Céges csapatépítés? Élményfestés!

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a céges csapatépítő programok. Arra már sok munkáltató vagy főnök rájött, hogy jól együtt dolgozni azok az emberek tudnak, akik a munkafolyamatokon és a napi rutinon is kapcsolódnak. Így aztán egy kicsit többet is megtudhatnak egymásról, mintha csak a munkával kapcsolatos lenne minden kapcsolódásuk. A motiváltság is könnyebben megtartható, ha egy kicsit mindenki megengedheti magának, hogy kikapcsolódjon. Ha pedig feladatról van szó a csapatépítés közben, az legyen a kreativitást serkentő és a szokásostól eltérő élményeket adó dolog.

Az élményfestés nagyon is megfelel az efféle szempontoknak. Ezért is javasoljuk felnőtteknek is születésnapi programként vagy akár céges csapatépítésre, mint kreatív tevékenységet.

 

A csapatépítés célja

Mi a csapatépítő rendezvények lényege? Az, hogy az egy helyen, egy csapatban dolgozó munkavállalók közötti kommunikáció és kapcsolat javuljon, a bizalom elmélyüljön, a cég és az egymás iránti lojalitás erősödjön. Ha ezekben a dolgokban eredményeket tudunk elérni, akkor az kihat a cég teljes működésére. Csökken a fluktuáció, azaz a munkavállalók hosszú távon megmaradnak és a jobban összeszokott munkahelyi csoportok hatékonyabban tudnak együtt dolgozni.

Egy jó csapatépítő program az új munkavállalók beilleszkedését is segítheti a számukra új környezetbe, ismeretségeket is könnyebben tudnak kötni a kötetlenebb keretek között, mint a munkahelyi szabályozott légkörben.

 

A munkavállalók közötti személyes kapcsolat

Fontos, hogy a munkavállalók között ne csak munkakapcsolat legyen, hanem személyes kapcsolat is. Ez erősíti az egymás iránti bizalmukat, ami jobb együttműködést eredményez a munkában is.

Egy cég munkatársainak szervezett élményfestés foglalkozáson kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a festési periódusok közötti szünetekben a résztvevők még jobban egymásra tudjanak hangolódni. Kötetlen beszélgetéssel, közös teázással, egymás munkájának megtekintésével oldjuk a hangulatot a pihenő időben.

Előzetes megbeszélés alapján lehetőség van arra is, hogy a résztvevők nem ugyanazt a képet készítik el mindannyian, hanem egy nagyobb festmény egy-egy kisebb részletét.

 

Teret kap a kreativitás

Az élményfestés foglalkozások alkalmával fejlődik a kreativitás. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy már egy alkalom után az összes résztvevő képes lesz teljesen új dolgokat kitalálni és létrehozni a munkahelyén is. De az biztos, hogy a nézőpontjának változtatása segíteni fog neki abban, hogy haladjon előre olyan dolgokban, amelyekben korábban elakadt.

A kreatív gondolkodás a mindennapi életben és a munkában is sokszor „csak” abban nyilvánul meg, hogy képes vagyunk máshogy, más szemszögből látni a dolgokat. Így más oldalról közelítve egy problémát végül jobb, hatékonyabb vagy egyszerűbb megoldást tudunk találni olyan témákban is, ahol addig, a „szokásos” gondolkodásunkkal nem sikerült.

 

Közös ünneplés

Az elkészült műveket vagy éppen az együtt készített nagy közös festményt mindenkinek meg kell csodálnia, aztán pedig jöhet a közös ünneplés. Hiszen a csapatépítés célja és lényege az, hogy közösen sikert érjünk el. Ez aztán fordítva is működik: ha közösen érjük el a sikert, az építi a csapatot és előrevetíti a távlati célok könnyebb megvalósíthatóságát is.

A nagy méretű közös kép lehet akár az iroda, a céges társalgó vagy a külső látogatók számára is publikus fogadótér dísze, ezzel is megmutatva mindenkinek a közösség erejét.

 

Ha kedvet kaptatok egy szuper csapatépítő programhoz a kreativitás jegyében, akkor a legjobb választás számotokra a csapatépítő élményfestés. Szóljatok a főnöknek és lelkesítsétek a kollégákat is! Garantáltan mindenki jól fog szórakozni nálunk a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban. Ráadásul 10 vagy több személy együttes foglalása esetén jelentős kedvezményeket biztosítunk árainkból.

Színezzétek ki a szürke hétköznapokat egy inspiráló, kreatív és vidám céges rendezvényen! Profi instruktorunk támogatása mellett megfesthetitek a közösen kiválasztott kedvenc festményeteket.

Jelentkezéshez és a további részletek leegyeztetéséhez keressétek fel a Privát események menüpontot a weboldalon és írjatok nekünk!

Blog

Buddha ábrázolások a világban

A buddhává válás folyamata és a megvilágosodás Gautama Sziddhárta, akit Buddhának nevezünk a köznyelvben, egy sákja nemzetségbeli király fiaként született, a mai Nepál területén található Lumbiniben, a hagyomány szerint időszámításunk előtt 563-ban. Huszonkilenc éves volt, amikor feleségét és fiúgyermekét elhagyva az igazság keresésének szentelte hátralévő életét. Több évi remeteség után rájött, hogy testének kínzásával inkább elhomályosítja az elméjét, ahelyett, hogy közelebb jutna az igazi bölcsességhez. Ezért aztán felhagyott az aszkéta életmóddal. Végül az új módszerrel Bódhifa alatt meditálva buddhává, azaz „megvilágosodottá” vált. Életének további részében Észak-Indiát bejárva terjesztette életfilozófiáját, és már haláláig is több ezer ember vált a követőjévé. Buddha felismerésének lényege az volt, hogy rájött: a világunkban semmi sem állandó, és mint ilyen végső soron nem kielégítő, csakis feltételek függvényében, átmenetileg létezik. A tanításának alapja az, hogy felismerjük: semmilyen világi érték – sem a test, sem a pénz, sem a hírnév vagy a hatalom, sem a kapcsolataink nem óvnak meg minket az elmúlástól, a fájdalomtól, az elégedetlenségtől és a kiábrándulástól. Ráébredt arra, hogy belső erőforrásaink megfelelő felismerése és használata révén a tartós boldogság mégis elérhető és megvalósítható. Az igazi buddhista tanítás szerint élvezetek hiábavaló hajszolása helyett energiáinkat érdemes a tudatunkban rejlő lehetőségek kibontakoztatására fordítanunk.   Hogy nézett ki Buddha

Olvass tovább »

Élményfestés – Bicikli

Egy korábbi bejegyzésünkben már pontról pontra végigjártuk, hogy milyen állomásai voltak a kerékpár fejlődésének, amíg végül elérte azt a kinézetet és működési mechanizmust, ahogyan napjainkban is használjuk ezt a remekbe szabott közlekedési és sporteszközt. Most egy kicsit tovább kalandozunk a témában, tartsatok velünk!   Kerékpár vagy bicikli? Mindkét elnevezést használjuk, a kerékpár talán kicsit szofisztikáltabb, a bicikli pedig utal a járgány kétkerekű mivoltára és a köznyelvben ez a szó formálódott tovább szlenggé. Ennek a szónak lettek aztán becézett formái, amelyeket a fiatalabb generáció tagjai is szívesen használnak, mert viccesek. Így lett a bicikliből bringa, bicaj, bicó, canga és néha még cenga is. Ugye, hogy mindannyiunknak ismerősek ezek? A kerékpár szó megalkotása egyébként Szekrényessy Kálmán nevéhez fűződik, aki korának egyik legsokoldalúbb férfija lehetett. Egy személyben ő volt az első magyar úszó, az első magyar sportlap-alapító, szerkesztő, író, repülőgép-konstruktőr, több sportág hazai meghonosítója, az MTK és számos más sportklub alapítója, dísztagja és elnöke, a Balaton és a Boden-tó első átúszója, az Irodalmi Társulat titkára, dzsidáskapitány, a kerékpár mellett az erőgép szavunk megalkotója is.   A kerékpár feltalálása Vannak, akik szerint már a kereket és aztán később pedig a kerékpárt is egy lusta ember találhatta fel, vagy legalábbis olyan valaki, aki nem szeretett

Olvass tovább »

Élményfestés – A Hold

Az éjszakai égbolt legfeltűnőbb jelensége a Hold, amely egy égitest, Földünk állandó kísérője és mint ilyen, számtalan zeneművet, képzőművészeti alkotást és szépirodalmat ihletett. Kötött keringése miatt mindig ugyanaz az oldala fordul a Föld felé, amelyet így alaposan meg tudtak figyelni a tudósok, a csillagászok és az érdeklődő amatőrök is az emberiség története folyamán, egészen a civilizációk kialakulásának a kezdetétől.   A Hold az egyetemes kultúrában és a vallásokban Földünk égi kísérője az emberiség története során folyamatosan fontos szerepet töltött be a különböző kultúrákban. A korai időkben istenségként tisztelték. A Hold ciklusa lett az alapja az ókorban keletkezett legtöbb naptárnak és az ezekben szereplő ünnepnek. Az ókorban élt emberek a Holdat a halál és újjászületés, a termékenység és teremtés istenének és jelképének tartották. A legkorábbi időkben az ember a természeti jelenségeket természetfeletti erők érzékszervekkel is felfogható megnyilvánulásának tekintette, és ezzel együtt istenként tisztelte. Így a legfőbb égitest, a Nap mellett a Hold is istenséggé vált és szervesen beépült az ókorban létező többistenhívő kultúrákba is. A nyugati kultúra első holdistene a görög hitvilágból ismert Szeléné istennője volt. A Hold keringési idejének és a nők menstruációs ciklusának hasonlósága miatt az ókori kultúrákban nőneműként képzelték el a Holdat, az ikertestvérének tartott Napot pedig férfiként

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü