Élményfestés mindenkinek

élményfestés terápia

Hosszú idő telt el úgy, hogy csak az online térben találkozhattunk a szeretteinkkel, a barátainkkal, személyesen nem. Sok embernek a munkatársaival való találkozás lehetősége is megszűnt, vagy azért, mert otthoni munkavégzésre kényszerült, vagy rosszabb esetben elveszítette a munkáját a megváltozott helyzetben. A kapcsolataink és a szabadidős tevékenységeink leegyszerűsödtek, térben és időben is beszűkültek, amint életbe léptek a kijárási korlátozások.

 

Tervezés és várakozás

A KreatívLiget Élményfestő Stúdióban is leállt az élet, ami a foglalkozásokat illeti, de az első pillanattól vártuk és terveztük az újraindulást. Képeket válogattunk, eszközöket rendszereztünk. Eközben pedig minden eddiginél jobban tudatosult bennünk, hogy az élményfestés egy olyan műfaj, amihez elengedhetetlen az alkotó személyek jelenléte.

Ez egy olyan közös élmény, amelyet szinte lehetetlen átemelni az online térbe, így ezt meg sem próbáltuk kivitelezni. Ehelyett inkább vártuk, hogy eljöjjön az a nap, amikor nagy örömmel bejelenthetjük Nektek, hogy újra nyitva vagyunk.

 

Az élményfestő stúdióban újraindul az élet

Ahogy érkeztek a jó hírek és a korlátozások feloldásra kerültek, eldöntöttük, hogy mi is újra kinyitjuk a stúdiót és minden eddiginél nagyobb lelkesedéssel várjuk az élményfestés alkalmainkra jelentkezőket.

Már az első hónap képei között találhatsz párosan festhetőket, és olyanokat is, amelyeket leginkább szülő és gyermek közös alkotásának javaslunk.

Csökkentett létszámmal indulunk el újra az egymástól való szükséges távolságok betarthatósága és maximális odafigyeléssel a szigorú higiéniai szabályok betartása érdekében. Ezzel mindannyiunk biztonságát és egészségét tartjuk szem előtt.

 

Az élményfestés mindenkinek elérhető

Sokan úgy gondolnak a művészeti tevékenységekre, mintha azok tőlük nagyon távol álló dolgok lennének. Hiszen az ilyesmihez ők nem értenek, művelni nem tudják és egyébként is, tulajdonképpen nem más ez az egész, mint időrablás. Hajlamosak azt gondolni, hogy nem hasznos és nem lehet a segítségével fejlődni.

Nálunk a KreatívLiget Élményfestő Stúdióban mindannyiunk fontos küldetése, hogy bebizonyítsuk ennek az ellenkezőjét és azt, hogy bármelyikünk tud értéket teremteni, alkotni és elmélyülni egy olyan művészeti tevékenységben, ami közben az ember agyát is különleges módon stimulálja.

Minden alkalommal úgy vannak felépítve a foglalkozások, hogy azokon annak is sikerélményben lehet része, aki még soha életében nem fogott ecsetet a kezében vagy legalábbis utoljára az iskolai rajzórán tette ezt, amikor pedig kötelező volt és soha nem okozott neki különösebb örömet.

Ezt az állapotot úgy tudjuk elérni, hogy a bonyolultabb festményeket előrajzoljuk vagy segítünk olyan vázrajzot készíteni, amely alapján már könnyebben lesz megfesthető a kép. A foglalkozást lebonyolító instruktor a festés közben folyamatosan lépésről-lépésre magyarázva vezeti a kép elkészítésének menetét.

Az élményfestő foglalkozás során nem az adott festmény, és annak tartalma a fontos igazán, hanem maga az alkotási folyamat. Ez segít elindítani az alkotókedv áramlását és bizonyos esetekben további festésre vagy más alkotások elkészítésére sarkall. A tevékenység főleg azoknak lehet új és érdekes, akik nem szokták ilyen módon eltölteni a szabadidejüket, de valami különlegesen inspiráló dolgot keresnek már régóta.

 

KreatívLiget Élményfestő Stúdió foglalkozások

Az aktuálisan elérhető élményfestés időpontokat mindig az Események menüpontban találod. Itt azt az információt is egyértelműen feltüntetjük, hogy mely képeket ajánljuk gyerekeknek, melyeket felnőtteknek és melyek azok, amiket pedig páros elfoglaltságnak.

Képzett instruktoraink a foglalkozásokon segítenek abban, hogy végül mindenki sikerélménnyel és egy csodás – saját maga által elkészített – festménnyel távozzon tőlünk.

Szeretettel várunk mindenkit a legnépszerűbb és legújabb képekkel, frissítőkkel, csökkentett létszámmal és maximális odafigyeléssel stúdiónkban!

Blog

Nyári programajánló – Kedvezményes keddek a Műcsarnokban

A Műcsarnok filléres kulturális élményt kínál a nyáron erre szomjazóknak. Kedden kétszáz névre keresztelt kezdeményezés során 2022. július 26-tól augusztus 16-ig minden kedden (egyenként) 200 forintért látogathatóak a Műcsarnok Budapesten jelenleg futó kiállításai. Aki tágítaná a látókörét, annak iparkodnia kell, hiszen valójában három kedvezményes nap van hátra: augusztus 2-án, 9-én, illetve 16-án lehet egy jelképes összegért belépni az alábbi három kiállításra.   Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 A Közös tér című kiállítás Arisztotelész Kategóriák című művét hívta segítségül, hogy elmélyült sétára hívjon a tárgyak között. Az utóbbi öt évben megvalósult művek befogadásához a kiállítás két utat is felajánl. Az egyik a konkrétan megformált anyagtól az anyag nélküli szubsztanciákig, a tervezett gondolatokig vezet, míg a másik a szigorúan vett funkcionalitástól az autonóm művészet területéig kalauzol el. Ezeket követve a kerámia – mely a legősibb, az emberi kultúra születésének titokzatos pillanatával egyidős – művészetétől eljuthatunk a virtuális térben létrehozott kommunikációs terekig. Bár az egyes alkotói területek elkülönülnek, térbeli kapcsolataikkal mégis egy összefüggő folyamatként mutatkoznak be. A különböző területek és a két gondolati ív izgalmas találkozásokat hoznak létre. Mivel 2022 az Üveg Nemzetközi Éve, a Szalonon különleges hangsúlyt kap az üvegművesség: mind a történeti vonatkozások és jellegzetességek megismerésére,

Olvass tovább »

Festők fordulatos élete – Edward Hopper

Ebben a cikkben egy tengerentúli festőt, az amerikai Edward Hoppert (1882-1967) mutatjuk be. Hopper alkotásaira a noir, mint festészeti stílus jellemző, a realizmus mellett. Ábrázolásmódjának egyik jellegzetessége a fények és árnyékok erős használata. Lényegében ezek adják Hopper képeinek igazi atmoszféráját, a művész ezáltal is igyekezett megragadni az ember tudatalattijában megbúvó apróságokat.   Edward Hopper békés gyermekkora Holland származású szülők biztos anyagi körülmények közé született gyermeke volt. Nővérével, Marionnal együtt a New Yorkhoz tartozó Nyackban nevelkedtek egy dombtetőn álló, kényelmes viktoriánus házban, kilátással a Hudson-folyóra. Szülei művészetre érzékeny, művelt emberek voltak, akik gyakran vitték gyermekeiket koncertekre, kiállításokra. Azon szerencsés festők egyike ő, akinek szülei büszkék voltak fiúk művészi ambícióira, és támogatták ez irányú törekvéseit, ahogy önképzését is. Az iskolában alapvetően jól teljesítő Edward tehetsége nagyjából ötéves korában mutatkozott meg. Édesanyja különösen fontosnak találta, hogy gyermeke tehetségének kibontakozását támogassa. Nem ritkán oktatói folyóiratokat, festészettel kapcsolatos szakkönyveket és az alkotáshoz szükséges eszközöket vásárolt fiának. 1899-ben kezdte meg művészeti tanulmányait, egyik mentora az amerikai korai realista festészet egyik meghatározó alakja Robert Henri lett. Mint a legtöbb festő palánta, Hopper is többször járt Párizsban, hogy tanulmányozza az európai mesterek, főleg az impresszionisták kiállításait, és az ott ellesett fogásokat is alkalmazza saját stílusa kialakítása során. Hopper

Olvass tovább »

Híres virágos festmények

Virágokat festeni és rajzolni egészen hamar „megtanulunk”. Kisgyermekként az egyik első olyan motívum, amelyet szerepeltetni tudunk a saját műveinken. A népi művészeti ágaknál is sokféle módon előfordulnak a virágok, legyen az akár díszítőfestés egy tárgyon, egy hímzés a ruházaton vagy valamilyen lakástextilen. A virágok sokfélesége a természetben lenyűgöző. A betöltött szerepükön kívül mint látvány és mint ihletadó „alapanyag” a legszebb festményekhez egyaránt fontosak. Minden kornak és stílusnak megvoltak a maga virágcsendéletei vagy más olyan alkotásai, amelyeken valamilyen formában megjelennek a virágok. Ezek közül a nagyszerű művek közül választottunk ki most néhányat. A cikkben szereplő festmények talán a leghíresebbek, de mindenképp egytől egyig figyelemre méltóak még akkor is, ha valakinek esetleg nem tetszenek.   Claude Monet – Vízililiomok (Tavirózsák) Tulajdonképpen nem is egy képről van szó, hanem egy teljes sorozatról, amelyek Monet leghíresebb képei közé tartoznak. Összesen mintegy 250 festményt készített erről a csodás témáról. Kevesen tudják, hogy Monet szenvedélyes kertész volt. Amikor aztán a sikeres festményeladások lehetővé tették a számára anyagilag, vásárolt egy telket, amin egy tó is volt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy gyönyörű kertet varázsoljon belőle. Ez a tó és kert lett később festményeinek fő témája is. Élete utolsó 30 évében a saját kertje lett a fő

Olvass tovább »
főoldaleseményekwebshopkosármenü