Élményfestés gyerekeknek

Élményfestés gyerekeknek

Korábbi cikkeinkben már részletesen írtunk arról, hogy mi az élményfestés, a kreativitás fejlesztésének lehetőségeiről és arról, hogy milyen hatásai vannak az élményfestésnek az agyunkra. A leírtakat elsősorban felnőttekre vonatkoztattuk, pedig a gyermekek esetében még inkább előnyös lehet, ha egy számukra is kellemes időtöltés közben az agyuk, a kreativitásuk, a kézügyességük és a rajzkészségük is fejlődni tud.

 

Milyen szempontokat tartunk szem előtt, amikor gyerekeknek szervezünk élményfestést?

A gyerekeket különösen körültekintően vezetjük be az élményfestés „tudományába”, hiszen fontos számunkra az, hogy örömmel fessenek és sikeresen tudják befejezni az elkezdett képet az élményfestés foglalkozás előre meghatározott ideje alatt, kapkodás és sürgető kényszer nélkül. Ezért válogatjuk az elkészíthető képeket úgy, hogy azok a kezdő festőpalánták számára is megvalósíthatók legyenek, sikerélményt adva és lehetővé téve, hogy a foglalkozás végén egy csodás saját alkotást vihessenek haza.

 

Milyen képeket választottunk a gyerekeknek szervezett élményfestésre?

Fontos, hogy a gyerekek sikerként éljék meg egy kép elkészítését, hiszen ahogy az az elnevezésből is kiderül, ennek a foglalkozásnak az élményszerzés a lényege, nem pedig az, hogy valamilyen megvalósíthatatlannak látszó teljesítményre kényszerítsük a fiatalságot.

Ezért is igyekeztünk olyan képeket választani, amelyek látványosak és dekoratívak, de az elkészítésük nem igényel nagy erőfeszítést, hanem inkább kimondottan élvezetes és szórakoztató. Emellett viszont tanulásra és tapasztalásra is szeretnénk buzdítani gyerekeknek szóló eseményeink fiatal résztvevőit.

A foglalkozásokon színeket keverni, formákat, árnyékokat és fényeket ábrázolni tanulnak meg tulajdonképpen úgy, hogy közben kellemes légkörben, együtt alkotnak a gyerekek.

 

Milyen egyéb lehetőségek vannak gyerekek számára?

Már szülő-gyerek élményfestésre is lehet jelentkezni a Kreatívliget Stúdióba, amely foglalkozáson a szülők a gyermekeikkel közösen készíthetik el az általuk választott képet. Érdemes körülnézni az Események menüpontban, ahol ki lehet választani az időpontot és a festményt, aztán pedig jelentkezni azok valamelyikére.

A másik lehetőség, hogy a születésnapi bulit egy élményfestéssel kötjük össze, amely garantáltan örök emlék marad a résztvevő gyermekek számára, hiszen az elkészült képet egyből magukkal vihetik a program végén. Egy születésnap, ami garantáltan más lesz, mint az eddigiek, mert a közös élménynél maradandóbb ajándék.

 

Miért gondoljuk úgy, hogy a gyerekek is élvezni fogják az élményfestést?

Minden gyermekben ott van a kreatív alkotás iránti vágy és annak a képessége, hogy egy színes ceruza, egy filctoll, egy zsírkréta vagy egy vízfesték készlet egy darab üres papírral könnyen leköti a figyelmét. Ugyanígy az élményfestés is nagyon izgalmas és örömteli szabadidős program lehet a gyerekeknek, ami gyakorlott instruktoraink segítségével garantált sikerélmény minden kis festőművész számára.

Ne késlekedj, nézd meg a gyerekeknek szervezett foglalkozásainkat, illetve azok időpontjait az Események menüpontban, a ’Gyerekfestés’ és a ’Szülő-gyerek festés’ opció választásával. Amennyiben születésnap szervezéssel kapcsolatban érdeklődnél, keresd a Privát események menüpontot és írj nekünk üzenetet!

Blog

A színek jelentése

Mit nevezünk színnek? Színesnek nevezzük a fényt, ha különböző hullámhosszokon eltérő intenzitása van, a nem átlátszó felületeket, ha különböző hullámhosszokon más és más mértékben verik vissza a fényt és az átlátszó vagy áttetsző anyagokat is, ha különböző hullámhosszokon különböző mértékben bocsátják át a rájuk vetülő fényt. Összességében azt mondhatjuk tehát, hogy a szín nem más, mint a szemünkbe érkező fénynek az a tulajdonsága, hogy különböző hullámhosszúságú összetevői más intenzitásúak.   A színek pszichológiája A színeknek kiemelkedő szerepük van az életünkben és az erre a témára irányuló vizsgálatok szerint egyes érzelmek sokkal jobban társíthatók egy adott színhez, mint bármely másikhoz, amely társítások ráadásul a világ nagy részén egyformán működnek. Ilyen szín-érzelem társítás például az, hogy a depressziós vagy szorongó állapotot legjobban a szürke szín fejezi ki, a vidámságot pedig a sárga szín jeleníti meg. A színválasztásaink legtöbbször tükrözik az életünk aktuális helyzeteit, állapotát és az ezek miatt kialakuló hangulatunkat is, de ne feledjük, hogy ez a jelenség akár meg is fordítható. Ha vidámabb, pozitívabb hangulatra ösztönző színekkel vesszük körül magunkat, azt az életünk minden területére hatni fog. Az otthonunkban lévő színek befolyásolják hangulatunkat és viselkedésünket. A körülöttünk lévő színek le tudják csillapítani az elménket vagy fel is tölthetnek energiával. A színek

Olvass tovább »

A 7 leghíresebb női festmény

Egy bejegyzésben már írtunk a híres és kevésbé ismert női festőművészekről, most pedig jöjjenek azok a híres festmények, amelyek egy-egy nőt ábrázolnak és mint ilyen alkotások, legtöbbször olyan módon ismertek még a festészettel kapcsolatos témák iránt komolyabban érdeklődő emberek körében is, hogy kevesen vannak, akik az alkotó nevét is egyből társítani tudják az adott képhez. A felsorolásban úgy szerepeltetjük a képeket, hogy az alkotó nevét a bejegyzés végén fogjuk felsorolni, így hátha lesz kedve az olvasóknak egy kis játékhoz, amely arra irányul, hogy megpróbálják segítség nélkül kitalálni, megtippelni vagy egyszerűen csak rutinosan felsorolni a női portrék alkotóit. Különlegesen szép vagy igézően karakteres nőket minden festészeti korszakban festettek a művészek. Múzsák, szerelmek, családtagok, gazdag mecénások, híres személyek vagy egyszerű, pénzért dolgozó modellek voltak a képeken megjelenő hölgyek, akik esetében előfordul, hogy a nevüket és a személyazonosságukat sem ismerjük vagy legalábbis nem tudjuk azt 100%-os biztonsággal megmondani.   Vénusz születése (1485-1486) A kép azt a pillanatot ábrázolja, amikor az istennő Ciprus szigetén, Paphosznál partot ér egy kagylón. Azért igazán jelentős mű, mert az antikvitás kora óta ez volt az első kép, amely teljes alakos aktot ábrázolt. A festményen Vénusz bal oldalán Zefír és Khlorisz látható, amint a kagylón álló istennőt fújják, a parton pedig

Olvass tovább »

A távol-keleti festészet

Amikor a távol-keleti művészetekre és azon belül is a festészetről szeretnénk írni, akkor nincs könnyű dolgunk, hiszen annyira szerteágazó és sokféle, valamint korokon átívelő témáról van szó, hogy nehéz egy bejegyzésben jól bemutatni minden részletét és jellemzőjét. Mi most ezt mégis megkíséreljük, tartsatok velünk egy képzeletbeli utazásra a Távol-Keletre és az ott elterjedt festészeti stílusok világába!   A kínai festészet A hagyományos kínai festészet a felhasznált anyagokat és az alkalmazott technikákat tekintve is teljesen eltér az európai festészettől, ráadásul az ábrázolási mód, valamint a hozzá kapcsolódó szemlélet és filozófia pedig alapjaiban más, mint amit a saját kontinensünkön a festészeti stílusok alakulásánál láthattunk. A kínai festészet fontos és elsődleges témája a természet és az ember alakította táj, tehát a természetes erdők, mezők, tavak ugyanúgy, mint a sajátos kialakítású, hagyományos kínai kert. Ez utóbbi megtervezése és kialakítása szintén művészeti ággá fejlődött az évszázadok alatt, párhuzamosan a kertek festményeken való ábrázolásával. Jellemző, hogy a kínai festők nem törekedtek arra, hogy a képeiken ábrázolt téma plasztikus legyen és nem alkalmazták a perspektíva-ábrázolás különböző módozatait sem. Az általuk készített festmények síkszerűek, a látvány elsősorban az erőteljes és dekoratív színek használatának köszönhető, amelyeket tempera jellegű festék formájában mindig ecsettel visznek fel a hordozófelületre, amely lehet papír

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü