Élményfestés – Arannyal és más különleges anyagokkal

Festeni már önmagában is nagy élmény, de vannak eszközeink, amelyek további értéket adnak ehhez az nagyszerű kikapcsolódási formához. Azon kívül, hogy sokféle festményből válogathatsz nálunk, amelyeket megfesthetsz a foglalkozásainkon, időről időre beiktatunk az eseménynaptárba olyan alkalmakat is, amikor a sima akrilfestéken kívül más anyagokat is kipróbálhatsz.

 

Valódi homok a festményen

Egy tengerparti hangulat megjelenítése a vásznon mindig különleges élmény. Visszaidézi kedves emlékeinket egy-egy elmúlt nyaralásról és készítése közben már hangolódhatunk a következőre.

Ha valódi homokot használunk az akrilfesték mellett, akkor a festményünk szinte megelevenedik, a fókusz áthelyeződik és egy ilyen anyag segítségével bevonjuk a harmadik dimenziót is az ábrázolásba.

Kísérletező kedvűek tovább fokozhatják a hatást azzal, hogy a nyaralásról hazahozott kagylókat és csigákat a megfestett képre szépen megkomponálva helyezik, ezzel is emléket állítva a nyári élményeknek.

 

Arannyal festés

Gustav Klimt a szecessziós festészet nagy alakja alkalmazta előszeretettel a képein az arannyal festést. A legszebb színű nemesfémmel való kapcsolata egészen a gyerekkoráig nyúlik vissza, az édesapja ugyanis aranyművesként dolgozott. Ahhoz, hogy tökéletesítse az arany használatának festményeken történő technikáját Klimt Olaszországba, Ravennába és Velencébe utazott, hogy bizánci művészek munkáját tanulmányozza.

A csók című híres alkotásához nem csak aranyfestéket, hanem valódi laparanyat is használt, ezzel téve még hatásosabbá az árnyalatot. Ez az időszak volt Klimt arany korszakának csúcsa.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni, hogy milyen lehet az akrilfesték mellett aranyfestéket is használni, akkor nézz körül a KreatívLiget Élményfestő stúdió megfesthető képei között és biztos, hogy fogsz találni kedvedre valót a többféle festményt, amelyeket a foglalkozásokon el is készíthetsz.

 

Foszforeszkáló festék

Ha ilyen festéket is használunk a hagyományos akrilfestéken kívül, akkor az elkészült kép nagyon látványos lesz, mivel a felvitt foszforeszkáló festék nappali fényben feltöltődve egész éjszaka halványan derengeni fog.

Nappal csak egy szép festménynek látszik az ezzel a technikával elkészített képed, aztán amikor sötét lesz a helyiségben, ahová elhelyezted, akkor a különleges festékkel dekorált részek világítani fognak. Használható a technika azon részek kiemelésére, amelyek egy éjszakai tájképen tényleg a legfényesebbek, ilyenek például a Hold és visszatükröződése mondjuk egy vízfelületen, a csillagok az égen vagy a messziről látszódó házak belső fényei, de játszhatunk azzal is, hogy váratlan helyekre viszünk fel foszforeszkáló festéket vagy készítünk egy feliratot a képre, amit ajándékba adunk és amit az ünnepelt csak esti fényviszonyok mellett fog észrevenni.

 

Csillámpor

Ez a technika a homokhoz hasonlóan térbelivé teszi az elkészült képet és igazán hatásos eszköze bizonyos részletek kiemelésének. A csillámpor nemcsak a gyerekszobában mutathat jól. Egy felnőtt, komoly nő otthonában is megállja a helyét dekorálási eszközként, hiszen a legtöbben imádjuk a csillogó, fénylő, ragyogó dolgokat. Egy kis csillogás feldobja a hétköznapokat.

 

Keresd a cikkben említett képeket a Helyszíni élményfestések menüpontban és jelentkezz a számodra megfelelő időpontra. Ha gyermekedet is be szeretnéd vezetni az élményfestés csodálatos világába, gyertek el közösen egy szülő-gyerek festésre. Ha pedig már annyira lelkes, hogy egyedül is bátran csatlakozik egy festő csoportunkhoz, akkor ajánljuk neki a kimondottan gyerekek számára meghirdetett alkalmainkat. Ezek szintén a Helyszíni élményfestések menüpont naptárában találhatók meg.

Születésnapokat is szívesen lebonyolítunk, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Ne feledd, a közös élmény öröménél nincs maradandóbb ajándék. Töltsetek el együtt egy vidám, jó hangulatú délutánt vagy estét a családdal és a barátokkal! Mi pedig garantáljuk, hogy az ünnepeltnek a legnagyobb boldogságot szerzitek ezzel.

Jelentkezni és részleteket egyeztetni a Privát események menüpont alatt található űrlap kitöltésével lehet.

Blog

Tavaszi festmények a KreatívLiget webshopban

Kreatívnak kell lennünk nem csak az stúdióban dolgozva, hanem akkor is, ha a külső körülmények következményeként nem lehet személyesen részt venni az élményfestés foglalkozásokon. Hiszen mi mégis szeretnék eljuttatni a lehetőségeket az alkotni vágyókhoz. Ezért is nyitotta meg a virtuális kapuit a KreatívLiget webáruház.h Ez az a felület, ahonnan minden festeni szándékozó kreatív személy meg tudja rendelni a számára kedves festmények alapanyagait és az elkészítésükhöz segítséget is kap.   Online élményfestés Ez egy olyan szolgáltatás, amellyel megoldhatóvá válik, hogy otthonodba rendelve a szükséges anyagokat és egyéb kellékeket a megváltozott lehetőségeket figyelembe véve vehetsz részt egy élményfestés foglalkozáson. Az online élményfestés foglalkozások online bejelentkezéssel zajlanak. Ennek során az instruktor minden tudnivalót elmond, és lépésről-lépésre veled együtt készíti el a képet. Lehetőséged van kérdezni a foglalkozás teljes ideje alatt, ha esetleg elakadnál és valamiben segítségre van szükséged. Az élményfestés kiválasztása és webáruházban történő megvásárlása után az esemény napján küldünk részedre egy linket, amivel csatlakozni tudsz majd az online foglalkozáshoz. Az élményfestés időtartama 3 óra, a résztvevők maximális létszáma pedig 6 fő. Ezt azért határozzuk így meg, hogy mindenkire tudjunk figyelni online körülmények között is és ne érezze elveszve magát egyik résztvevő sem.   Videós élményfestés A webáruházból a VIDEÓS élményfestő szettjeink közül

Olvass tovább »

A szarvas motívum

Ősszel és télen valahogy mindig több figyelem irányul a szarvasokra. A szarvasbőgés és az egymásnak csapódó agancsok zaja az őszi erdő alapzajai közé tartoznak. Télen, az ünnepek közeledtével pedig a szarvasok a Mikulás és a karácsony kapcsán is felbukkanó szereplők, dekorációként is sok otthonnak válnak díszévé ebben az időszakban. De vajon mennyire vagyunk tisztában a szarvas motívum történetével, annak eredetével és a különböző népek, vallások életében betöltött szerepével? Szeretnénk egy kis eligazítást nyújtani olvasóinknak a szarvassal, mint jelképpel kapcsolatban.   A szarvasok a természetben A szarvas a szarvasfélék családjába tartozó emlősállat. Ennek a családnak a tagja a jávorszarvas, az Észak-Amerikában karibunak nevezett rénszarvas faj és a vapiti szarvas is. Néhány szarvasfaj társas életmódot folytat, míg mások magányosan élnek. A hím szarvast bikának, a nőstényt tehénnek nevezzük, a kicsinyüket pedig a borjúnak. Ausztráliát ás az Antarktiszt kivéve minden kontinensen előfordulnak. A szarvasok elsősorban növényevő állatok, bár néha előfordul, hogy elfogyasztanak egy-egy madárfiókát. Kedvtelve legelik le a zsenge növényzetet, a leveleket, hajtásokat, ágakat és a füvet. Mint bármelyik szarvasmarha, a szarvas is a kérődzők alrendjéhez tartozik, így a durván megrágott táplálékot visszaöklendezi, majd újra megrágja és lenyeli. Ez teszi lehetővé, hogy az alacsony tápértékű táplálékból nagy mennyiséget is el tudjon fogyasztani.  

Olvass tovább »

Festők fordulatos élete – Hugo van der Goes

A mai cikkünkben egy középkori flamand festő, Hugo van der Goes életét és fő művét mutatjuk be. Sok tekintetben volt újszerű a munkássága, szinte megszállottan törekedett arra, hogy elődeit meghaladja, a festészetet megújítsa. Mint oly sok zseninek, neki sem adatott meg a kiegyensúlyozott lelkiállapot, élete vége felé egyre többet küzdött démonaival. Művei azonban inkább géniuszának állítanak emléket. Képeinek realizmusa, részletgazdagsága, az emberi testbeszéd és mimika jól eltalált finomságai mind-mind kiemelik őt kortársai közül.   A korai éveiről nem sokat tudunk Születésének, halálának pontos időpontját nem tudjuk,  annyi bizonyos, hogy a 15. században élt és alkotott. 1435-1440 között születhetett Gentben, halála pedig Brüsszelben következett be 1482 környékén. A genti festő céh megbecsült tagja lett és Gent város művészeti életében vezető szerepet töltött be. A mesteri címet 1467-ben nyerte el. Az irányú törekvése, hogy az adott kor festészeti sémáit meghaladja, fényesen sikerült neki.   Kolostorban lelt menedékre, de lelki nyugalmát itt sem találta A mesteri címe megszerzése után 10 évvel a Brüsszel melletti Ágoston rendi Vörös kolostorba vonult el egyre gyakoribb őrültségi rohamai miatt. Az itt töltött idejéről egy szerzetes részletes írásos megemlékezései tudósítanak bennünket. Kezdetben folytatta a festést és a barátai látogatásait is fogadta, 1480-ban még Habsburg Miksa is tiszteletét tette

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü