a készítőjét, hiszen elvehetetlen sikerélmény és csupa pozitív érzés kapcsolódik a megfestett képhez. Legyen az alkalom akár születésnap, névnap, évforduló vagy Valentin nap,  élményfestést adni ajándékba igazán egyedi, kreatív és ötletes dolog.

A KreatívLiget Élményfestő Stúdió foglalkozásaira felhasználható ajándékutalvány a vásárlástól számított 1 évig és bármelyik meghirdetett kép festésére érvényes.

Ajándékozz élményt és lepd meg szeretteid egy KreatívLiget Élményfestő Stúdió ajándékutalvánnyal!

Blog

Élményfestés – Angyalok

Az elmúlt néhány évszázadban természettudományos magyarázatra alapozva tagadták az angyalok létezését. Az emberiség különböző népei azonban egymástól függetlenül is mindig, minden korban hitték, hogy igenis vannak ilyen lények. A keresztény vallások legfőbb írásos alapja, a Szent Biblia pedig első könyvétől az utolsóig egységesen állítja a létezésüket.   Kik az angyalok? A Biblia eredeti nyelvei nem használtak rájuk olyan speciális szót, mint amilyen a magyar nyelvben az angyal kifejezés. Héberül és arámiul a nevük (’maleach’) jelentése hírvivő, hírnök, küldött vagy követ és pontosan ugyanezt jelenti a görög nyelvben az ’angelosz’ szó is. Ha össze akarjuk foglalni az angyalok természetéről a bibliai leírásokban adott képet, akkor azt mondhatjuk, hogy az angyalok teremtett, azaz nem öröktől fogva, de a jövőben örökké létező, elpusztíthatatlan, természetfölötti, szellemi lények. A teremtő Istenhez és a földi halandókhoz hasonlóan személyiséggel és intelligenciával, a beszédre való képességgel, érzelmekkel, akarattal és öntudattal rendelkeznek. A szintén személyiséggel bíró szellemi lények egy másik csoportjától, a démonoktól, valamint az elhunyt emberek szellemeitől pedig abban különböznek, hogy minden esetben van szellemi testük, nem test nélküliek. Éppen ezért a démonoktól eltérően nem tudnak beköltözni az emberek testébe, viszont képesek testet ölteni a földi szférában, és így részt tudnak venni földi eseményekben. Vannak jó, illetve gonosz

Olvass tovább »

Eltűnt és megkerült festmények – A sikoly

Az egyik leghíresebb norvég festő, az expresszionista Edvard Munch Sikoly című festményével vélhetőleg már mindenki találkozott. Azt azonban kevesebben tudják, hogy ennek az alkotásnak négy változata ismert, két festett és két pasztell. Ebből kettő az oslói Nemzeti Galériában tekinthető meg, a Munch Múzeum pedig egy festett és egy pasztell verziót őriz. Arról viszont még kevesebbeknek van ismerete, hogy ezen képek valamelyikét kétszer is ellopták, de szerencsére minden alkalommal visszakerült méltó helyére.   A természet kiáltása A kultikus képsorozat darabjait Munch 1893 és 1910 között festette. A kép hátterében az Oslo fjord található a naplementében. Munch egy sétára indult két barátjával, mikor kissé lemaradva felpillantott és egy furcsa, megmagyarázhatatlan szorongás lett úrrá rajta a tájt nézve. A festmény keletkezéséről a következőt nyilatkozta: “Egy este épp egy gyalogúton sétáltam, amikor a város az egyik oldalon volt, míg a fjord alatta. Fáradtnak és betegnek éreztem magam. Megálltam és elnéztem a fjord fölött, – a Nap éppen lemenőben volt, amikor az ég vérvörössé változott. Úgy éreztem, hogy egy sikoly préselődik ki a tájból és úgy tűnt számomra, mintha hallanám a sikoltást. Megfestettem a képet és a vérvörös felhőket. A színek szinte sikoltottak. Ez vált A sikollyá.”   A rejtélyes felirat Az egyik festmény bal

Olvass tovább »

Különleges festmények – Mariam Paré, a szájjal festő tehetség

Mai cikkünkben egy kívül-belül ragyogó és mérhetetlenül inspiráló nőt mutatunk be, akit semmilyen körülmény nem tudott megakadályozni abban, hogy tehetségét kamatoztassa. A nyaktól lefelé lebénult Mariam ugyanis megtanult szájjal festeni és teszi ezt nagyon magas színvonalon. Élő példája annak, hogy a reménytelennek tűnő helyzetekben is meg lehet találni a kiutat, valamint annak is, hogy a művészet terápiás jelleggel bír.   A rajzolás, mint menedék A művészet mindig is Mariam Paré életének központi öröme volt. „Nem emlékszem olyan időszakra, amikor ne lettem volna kreatív személyiség” – mondta. „Gyerekkoromban a zsírkréták és a ceruzák voltak a kedvenc játékaim. A művészet egyrészt örömforrás volt, másrészt segített gyermekkorom történéseit feldolgozni.”   Egy pillanat alatt vesztette el megszokott életét Paré 19 évesen San Franciscóba költözött, abban a reményben, hogy ott művészeti iskolába járhat. Azonban élete egy pillanat alatt megváltozott, amikor látogatóba indult a barátaihoz Richmondba.  Egy autóban ült, amikor lövöldözés tört ki a járdán, és egy eltévedt golyó eltalálta a nyakát. A baleset következtében nyaktól lefelé lebénult. Öt hónap kórházi kezelés után visszatért Chicagóba rehabilitációra. „Még ép emberként nagy terveim voltak a jövőre nézve. A sérülésem után azt hittem, hogy vége az életemnek. Nem tudtam elképzelni, hogy hasonló életet élhetek, mint korábban.” Azonban idővel Parénak

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü