Élményfestés – Monika Luniak

A kortárs festőknek nincs könnyű dolguk. Amióta létezik a képzőművészetnek ez az ága, a művészek kétféle utat választhattak. Vagy igyekeztek az aktuális kor „divatjának” megfelelő festményeket készíteni, a szokásokat és az igényeket figyelembe véve, vagy pedig szakítva a hagyományokkal, valami teljesen eltérő és új stílus kidolgozásába fogtak. Persze ez utóbbi akkor igazán hiteles, ha a művész lényéből fakad és a megkülönböztető jegyek nem valami kampánystratégia részei, hanem a sikeres alkotói útkeresés eredményei.

 

Egyedi stílus a festményeken

A meghatározó stílus azért is fontos, mert ennek segítségével a művész megkülönböztethetővé teszi a saját munkáit a többi kortárs festő műveitől. A saját stílus jegyei felismerhetővé, könnyebben azonosíthatóvá teszik a festményeket. Elérhető az is, hogy valakinek annyira megtetszik egy művész stílusa és jellegzetes jegyei, hogy gyűjteni kezdi a képeit.

Ez azért is jó megoldás, mert könnyebben dekorálható egy lakás a hasonló képekkel és egységesebb látványt adnak a betoppanó szemlélő számára is.

 

Női festmények

Monika Luniak elsősorban nőkről készít képeket és jellegzetes motívum nála, hogy a modelljeit hátulról vagy profilból festi meg. Nagy érzékenységgel ábrázolja a szép női formákat és a csodásan leomló, dús hajfürtöket. Festményeiből árad a nőiesség és a vonzó női energia. Elsősorban nők otthonában lehet ezeket elképzelni a falon, de a finoman megkomponált, erotikus töltetű képek talán egy férfi lakásban is megállnák a helyüket.

 

Monika Luniak festészete

Fiatal, lengyel származású festőnő Monika. Képeinek fő témái az érzékeny és női erőt sugárzó hangulatot adó tengerparti jelenetek és az ezekben megjelenő nőalakok.

Róla nem sokat tudunk, mert sem a közösségi oldalán, sem a művészeti oldalakon, ahol a képeit meg lehet vásárolni, nem sokat árul el magáról. Ami biztos, hogy hihetetlen profizmussal tud hajat és bőrt ábrázolni a festményein. Ezt a technikát szeretnénk mi is megtanítani az élményfestés foglalkozásainkon résztvevőknek.

Keresd a Monika Luniak képeket a KreatívLiget Élményfestő Stúdió kínálatában az Események menüpontban. Az aktuális lehetőségeket időpontok szerinti bontásban találhatod meg. Így tudod kiválasztani a Neked minden szempontból megfelelőt, amelyen szeretettel várunk a stúdióban. Profi instruktoraink segítségével biztosan sikeresen tudod majd elkészíteni a vágyott képet.

Blog

Élményfestés – Újra nyitunk áprilisban

Az elmúlt egy évünk nagy részben arról szólt, hogy folyamatosan újraterveztük és alakítgattuk a KreatívLiget Élményfestő Stúdió életét, tevékenységét, foglalkozásait. Minden erőnkkel igyekeztünk a küldetésünket továbbra is teljesíteni a nehezített körülmények ellenére is. Ez a küldetés az élményfestés tevékenység népszerűsítése. Célunk a kreatív tevékenységek iránt érdeklődők meggyőzése arról, hogy a képességek fejleszthetők és gyakorlással tökéletesíthetők. Ehhez pedig tökéletes módszer a festmények készítése, akár másolása is. Áprilistól újra élményfestés a KreatívLigetnél A weboldalon előre meghirdetett időpontok közül lehet választani az Események menüpontban, amelyeken különböző festmények készülnek majd, érdemes tehát a szerint dönteni, hogy melyik kép tetszik, vagy esetleg melyiket adnánk ajándékba. A festmények elkészítésének nehézségi szintje többféle lehet, a kezdő festőknek való, könnyebbektől egészen a már gyakorlottabbaknak szánt komplexebbekig, eszerint a képek tartalmi felépítése is különböző. Névtelen vagy kevésbé ismert művészek képeit is választhatjuk a kínálatból, de találhatunk festményeket híres alkotóktól is, csak rajtunk múlik, hogy melyik mellett döntünk és melyik elkészítésére vállalkozunk.   Az élményfestés előkészületei Szeretettel várunk mindenkit a legnépszerűbb és legújabb képekkel, frissítőkkel, csökkentett létszámmal, az előírt biztonsági szabályok betartásával és maximális odafigyeléssel stúdiónkban! Az élményfestés alkalmaira nem csak a jelentkezők készülnek nagy izgalommal, hanem a szervezők is. Ők azok, akik előre felkészülnek az élményfestés eseményre, kikészítik az

Olvass tovább »
3D festészet

A 3D festészet a gyakorlatban

Amikor azt olvassuk vagy halljuk, hogy a festészet is lehet 3D, akkor elsőre lehet, hogy valami virtuális valóságban végzett alkotó tevékenység jut eszünkbe, amit az emberek a jövőben fognak végezni, speciális szemüvegben. Biztosan van ilyen kezdeményezés is, de amiről ebben a bejegyzésben szó lesz, az egy kicsit nagyobb hagyományokkal rendelkező technika, mint a 21. század futurisztikus elképzelései. Valójában a 3D festészet évszázadok óta létező dolog, ráadásul nem is egyféle technika létezik, amelyek a segítségével elérhetjük, hogy a kétdimenziós vászonból a festményünk bizonyos részei kiemelkedjenek és az alkalmazott színekkel, valamint a felhasznált anyagokkal elérjék azt, hogy a képet valóságosan is három dimenzióba tudjuk helyezni.   A modellpasztás technika A technika lényege az, hogy nem festékrétegeket visz fel vastagon a vászonra, hanem struktúrpasztával (más néven modellpasztával) dolgozza ki a kép kiemelkedő részeit. A struktúrpaszta egy olyan sűrű állagú, apró szemcsés és általában fehér színű massza, aminek a segítségével a kétdimenziós festővásznon tudunk kialakítani térből kiemelkedő területeket, struktúrákat. Az anyag szilárdulás után festhető bármilyen festékkel. Virágszirmok vagy tengeri hullámok kiemelésére nagyszerűen alkalmazható, de akár absztrakt képek még érdekesebbé tételére is remekül használható.   A festőkéses technika Ennél a technikánál a festék felvitelét a vászonra nem ecsettel, hanem ún. festőkéssel végzik. A festőkés a

Olvass tovább »

A távol-keleti festészet

Amikor a távol-keleti művészetekre és azon belül is a festészetről szeretnénk írni, akkor nincs könnyű dolgunk, hiszen annyira szerteágazó és sokféle, valamint korokon átívelő témáról van szó, hogy nehéz egy bejegyzésben jól bemutatni minden részletét és jellemzőjét. Mi most ezt mégis megkíséreljük, tartsatok velünk egy képzeletbeli utazásra a Távol-Keletre és az ott elterjedt festészeti stílusok világába!   A kínai festészet A hagyományos kínai festészet a felhasznált anyagokat és az alkalmazott technikákat tekintve is teljesen eltér az európai festészettől, ráadásul az ábrázolási mód, valamint a hozzá kapcsolódó szemlélet és filozófia pedig alapjaiban más, mint amit a saját kontinensünkön a festészeti stílusok alakulásánál láthattunk. A kínai festészet fontos és elsődleges témája a természet és az ember alakította táj, tehát a természetes erdők, mezők, tavak ugyanúgy, mint a sajátos kialakítású, hagyományos kínai kert. Ez utóbbi megtervezése és kialakítása szintén művészeti ággá fejlődött az évszázadok alatt, párhuzamosan a kertek festményeken való ábrázolásával. Jellemző, hogy a kínai festők nem törekedtek arra, hogy a képeiken ábrázolt téma plasztikus legyen és nem alkalmazták a perspektíva-ábrázolás különböző módozatait sem. Az általuk készített festmények síkszerűek, a látvány elsősorban az erőteljes és dekoratív színek használatának köszönhető, amelyeket tempera jellegű festék formájában mindig ecsettel visznek fel a hordozófelületre, amely lehet papír

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü